Σελίδα 4 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 105

Θέμα: Καπνισμα και Ευρωπαικη Ολοκληρωση...

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο πάντως, αφού οι παραβάσεις θα είναι τόσες πολλές που οι δημοτικοί υπάλληλοι αν έχουν μπόνους τέτοιου είδους θα ξεπεράσουν τους μισθούς των βουλευτών! Επίσης, δε νομίζω ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει πέρα από τα χαρτιά, οπότε δε χρειάζεται φίλοι καπνιστές να ανησυχείτε ιδιαίτερα. Και εννοείται ότι είναι ανόητο να υπάρξει διχασμός στην κοινωνία για το μέτρο αυτό, αλλά είναι τόσα τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο που το ζήτημα αυτό θεωρείται δευτερεύον αν όχι τριτεύον.

Πάντως το κράτος θα ήταν καλύτερα να έκανε περισσότερες εκστρατείες ενημέρωσης για το κάπνισμα ώστε να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι καπνιστές αλλά και κυρίως οι νέες γενιές ώστε να μην αρχίσουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια, όπως και να προσφέρει φαρμακευτικές αγωγές κοπής του τσιγάρου σε χαμηλό κόστος, ώστε να βοηθήσει (τόσο ιατρικά όσο και ψυχολογικά) όσους προσπαθούν να το κόψουν. Οι απαγορεύσεις πολύ φοβάμαι ότι θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα, όπως είχε συμβεί και στην Αμερική κατά την, ακόμα πιο αυστηρή, ποτοαπαγόρευση...
    Σωστό αυτό πιστεύω και εγώ (δεν είναι σωστό επειδή το πιστεύω και εγώ!)

Με το κάπνισμα δε θα ξεμπερδέψουμε ούτε την επόμενη 20ετία.

Για να υπάρξει μείωση ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ενημέρωση και καθοδήγηση του κόσμου.

Αν κάτι τέτοιο ΔΕΝ γίνει δεν θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ μείωση ούτε των καπνιστών ούτε τίποτα.

Είχε ένα ντοκυμαντέρ στην ΕΡΤ τις προάλλες για το πως αντιμετώπισαν το πρόβλημα στην Σουηδία νομίζω, και βγήκε ένα παληκάρι και είπε ότι το πολεμάμε εδώ και 40 χρόνια, και τα τελευταία 15 είδαμε κάποια σοβαρή μείωση.

Και όταν είπε το πολεμάνε εννοούσε με εκστρατείες ενημέρωσης από τα ΣΧΟΛΕΙΑ κιόλας, και όχι απλά ενημέρωση αλλά είχε αφιερωμένη συγκεκριμένη ώρα στο ημερήσιο πρόγραμμα για την επίδειξη των κινδύνων του καπνίσματος.

Οπότε με τη σημερινή νοοτροπία και των αρχών αλλά και των πολιτών προσωπικά χαρακτηρίζω το μέτρο ως φοροεισπρακτικό και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ νόημα και θα δείτε πόσο θα χαλαρώσει και θα ξεχαστεί το όλο θέμα ίδια ημέρα του χρόνου.

Βάλτε το και στο ημερολόγιο να δούμε τι θα λέμε τότε.(δεν κάνω πλάκα, έτσι για να υπάρχει μια συνέχεια)

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγω ζω απο "μεσα" την απαγορευση του τσιγαρου.
    Πολυ φιλος μου εχει ανοιξει ενα μπαρακι σε στυλ μπιστρο στα Πατησια.
    Ενα μικρο,υπεροχο μαγαζακι με απιστευτο μερακι και διακοσμηση που σε αφηνει με το στομα ανοιχτο.
    Ειναι το στεκι μου και εχω παρακολουθησει την δυσκολια πέρσι με το αλαλουμ της νομοθεσιας περι τσιγαρου και τον αντικτυπο που ειχε στο μαγαζι....σκατα
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο πάντως, αφού οι παραβάσεις θα είναι τόσες πολλές που οι δημοτικοί υπάλληλοι αν έχουν μπόνους τέτοιου είδους θα ξεπεράσουν τους μισθούς των βουλευτών! Επίσης, δε νομίζω ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει πέρα από τα χαρτιά, οπότε δε χρειάζεται φίλοι καπνιστές να ανησυχείτε ιδιαίτερα. Και εννοείται ότι είναι ανόητο να υπάρξει διχασμός στην κοινωνία για το μέτρο αυτό, αλλά είναι τόσα τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο που το ζήτημα αυτό θεωρείται δευτερεύον αν όχι τριτεύον.

Πάντως το κράτος θα ήταν καλύτερα να έκανε περισσότερες εκστρατείες ενημέρωσης για το κάπνισμα ώστε να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι καπνιστές αλλά και κυρίως οι νέες γενιές ώστε να μην αρχίσουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια, όπως και να προσφέρει φαρμακευτικές αγωγές κοπής του τσιγάρου σε χαμηλό κόστος, ώστε να βοηθήσει (τόσο ιατρικά όσο και ψυχολογικά) όσους προσπαθούν να το κόψουν. Οι απαγορεύσεις πολύ φοβάμαι ότι θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα, όπως είχε συμβεί και στην Αμερική κατά την, ακόμα πιο αυστηρή, ποτοαπαγόρευση...

Αρη οσο περιεργο και αν σου ακουστει..ειλικρινα προσωπικα δεν ανησυχω καθολου.
    Εχω τους δικους μου "χωρους" στους οποιους θα διασκεδαζω οπως εγω και η παρεα μου επιλεγουμε.
    Στην δουλεια...ε ολο και καποια ακρη παντα υπαρχει!!!
    Αυτο που με ενοχλει,ειναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ο διωγμος που αγγιζει τα ορια του φασισμου.
    Για το πρωτο ας εδειχναν εστω και μικρα δειγματα,οτι εχουν κοινωνικο προσωπο και τους νοιαζουν οι πολιτες και μετα ας απαγορευαν το καπνισμα.
    Δεν μπορει να κοροιδευεις τον αγροτη που του δινεις 330 ευρω συνταξη οτι ενδιαφερεσαι για την υγεια του...και πολλα αλλα που θα γινω κουραστικος με το να επαναλαμβανομαι.
    Για το δευτερο τι σημαινει καθολικη απαγορευση? και ποιος εισαι εσυ που το αποφασιζεις και αυτοματος καταστρεφεις επιχειρησεις ,οικογενειες ,επενδυσεις που στηριζουν με το τροπο τους την οικονομια.
    Ποιο θα ηταν το προβλημα να αυτοπροσδιοριζονται τα μαγαζια και ο καθενας να επιλεγει τον τροπο και την μορφη διασκεδασης που θελει.
    Τι να κανουμε τωρα σε ενοχλει ο καπνος δεν πας σε τετοια μαγαζια... και μη μου πει κανεις οτι αυτο ειναι στερηση της ελευθεριας, γιατι και πολλα gay bar υπαρχουν αλλα εγω δεν παω σε αυτα.
    Μα στην Ευρωπη και σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο τα ιδια ισχυουν... Ναι ας φτιαξουμε την παιδεια την υγεια,την κοινωνικη ασφαλιση,την οδικη ασφαλεια κλπ και τοτε ας ασχοληθουμε και με τα...μικροθεματα.
    Αλλα το πιο περιεργο απο ολα ξερεις ποιο ειναι? Ενα υπουργειο που εδω και 7 μηνες δεν εχει κανει απολυτως τιποτα,ερχεται στη χειροτερη οικονομικη περιοδο για ολους να παρει αποφασεις που εχουν αμεση συνεπεια στην αγορα.
    Μα αληθεια υπαρχουν πολλοι που μεσα σε αυτη την ανασφαλεια,αβεβαιοτητα και τα τρομολαγνικα σεναρια θα χειροκροτησουν τετοιες παρεμβασεις?Αυτη ειναι η προτεραιοτητα μας τωρα?
    Τεσπα η κατασταση συνηθως κρινεται απο το αν κρατας τσιγαρο στο χερι ή οχι. Τι μας λεει τωρα ο εθισμενος κακομοιρης θα πει καποιος που δεν καπνιζει...Μονο που εγω ειμαι καπνιστης απο επιλογη και οχι απο υποχρεωση.
    Μακαρι τα παιδια μου να μην κληρονομησουν αυτη μου την συνηθεια, θα προσπαθησω να τα προφυλαξω οσο μπορω με την ενημερωση.

4. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

bill_m3 (02-06-10), M_Dolce (02-06-10)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    γιατι και πολλα gay bar υπαρχουν αλλα εγω δεν παω σε αυτα.
    και που το ξερεις τοτε οτι υπαρχουν πολλα, αφου δεν πας...?

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    και που το ξερεις τοτε οτι υπαρχουν πολλα, αφου δεν πας...?

7. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

Stathis (02-06-10)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δυστυχώς εδώ χάνουμε το μέτρο και είμαστε πάντοτε της υπερβολής.
    Πέρυσι το καλοκαίρι μου δόθηκε η ευκαιρία να ανέβω από Λονδίνο μέχρι ψηλά στην Σκωτία στο Ινβερνες και πάλι κάτω. Πάνω από 2000χλμ.
    Ναι το τσιγάρο απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους, αλλά και όλα τα ξενοδοχεία είχαν διαθέσιμα δωμάτια καπνιστών.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παιδιά, χωρίς να ξέρω μετά βεβαιότητας πιο πολύ εικάζω, μήπως το μέτρο αυτό είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία πρέπει να συμμορφωθούμε ειδάλλως μπορεί να υπάρξουν πρόστιμα? Αυτό αν ισχύει εξηγεί πολλά για την ξαφνική αυτή απόφαση. Από την άλλη, το παραθυράκι στο μάλλον ακραίο αυτό μέτρο θα είναι η μη τήρησή του, τουλάχιστον σε αυστηρό βαθμό από μεριάς πολιτείας. Άλλωστε κι αυτό να μη συμβεί, εδώ δεν εφαρμόζονται άλλα σοβαρότερα μέτρα επειδή δεν υπάρχουν σοβαροί ελεγκτικοί μηχανισμοί, αυτό θα αποτελέσει εξαίρεση?
    Το ιδανικό πάντως θα ήταν, όπως είπα και πριν, να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι καπνιζόντων και μη καπνιζόντων, ή έστω κάποιος πολύ καλός εξαερισμός ώστε ο καπνός να μην είναι ενοχλητικός και πάνω απ'όλα να μην βλάπτει την υγεία των μη καπνιζόντων. Κάτι τέτοιο βέβαια έχω δει σε ελάχιστα μαγαζιά πάντως (το συνηθισμένο είναι σε έναν ενιαίο χώρο ο μισός να είναι για τους καπνίζοντες και ο άλλος μισός για τους μη, κάτι που δεν έχει ουσιαστικό νόημα αφού ο καπνός διαχέεται πανεύκολα) και είναι τουλάχιστον εξίσου λανθασμένο με την απαγόρευση του καπνίσματος παντού.

Πάντως Γιάννη, αν το μέτρο αυτό δεν εφαρμοστεί ουσιαστικά και μείνει κυρίως στα χαρτιά, όπως συμβαίνει και τώρα με τους χώρους καπνιζόντων και μη, δεν πρόκειται να υπάρξει πλήγμα στην οικονομία. Στο εξωτερικό πάντως που το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά και γενικά τους κλειστούς χώρους, οι φανατικοί καπνιστές βγαίνουν έξω να καπνίσουν (ακόμα και αν έχει θερμοκρασίες υπό το μηδέν όπως γίνεται στη Σκανδιναβία). Κάτι τέτοιο πιθανόν να γινόταν κι εδώ στην ακραία περίπτωση της απόλυτης εφαρμογής του μέτρου, αφού τα μπουζούκια ο Έλληνας δεν τα κόβει, ακόμα κι αν πρέπει να περπατάει ένα κάρο μέτρα και να βγεί έξω στο χιόνι (τρόπος του λέγειν) να καπνίσει!
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Προεπιλογή

Το επιβεβαιώνω αυτό απου λέει ο Αρης... Στην Σουηδια εβγαιναν έξω απο το κλαμπ με θερμοκρασια -10 για να καπνισουν! Ελεος... και μαλιστα ηταν πολυ αυτοι που το εκαναν!
    Επίσης οι καπνοβιομηχανίες θα βρουν τροπο να παρουν λεφτα...οπως και το κρατος !
    Η λυση λεγεται snuss https://translate.google.com/transla...%2Fwiki%2FSnus

Περιοχή
    malmo ,sweden
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το επιβεβαιώνω αυτό απου λέει ο Αρης... Στην Σουηδια εβγαιναν έξω απο το κλαμπ με θερμοκρασια -10 για να καπνισουν! Ελεος... και μαλιστα ηταν πολυ αυτοι που το εκαναν!
    Επίσης οι καπνοβιομηχανίες θα βρουν τροπο να παρουν λεφτα...οπως και το κρατος !
    Η λυση λεγεται snuss https://translate.google.com/transla...%2Fwiki%2FSnus

ase xalia einai ayto to bazeis sto stoma kai arxizei kai trxei mia aidia sto laryggi,

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σωστα δεν αντιλεγω αλλα μη ξεχναμε την τεραστια διαφορα στη κουλτουρα στο τροπο ζωης και στις συνηθειες...
    Εχουν τσιπουραδικα στις βορειες χωρες ή μηπως πανε για τη φαση στα μεζεδοπωλεια,αυτοι οταν βγαινουν, βγαινουν για να φανε ,να πιουνε ή να διασκεδασουν,εμεις τα κανουμε ολα σε ενα.
    Αμα λαχει τσακιζουμε και ενα τελαρο θαλασσινα με το ουζακι μας...
    Η μηπως εχουν καφενεια? κατι παλιο pub της συμφορας εχουν και πηγαινουν μονο και μονο για να καταναλωσουν αλκοολ.
    Τις περισσοτερες φορες και στο ορθιο...
    μπεκρηδες εχουν και αποψη για εμας!!!

13. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

A8hnaios (31-08-10)

Σελίδα 4 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •