κωστα. τι ακριβως θες να κανεις για να σου πω.
ο επεξεργαστης εχει φυσα η οποία συνδεονται πανω πολλα πραγματα. συνδεονται τα καλωδια των ηχειων που ερχονται απ την πηγη προς τα πισω για να πανε στον HK ενισχυτη. απο εκει και μετά δινει σηματα RCA προς των ενισχυτη η τους ενισχυτές. Δινει 5 κανάλια 4 + το sub και δινει και αλλες εξοδους AUX κλπ.
Απο εκει και επειτα απ τon aftermarket ενισχυτη δινεις στα ηχεία σου.
Ο επεξεργαστής που έχω εγω ειναι αυτος με τον Remote δηλαδη ειναι το Bit Ten D της Audison. και ειναι ποιο ακριβο απ τον απλο χωρις remote.
Κοστίζει κοντά στα 600ε.
Έχω θύρα για τον υπολογιστή Laptop στο οποιο εγκαταστείς και το προγραμμα του και κανει παπάδες.
Ρυθμίζεις τα πάντα οταν λέμε ακόμη και οταν το σετάρεις του δινεις στοιχεία, μετράς με το μέτρο π.χ με βάση την θεση του οδηγου η του συνοδηγου ή με τον κέντρο του εσωτερικου του αυτοκινητου, τις αποστάσεις απ το κάθε ηχειο.
π.χ το μπροστά αριστερό ηχειο ειναι σε αποσταση π.χ 45cm απο το αυτι σου.
το πισω δεξιά ας πουμε ειναι 124cm κλπ κλπ.
και το σεταρεις και βγάζει ακριβώς την καθυστέρηση του ηχου σε καθε ηχειο ετσι ωστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακουστικά απ την θέση που εισαι!!
Ειναι φοβερό εργαλείο.
Εν συντομία κάποιος που θελει να βαλει aftermarket ενισχυτη οταν εχει συστημα HK πρεπει η να βαλει απλους ανταπτορες που παιρνουν το σημα των ηχειων και βγαζουν RCA και ειναι φθηνη λυση αλλα αμφιβολου αν θα παιξει
ή να βαλει επεξεργαστή.
Οσο αφορα το 3 δρόμων εξαρταται τι μαρκα εχεις και τι διαστασεις.
εαν ειναι ιδανικες διαστασεις το midrange σου μπορεις να το τοποθετησεις στην θεση που ειναι τα εργοστασιακά τα HK στο χερουλι απο πάνω. και το twiiter να το βάλεις σε άλλη θεση η μεσα στις κολώνες δίπλα.
Εξαρτάται αναλογα τι εχεις. εαν εχεις ηδη η αν θες να αγορασεις.
εμενα τα μπροστά ειναι 2 δρομων και στην θεση του mid εβαλα τα focal twiiter.
το εργοστασιακο εχει 3 δρομων αλλα ειναι μικρα σε διαστασεις και χωρανε.
Επισης εχει καποιες προσθηκες ειχα δει καποια στιγμη για Ε46 αλλα δεν θυμαμαι ηταν πολύ καλές αλλα η τιμη τους ηταν αρκετα τσιμπιμενη απο οτι θυμαμαι!