Η γνώμη μου είναι ότι για να μπορέσεις να συγκρίνεις 2 αυτοκίνητα,πρέπει να τα έχεις οδηγήσει και τα 2.
Μιας και είχα μ3 ε46,135,μ5ε34,μ5 ε39 και έχω ρχ7 fd και μ3 ε36 πρέπει να πω πως για τον μέσο οδηγό χωρίς αντισπίν είναι όλα απαγορευτικά.
Ποιος θα μπει γρήγορα με βροχή σε ελληνικό δρόμο με κάποιο από τα προαναφερθέντα??
Τα αυτοκίνητα αυτά τα χωρίζουν σχεδόν μια δεκαετια(fd -e46).
Το fd μου δεν είναι με εργοστασιακά specs(μονοτούρμπινο,ανάρτηση, συνεμπλόκ κλπ.)
Πάντως είναι τέλεια ζυγισμένο και πολύ φιλικό αν ξέρεις να το πας.
Το μπλοκέ του ε46 δεν μου άρεσε στο δρόμο ιδιαίτερα.
Πολύ καλύτερο το ε36 και το fd για παιχνίδι.
Σε άπλα(πίστα) το ε46 είναι αντίστοιχα καλό.
Τώρα για ταξίδι,σαφώς τα bmw,που ανέφερα,είναι πιο πολιτισμένα(αν και δεν εχω οδηγησει εργοστασιακο fd,μπορει να είναι το ιδιο.Μόνο πριν 20 χρόνια είχα πάει με ένα φίλο αράχωβα συνοδηγος.Μια χαρά ήταν.)
Το μάζντα είναι πιο φασαριόζικο.
Από θέμα μοτέρ,το βάνκελ είναι σαφώς πιο αναξιόπιστο και πρέπει να τηρείς βασικούς κανόνες.
Είναι διαφορετικά αυτοκινητα με άλλη φιλοσοφία το καθένα,αλλά με κοινό παρονομαστή να δίνουν τεράστια ευχαρίστηση στον κάτοχό τους.
Το πιο εύκολο ήταν το μ5 ε39..
Η τιμή των fd για ένα που δεν θέλει rebuild,είναι περίπου στα 15000 ευρώ.
Για μοτέρ με όλα τα πράγματα καινουργια υπολογίστε 7-10κ...
Πολύ ακριβά και δυσεύρετα είναι και τα ανταλλακτικά του,ειδικά για τα αριστεροτίμονα που μας ενδιαφέρουν.
Το fd είναι future classic,κάτι που μπορεί να συμβει με το ε46.
Το σχήμα του fd είναι μοναδικό,κατ' εμέ.
Όποτε κατεβαίνω στο γκαράζ το χαζεύω.
Στο fc ισχύουν τα ίδια για το μοτέρ.
Είναι πιο φθηνό στην απόκτησή του και μπορεί να γίνει σούπερ με άλλα περιφεριακά και μοτέρ απο fd!
Έχει φίλος fc λουλούδι στην κυριολεξία,με μοτέρ 450 άλογα και όλο μέσα-έξω καλύτερο από καινούργιο. Ασφαλώς και του έχει στοιχίσει πολλά χρήματα,τα οποία πιστεύω αν το πουλούσε σε κάποια άλλη χώρα θα τα έπαιρνε πίσω..
Βγήκαμε λίγο εκτός θέματος,άλλά η κουβέντα είναι εποικοδομητική