-
Ωραίο θέμα.....
Η επιλογή βενζίνης ή diesel είναι μεγάλο θέμα... Για τα αυτοκίνητα ευχαρίστησής μου επιλέγω βενζίνη, αλλά έχουμε και αυτοκίνητα "της δουλειάς" με τα οποία κάνουμε 60.000 το χρόνο. Εκεί για εμένα παίζει ρόλο... η κατανάλωση αλλά και η τιμή του καυσίμου.
Προσωπικά ήμουν από αυτούς που ήθελε την κυκλοφορία των diesel.... την επιλογή τουλάχιστο να μπορούμε να έχουμε ήθελα και ζήλευα την υπόλοιπη Ευρώπη .
Στο διάστημα που ήταν απαγορευμένος καρπός, επέλεξα 3 φορές Prius.... για να ελαχιστοποιήσω την κατανάλωση . Καλή σχετικά περίπτωση...
Στη συνέχεια η επιλογή του 320D F31 αποδείχτηκε τζακ-ποτ !!! Και γρήγορο και ασφαλές, και οικονομικό... Θα το επέλεγα ξανά.
Η επιλογή πάλι diesel για οικογενειακό... Picasso... δεν χρειαζόταν ... μικρές διαφορές λίγα χιλιόμετρα.
Θέλω να πω πως είναι και θέμα χιλιομέτρων... αναγκών κλπ .
Προσωπικά μου τη δίνει στα νεύρα ο ήχος, καθώς και η μυρωδιά στις πόλεις πλέον... - το μυρίζαμε στο εξωτερικό αλλά δεν το είχαμε δώσει σημασία -. Μου αρέσει η ροπή (αίσθηση δύναμης) αλλά πλέον και τα βενζίνης είναι τουρμπάτα....
Οι χώρες του εξωτερικού καταργούν τα diesel... αλλά επιδοτούν τα ηλεκτρικά , βάζουν φορτιστές, φτιάχνουν δίκτυα ... 1000 χρόνια πίσω είμαστε.
Εμείς γιατί να τα επιδοτήσουμε άλλωστε ... αφού και την ενέργεια την βγάζουμε ΒΑΣΙΚΑ με λιγνίτη... μολύνουμε περισσότερο...
Επιλογή μου σήμερα θα ήταν ένα ηλεκτρικό για οικογενειακό, αλλά για να είμαι όσο μπορώ λιγότερο επιβλαβής θα το συνδύαζα με ένα net-metering ... αλλά και πάλι αγχώνομαι για τις μόλις δύο επιλογές φόρτισης στην πόλη μας...
Συμπαθής ο Καββαθάς, οραματιστής ; ονειροπόλος ; τέλος πάντων ... μπροστά από την εποχή του και με ανησυχίες... Αν κατέληξε λάθος ;;; Μπορεί... Ας δούμε και τις δικές μας προσπάθειες να αλλάξουμε τον κόσμο, τη χώρα , τους ανθρώπους ... έστω προς στην πλευρά που εμείς θεωρούμε καλύτερες.
Για τα σημερινά δεινά... οικονομικά ... ναι φταίει η προηγούμενη γενιά, η σπατάλη του δημοσίου χρήματος (τόσο σε προμήθειες αλλά και σε βολέματα δημοσίων κλπ) , οι μίζες, κλπ κλπ ... την ξέρετε την άποψή μου .
Πριν διαμαρτυρηθεί κάποιος να πω , πως μάλλον όλοι αν μας έδιναν τη δυνατότητα να βγούμε στη σύνταξη στα 45-50-55 και να πάρουμε 1000-2000-3000 ευρώ μάλλον θα το κάναμε... Εδώ παρακαλάει ο κόσμος ( ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) να εργαστεί για 250-400-500 ευρώ... λέτε να έδιναν 1000 για να καθίσουμε και να λέγαμε όχι ;;;
Σίγουρα αυτοί που έζησαν αυτά τα χρόνια, που τους είπαν ότι η δουλειά τους αξίζει 2000-3000 ευρώ ενώ στον ιδιωτικό τομέα κόστιζε 750-1500 ευρώ , και ότι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να βγουν στη σύνταξη με 1000-3000 ευρώ από τα 45-50-55 τους ενώ στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να γίνει κάποιος 65-67 και να πάρει 500-1500 ευρώ... , ΔΕΝ μπορούν να το κατανοήσουν ... λογικό το βρίσκω ..
Ας κοιτάξουμε γύρω μας όμως. Ας αξιολογήσουμε ....
Και τέλος πάντων ότι έγινε, έγινε... ας πάμε μπροστά ! Όλοι μαζί .
-
The Following 6 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:
A8hnaios (30-04-17), BILL007 (27-04-17), chrisgiapz3 (26-04-17), dreamer (29-04-17), m3e36 (26-04-17), PANOS-E60 (26-04-17)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP