Σελίδα 8 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 6789 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 83

Θέμα: Σασμάν 6άρι 330 - Μ3

Rides
    0

Προεπιλογή

Παιδιά καλισπέρα και καλή χρονιά!!

Εχω ενα Ε46 320ci του 2000. Ειναι το 6κύλινδρο με τα 150 άλογα. Toυ έβαλα πάνω ένα 6άρι απο E92 και πρόγραμμα.. Έγινε άλλο αμάξι. Σκέφτομαι να βάλω πάνω και το M52 το 28αρι και διαφορικό. Τα 2λιτρα έχουνε κακή μετάδοση. Με το κιβώτιο που έχουνε δεν καταλαβαίνεις τη ροπή του αυτοκινήτου..!

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimitris E46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά καλισπέρα και καλή χρονιά!!

Εχω ενα Ε46 320ci του 2000. Ειναι το 6κύλινδρο με τα 150 άλογα. Toυ έβαλα πάνω ένα 6άρι απο E92 και πρόγραμμα.. Έγινε άλλο αμάξι. Σκέφτομαι να βάλω πάνω και το M52 το 28αρι και διαφορικό. Τα 2λιτρα έχουνε κακή μετάδοση. Με το κιβώτιο που έχουνε δεν καταλαβαίνεις τη ροπή του αυτοκινήτου..!
    Ποσα αλογα εγινε τωρα? Δεν ηξερα οτι ταιριαζει σασμαν απο Ε92 στο Ε46. Οι σχεσεις ειναι ιδιες?
    quattro ist fur sissies

Περιοχή
    ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimitris E46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα 2λιτρα έχουνε κακή μετάδοση. Με το κιβώτιο που έχουνε δεν καταλαβαίνεις τη ροπή του αυτοκινήτου..!
    Κάτσε για να καταλάβω, αλλάχτηκε το κιβώτιο ταχυτήτων και κατάλαβες τις επιδόσεις του αυτοκινήτου???

Ταιριάζει απο Ε9χ κιβώτιο ταχυτήτων σε Ε46????

4. The Following User Says Thank You to Vassilis ///M For This Useful Post:

Kostas Maras (07-01-16)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Vassilis ///M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάτσε για να καταλάβω, αλλάχτηκε το κιβώτιο ταχυτήτων και κατάλαβες τις επιδόσεις του αυτοκινήτου???

Έλα ντε δεν το κατάλαβα αυτο που ο φίλος μας!

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Vassilis ///M Εμφάνιση μηνυμάτων

Ναι ταιριάζει όπως και από άσσο με πατέντα για να βάλεις 6αρι manual σε 46αρι

7. The Following User Says Thank You to BILL007 For This Useful Post:

nikos valvetronic (06-02-16)

Rides
    0

Προεπιλογή

Σε Ε46, Μ54 3.0 έβαλα ελαφρύτερο βολάν. Συγκεκριμένα από Μ3 (μαζί με κιβώτιο, κεντρικό άξονα και κομπλέ τον πίσω άξονα με γέφυρα κτλ). Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στο στρόφαλο? Δύο χρόνια τώρα πάντως, δεν έχω κάποιο θέμα. Απλά έχω την αίσθηση ότι το μοτέρ τώρα είναι λιγότερο "βελούδινο". Πιστεύω να μην οφείλεται στο ζύγισμα μεταξύ στροφαλου-βολάν.

9. The Following User Says Thank You to DIM3000C6 For This Useful Post:

Vassilis ///M (05-02-16)

Rides
    0

Προεπιλογή

Επειδή σε προηγούμενο ποστ κάτι διάβασα για δίσκο πλατό 330 σε σασμάν Ε46 Μ3 (Getrag 420g). Παιδιά όταν το τοποθετουσαμε, δοκιμάσαμε δύο συμπλεκτες από 330 καινούργιους (για 5αρι και 5αρι manual). Δεν ταίριαζε κανένας από τους δύο και τσάμπα είχα ταλαιπωρήσει ένα φιλότιμο παιδί από κατάστημα του Περιστερίου που είχε έρθει δύο φορές στο συνεργείο για δοκιμή. Στο σασμάν του M3 έμπαινε μόνο ο δικός του συμπλέκτης λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου του πρίζ ντιρεκτ (δεν ξέρω αν το λέω σωστά). Το βολάν του 330 φυσικά δεν είχε πρόβλημα να τοποθετηθεί απλά προτίμησα το Μ3 για ευστροφια και για να είναι όλα στη μετάδοση κομπλέ Μ3. Εξάλλου για ελαφρομενα για το 330 που το έψαξα, άλλα δίνουν για το 5αρι, άλλα για το εξαρι και άλλα για το smg.

11. The Following User Says Thank You to DIM3000C6 For This Useful Post:

Vassilis ///M (05-02-16)

Rides
    0

Προεπιλογή Σασμάν 6άρι 330 - Μ3

Ωραία... Τα όρμηξες όλα Μ3 πάνω και ηρέμισες...

Για πες μας με 120χλμ με 6η πόσες στροφές έχεις καθως και τι τελική έχει το αμάξι;

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Από 330 θέλω να μεγαλώσω να γίνω M3.

Rides
    0

Προεπιλογή

Απ' όταν το έχω φτιάξει, πίστεψέ με δεν έχω βρει ευκαιρία για τελική. Μέχρι 230 - πολύ εύκολα - αλλά πήγαινε κι άλλο. Συγκριτικά με το πεντάρι που φορούσε πριν και με 3.15 βήμα το προηγούμενο διαφορικό, στα 140 είμαι περίπου 500 στροφές κάτω με έκτη. Καμία σχέση με αυτά που μου έλεγε κάποιος τύπος που είχα μιλήσει τυχαία (ότι δηλαδή θα είναι κουραστικό, θα μου σπάσει τα νεύρα και άλλες τέτοιες βλακειες). Σίγουρα η δευτερα τρίτη δεν "απλώνει" όπως λένε το ίδιο με πριν, ουσιαστικά με την τεταρτη αισθάνεσαι να ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, αλλά αν κάνεις γρήγορα τις αλλαγές και δεν το πας κόκκινα, δεν έχεις πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα. Μέχρι τις 5+ μια χαρά είναι να κάνεις την αλλαγή. Αυτά σε γρήγορο ξεκίνημα. Σε νορμάλ καθημερινή χρήση αλλάζεις στις 3000. Μην ξεχνάμε ότι το μοτέρ τις M3 ανεβάζει 8000+. Όλα ok στην μετάδοση. Είμαι πολύ ευχαριστημενος. Η καλύτερη προσθήκη που έκανα. Το μπλοκε είναι όλο το θέμα. Άλλο αμάξι στις στροφές. Και το σασμάν με το short shift καταπληκτικο. Απλά με προβληματιζει αυτό που προανέφερα με το βολάν.

Rides
    0

Προεπιλογή

Πριν βάλω την μετάδοση της M3, με 3.15 πίσω τελική σχέση μετάδοσης (η μαμισια 330 είναι 2.93/2.94 αν θυμάμαι καλά), το αυτοκίνητο πήγαινε 250 κοντέρ και μέχρι τα 230 τα χιλιόμετρα ανέβαιναν πολύ εύκολα σχετικά. Μετά τα 230 έκοβε λίγο. Εγώ πιστεύω ότι και τώρα θα πηγαίνει 250 γιατί το βλέπω ότι με την έκτη πάει πιο ξεκούραστα από πριν κι ας έχει 3.64 βήμα πίσω. Έχει σημασία με ποιον θα μιλήσεις για το καθετί γιατί ο καθένας λέει τα δικά του. Είναι σημαντικό να ακούσεις την γνώμη κάποιου που έχει δοκιμάσει κάτι πριν από σένα και μακριά από τύπους που είναι της υπερβολής.

Σελίδα 8 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 6789 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP