Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27

Θέμα: Anti-calc

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Ηλικία
    46
    Μηνύματα
    2.701
    Thanked
    3257
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Πριν απο 5-6 χρονια ειχα παει στην Αιγινα με το Opel Astra του πατερα μου χειμωνα.
    Ο καιρος ηταν χαλια και ταξιδευα με παντοφλα και ολο το σπρει της θαλασσας επεφτε πανω στο και νουριο τοτε αυτοκινητο.
    Οταν επεστρεψα Αθηνα,αφου το ειχα ξεβγαλει βεβαια στην Αιγινα με γλυκο νερο,ξεκινησα τη διαδικασια πλυσιματος.
    Τα αλατα ηταν παντου και ηταν και σχεδον αναγλυφα....
    Μιλωντας με τον φανοποιο της τοτε εταιριας που δουλευα μου ειπε να ριξω δυο καπακια Viacal μεσα στον κουβα με τη σαπουναδα μου.
    Α...το νερο ζεστο...
    Ετσι λοιπον επλυνα το αυτοκινητο με το μειγμα Viacal και σαμπουαν αυτοκινητου και περασα και ενα δευτερο πλυσημο στο καπακι με κανονικη σαπουναδα.
    Το αυτοκινητο συνηλθε εντελως!!!
    Τωρα το ποσο κακο του εκανα στο χρωμα η στο βερνικι του δεν το ξερω αλλα ουτε και μπορω να το διακρινω με τα δικα μου ματια.
    Δε φανηκε παντως να εχει παθει το παραμικρο και μη σας πω μου φαινοταν και πιο γυαλιστερο
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

  2. #2
    Εγγραφή
    21-01-10
    Μηνύματα
    561
    Thanked
    330
    Rides
    3

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μιλωντας με τον φανοποιο της τοτε εταιριας που δουλευα μου ειπε να ριξω δυο καπακια Viacal μεσα στον κουβα με τη σαπουναδα μου.
    Α...το νερο ζεστο...
    Ετσι λοιπον επλυνα το αυτοκινητο με το μειγμα Viacal και σαμπουαν αυτοκινητου και περασα και ενα δευτερο πλυσημο στο καπακι με κανονικη σαπουναδα.
    Το αυτοκινητο συνηλθε εντελως!!!
    Δε φανηκε παντως να εχει παθει το παραμικρο και μη σας πω μου φαινοταν και πιο γυαλιστερο

    Ακριβώς αυτό έκανα και εγώ προχτές που το έπλυνα.Έριξα λίγο απο αυτό κατά τα άλατα στον κουβά με την σαπουνάδα σε συνδυασμό με ζεστό νερό...μετά καλό ξέπλυμα.Έφυγαν όλα τα άλατα πολύ εύκολα αυτη την φορά και το αποτέλεσμα μπορώ να πω πάρα πολύ καλό!Τώρα δε ξέρω τι βοήθησε περισσότερο το λίγο viakal γιατι έβαλα πάρα πολυ λίγο επειδη δε το είχα ξαναδοκιμάσει η το οτι το νερό ήταν ζεστό,δε ξέρω μάλλον ο συνδιασμός είναι που κάνει την διαφορά!

  3. #3
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    55
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή update...

    Λοιπόν, το ξύδι έκανε Θ Α Υ Μ Α Τ Α ! ! ! ! !

    Ειλικρινά έχω πάθει πλάκα και θα εξηγήσω το γιατί.

    Εχθές άφησα επίτηδες ένα κομμάτι (πίσω προφ/ρα) χωρίς να το τρίψω με ξύδι.

    Όπως είπα και πιο πάνω, τις επιφάνειες που καθάρισα με ξύδι παρόλο που έφυγε η επιφανειακή ζημιά, από κάτω έβλεπες και ένιωθες ότι κάτι έχει το αμάξι.

    Ξεκίνησα γυάλισμα λοιπόν τεσσάρων σταδίων με χοντρή / μεσαία / ψιλή / κεριά και το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που πραγματικά δε βρίσκεις πουθενά ίχνος σημαδιού από αλάτι.

    Τώρα στο πίσω προφυλακτήρα που ΔΕΝ πέρασα ξύδι, αλλά έκανα όλα τα παραπάνω στάδια γυαλίσματος, το αλατόνερο φαίνεται κανονικά όπως πριν κάνω οτιδήποτε.

    Δεν το πίστευα μέχρι να το δω με τα μάτια μου. Βέβαια το ασημί είναι κάτι που βοήθησε την όλη κατάσταση, τώρα μένει να δω τι θα κάνει και σε ένα σκουρόχρωμο.

    Στη 1η & 2η φωτό φαίνεται το 'πεντακάθαρο' πλέον αποτέλεσμα, στη 3η φωτό το αποτέλεσμα χωρίς treatment ....ξυδιού. Προσέξτε πως φαίνονται ακόμα τα άλατα από μέσα.


    ΥΓ: Με το viakal μπορεί να έχετε τα ίδια αποτελέσματα, αλλά ποιος ο λόγος να δίνετε 5 ευρώ όταν το ξυδάκι κοστίζει 0.30?
    Attached Images Attached Images

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP