-
στο προηγουμενο μου αυτοκινητο (honda) ειχα θεμα με τα φρενα μετα τα 140.000χλμ περιπου. Οι μαμα δισκοπλακες ειχαν φαγωθει πολυ και μετα στραβωσαν με συνεπεια το γνωστο τρεμουλο.
Τις αλλαξα μια φορα και στραβωσαν πολυ συντομα, δε θα ειχα κανει 15.000χλμ . Τις τορνισα λοιπον και στραβωσαν ακομα πιο γρηγορα, σε λιγοτερο απο 2-3 μηνες. Μου τις περασε εγγυηση ο μηχανικος και μου εβαλε κατι καινουριες καλυτερες υποτιθεται, αλλα κι αυτες στο 6μηνο πανω ετρεμαν.
Οκ το honda ειχε μαπα φρενα εκ των πραγματων, αλλα οι μαμισιες κρατησαν 140.000χλμ οποτε το προβλημα ηταν αλλου:
Ο μηχανικος, μετα και το τελευταιο σετ δισκοπλακες, αναφερε για ενα τορνο που παιρνει κινηση απο το μουαγιε και τορνιρει τη δισκοπλακα συμφωνα με το μουαγιε. Αν λοιπον το μουαγιε εχει στραβωσει λιγο, το στραβωμα αυτο πολλαπλασιαζεται καθως αυξανει η ακτινα της δισκοπλακας. Εμενα προφανως ειχε στραβωσει και το μουαγιε, οποτε οτι δισκοπλακα εβαζα επανω στραβωνε πολυ γρηγορα.
Εν τελει πουλησα το αμαξι πριν περασει απο τον ειδικο αυτο τορνο, ο οποιος αν θυμαμαι καλα κοστιζε 60-80¤ . Η αλλη λυση, που εχω διαβασει και σε αλλα φορουμ ειανι να αλλαξεις δισκοπλακες και μουαγιε, ή να ισιωσουν τα μουαγιε οταν αλλαζουν οι δισκοπλακες.
Δυστυχως δεν εμαθα ποτε που ειανι αυτο το μηχανημα, και δε βρισκω και λινκ απο youotube, καπου το ειχα πετυχει το μηχανημα. Αν το δω θα το ποσταρω
-
The Following 2 Users Say Thank You to Dimzan For This Useful Post:
BILL007 (08-07-16), HLIAS - E36 (08-07-16)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP