mitsos_chania (28-05-10)
το τσεκαρω αμεσως Βασιλη![]()
για ποδηλατες.....BikeMateGps!
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
Samaro (04-06-10)
αυτά τα προγράμματα που χρησιμοποιούν το GPS της συσκευής για να σου δείχνουν πόσα χιλιόμετρα έτρεξες ή έκανες ποδήλατο, να σου κατεβάσουν δορυφορική φωτογραφία της διαδρομής κτλ κάνουν χρήση της assisted GPS λειτουργίας. Με λίγα λόγια αν το κινητό είναι σε flight mode ή δεν υπάρχει σήμα, το GPS δεν μπορεί να βρει στίγμα.
Γνωρίζει κανείς τι χρέωση έχουμε (αν έχουμε) όταν χρησιμοποιούμε το κινητό έτσι? Δεδομένου ότι GPS κάνει χρήση και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας...
Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500
Εγώ δεν γνωρίζω Πέτρο. ΄Με ενδιαφέρει κι εμένα όμως, μια και κάνω χρήση.
Ισως γνωρίζει ο Βασίλης ή ο Χρήστος (Aceman) να μας πούν.
Εν συντομία γιατί δεν προλαβαίνω να γράψω πολλα.
1)Το aGPS δεν χρησιμοποιεί δεδομένα (άρα δεν χρεώνει) με το στυλ 3G,GPRS connections κτλπ.
2)Χρησιμοποιεί πληροφορίες απο το σύστημα σηματοδοσίας της κυψέλης στην οποία βρίσκεσαι. (οι οποίες είναι free δεδομένου ότι αυτές οι πληροφορίες στέλνονται έτσι και αλλιώς μεταξύ συσκευής και σταθμού βάσης)
3)ΔΕΝ πρέπει να χρεώνεται ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! (αν κάτι τέτοιο συμβαίνει -που το θεωρώ απίθανο όταν υπάγεται στο signaling- απλά στη χώρα μας έχουμε δει πολλές "πατέντες" για χρεώσεις)
Αυτά...![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 05-06-10 στις 12:42
bimmer-corfu (05-06-10), Samaro (05-06-10)
Δηλαδή τώρα που θα βγώ εκτός Ελλάδας μπορώ να κάνω χρήση χαρτών NAVI
με το GPS χωρίς να χεώνομαι ;;
Τι γίνεται με το 3G ;; Πρέπει να το έχω ανοικτό η όχι ;;
Την Υπηρεσία Τοποθεσίας ;;;
(Οταν βρείς Χρόνο ).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samaro : 05-06-10 στις 12:50
φυσικα και μπορεις, αρκει φυσικα το προγραμμα που εχεις να διαθετει χαρτες φορτωμενους της χωρας που εισαι.
το gps δε χρεωνει.Εχει να κανει με δορυφορο και οχι με υπηρεσια παροχου
Αν δε θες χρεωσεις στο εξωτερικο πας:
ρυθμισεις -> γενικα -> δικτυο -> και κλεινεις 3g και περιαγωγη δεδομενων.
Αν εχεις και facebook app= ρυθμισεις -> facebook -> push notifications -> και τα σβηνεις ολα
Αυτα![]()
BILL007 (06-06-10), bimmer-corfu (05-06-10), Samaro (05-06-10)