Σελίδα 13 από 86 ΠρώτηΠρώτη ... 311121314152363 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 121 έως 130 από 851

Θέμα: Eπικαιρότητα-Προβληματισμοί 09/2015

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στα φοιτητικα μου χρονια υπηρχε ενα συνθημα που ελεγε "το δαχτυλο εδειχνε το φεγγαρι και ο κνιτης κοιτουσε το δαχτυλο"
    κατι αναλογο συμβαινει και σε αυτο το thread που εχει μεταλλαχθει κατα πολυ απο την αρχη του πριν πεντε χρονια και αυτο εγινε οταν μπηκε η πολιτικη μεσα!! Οποιος ψαξει θα τα καταλαβει.
    Αλλα η μαγεια της Δημοκρατιας ειναι η διαφορετικοτητα και η αντιθετη αποψη , τα δικαιωματα που σταματανε εκει που αρχιζουν τα δικαιωματα του αλλου. Αλλα και η Υποχρεωσεις τις οποιες πολες φορες κανουμε οτι δεν υπαρχουν.
    Μετα απο τοσα χρονια λοιπον εμεις εδω συνεχιζουμε ακομα να κυνηγαμε φαντασματα, φταιχτες, εχθρους και να χωριζουμε τους πολιτες σε κατηγοριες γιατι σε ταξεις δεν παιζει πια....
    Πριν πεντε χρονια λοιπον μιλαγαμε οτι πρεπει να κανουμε το ενα να κοψουμε το αλλο, να φορολογησουμε το τριτο, να μειωσουμε τους μισθους και να δουλευουμε περισσοτερο , να κοψουμε συνταξεις,να σταματησουμε τα εξοπλιστικα προγραμματα και και και.. Ωραια τα καναμε ολα αυτα και οχι μονο γιατι τα συνοδευσαν και εξωφρενικοι αμεσοι φοροι χαρατσια τελη, εμμεσοι φοροι εισφορες κλπ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ??
    Παλι στα ιδια και παλι με την ιδια συνταγη απο την αρχη!!!
    και εσεις-εμεις εδω ψαχνετε ακομα να κατηγορησετε αυτους που ψηφιααν ή αυτους που δεν ψηφισαν γιατι ? επειδη δεν ψηφισαν αυτο που θα θελατε -με, δεν το αντιλαμβανεστε οτι κατι σαπιο υπαρχει εδω!
    Υπαρχει τοσο αφελης ανθρωπος που να πιστευει οτι αν κοψουν και αλλο τις συνταξεις θα βελτιωθει η οικονομια της χωρας !
    Απαντωντας λοιπον στο παραπανω ρητορικο ερωτημα να σας πω οτι μετα απο τοσα χρονια κρισης αλλα και του θεματος επικαιροτητα για μενα προκυπτουν δυο συμπερασματα και ενα αξίωμα (ολα τα αλλα τζαμπα συζηταμε)
    Πρωτον! οταν με οποιοδηποτε τροπο(βαζεις μειωσεις φορους ειφορες κλπ) τοτε ουσιαστικα τραβας το χρημα απο την αγορα και την πραγματικη οικονομια και οχι απο τις λογιστικες εγγραφες που κανουν σε βιβλια. Αυτο εχει αποτελεσμα μομο ΥΦΕΣΗ απωλεια θεσεων εργασια και επιχειρησεων και και καμια προπτικη αναπτυξης.
    Δευτερον! Οποιος ειναι τοσο αφελης που να νομιζει οτι αν οι συνταξεις ,οι μισθοι τα μεροκαματα φτασουν στα επιπεδα των βαλκανικων χωρων τοτε, θα εχει καποιο αμεσο ή εμμεσο οφελος τοτε ειναι κρετινος. Διοτι αν η συνταξη παει στα τριακοσια και ο μισθος το ιδιο τοτε αυτα τα λεφτα θα πηγαινουν μονο στα μεγαλα super market και στα φαρμακα αλλα οχι στα φαρμακεια αλλα στις μεγαλες ξενες εταιρειες που θα ερθουν.
    Τελος εγω ως γνωστος συνωμοσιολογος και απο το παρελθον πλεον θεωρω αξιωμα το γεγονος οτι τιποτα δεν τυχαιο και υπαρχει σχεδιο προκαθορισμενο και τελεια οργανωμενο.
    Δεν γινεται να κανει ενα μπαμ ο τουρισμος και να ξεσκιζει δυο χρονια τωρα ( λογω συμπτωσεων βεβαια και ασταθειας σε γειτονα κρατη) Δεν γινεται λοιπον να πετανε οι δεικτες και ο αφιξεις και αυτοι να πηγαινουν και να τον χτυπανε με 23% φπα.
    Αυτα λοιπον και α κοιταξουμε το φεγγαρι και τοτε ισως και να βρουμε τον δρομο μας...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 28-11-15 στις 13:04

2. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

Bitz (28-11-15), gant (28-11-15)

Περιοχή
    thrakomakedones athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

εγω ενα ξερω , εαν δωσεις μια κολα χαρτι σε εναν αριστερο , σε εναν δεξιο , σε εναν ακροδεξιο και σε εναν που απεχει απολα και τους πεις να γραψουν ολοι τα προβληματα που αντιμετωπιζουν σημερα. εχουν ολοι τα ιδια προβληματα . αρα διαιρει και βασιλευε. ολα τα αλλα τα βλεπω περιττα . πραγματικα δεν με ενδιαφερει εαν ειναι πρωθυπουργος ο τσιπρας , εαν ειναι ο αντωνης σαμαρας η ακομα και ο τρυφωνας σαμαρας απο την στιγμη που δεν δινει λυσεις στα προβληματα των συνανθρωπων μου . οποιος καθεται και διαφωνει με τον διπλανο του σε τετοιες εποχες για τα πολιτικα , απλα εχει φαει το χαπι . οποιος καθετε και βριζει τον διπλανο του παλι για τα πολιτικα ...αυτος ειναι μ@λ@κ@ς .

4. The Following 3 Users Say Thank You to dionisisM3 For This Useful Post:

gant (28-11-15), katsaraios (28-11-15), Nino (28-11-15)

Περιοχή
    BMW 6 cylinder
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μα οι λύσεις που κανονικά θα πρεπε να χουν δωθεί εδώ και 5 χρόνια έχουν τεράστιο πολιτικό κόστος... Και επειδή μιλάμε για πελατοκεντρικό κράτος για αυτό τον λόγο δεν τα κάνει κανείς...
    Δύο πράγματα θα πω εδώ και τέλος.
    1ον) Άρση μονιμότητας δημ. Υπαλλήλων, περικοπή τους κατά τα 2/3
    2ον) Άρση βουλευτικής ασυλίας...

Καλή συνέχεια παιδιά...
    Detailing Madness

6. The Following 6 Users Say Thank You to stef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (29-11-15), dionisisM3 (28-11-15), freddys (29-11-15), gant (28-11-15), Thomelef (28-11-15), vagmag (29-11-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Και ξαφνικά λυθήκανε τα προβλήματα της Ελλάδας. Τι να πω...
    Η παιδεία μας. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Όταν πάω σε μια αντιπροσωπεία και με κλέβουνε, όταν οι ελεύθεροι επαγγελατίες από μαστόρους μέχρι ασφαλιστές με γδέρνουν χωρίς να μου προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες του χρηματικού αντιτίμου που δίνω, όταν ψάχνω σωστό επαγγελματία και δεν βρίσκω πουθενά γιατί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα ποιος φταίει; Το εισόδημα του ΔΥ; Στο κάτω κάτω είναι γνωστά αυτά, όποιος είναι ικανός ας δώσει εξετάσεις στο ΑΣΕΠ ( όποτε γίνουν) να περάσει και να απολαμβάνει τα τόοοοοοσα προνόμια που απολαμβάνουν στο Δημόσιο!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. The Following User Says Thank You to micz For This Useful Post:

freddys (29-11-15)

Περιοχή
    thrakomakedones athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το πρόβλημα δεν είναι οι ικανοί που πέρασαν στον ΑΣΕΠ το "πρόβλημα είναι πόσοι χρειάζονται για να αλλάξουν μια λαμπα"
    Εγώ λέω ένας . Άλλοι λένε το εξής
    Ένας φέρνει την σκάλα ένας ανεβαίνει και 6 από κάτω τον κρατάνε μην πέσει . Ακόμα εάν πέσει από την σκάλα ,στον ιδιόκτητο τομέα θα του πούνε "αφού δεν μπορείς να αλλάξεις μια λάμπα τράβα σπίτι σου" στο δήμοσιο θα του πούνε δεν πειράζει αγόρι μου κάτσε με τους άλλους 6 εσύ εβδομος" και θα κάνουμε νέο διαγωνισμό για να βρούμε κάποιον ικανό να αλλάζει την λάμπα

10. The Following 3 Users Say Thank You to dionisisM3 For This Useful Post:

freddys (29-11-15), LEONIDASKAL (30-11-15), vagmag (29-11-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Πιστεύω όσο πάει αυτό και λιγοστεύει. Και στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλα εργοστάσια ξέρω πολλά βίσματα που είναι άχρηστοι ή βαριούνται και ζουν σε βάρος άλλων γιατί είναι ευνομούμενοι κάποιων μεγάλων.
    Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι αυτά, αυτά είναι απόρροιά τους.
    Οποιοσδήποτε να του δινόταν η δυνατότητα το ίδιο θα έκανε, να αμοίβεται με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί αλλά συνεχίζουμε να λέμε τα ίδια στοχεύοντας κοινωνικές ομάδες και εθελοτυφλούμε στα πραγματικά αίτια της κατάντιας, δίνοντας βαρύτητα στις συνέπειες των αιτιών αυτών.

Περιοχή
    Καλαμάτα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο micz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και ξαφνικά λυθήκανε τα προβλήματα της Ελλάδας. Τι να πω...
    Η παιδεία μας. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Όταν πάω σε μια αντιπροσωπεία και με κλέβουνε, όταν οι ελεύθεροι επαγγελατίες από μαστόρους μέχρι ασφαλιστές με γδέρνουν χωρίς να μου προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες του χρηματικού αντιτίμου που δίνω, όταν ψάχνω σωστό επαγγελματία και δεν βρίσκω πουθενά γιατί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα ποιος φταίει; Το εισόδημα του ΔΥ; Στο κάτω κάτω είναι γνωστά αυτά, όποιος είναι ικανός ας δώσει εξετάσεις στο ΑΣΕΠ ( όποτε γίνουν) να περάσει και να απολαμβάνει τα τόοοοοοσα προνόμια που απολαμβάνουν στο Δημόσιο!!!!

Προφανώς είσαι Δ.Υ. και νομίζεις ότι θίχτηκες. Έχοντας μια μεγάλη επιχείρηση στα σχεδόν 31 μου, την οποία με νύχια και με δόντια κατάφερα να την κάνω να έχει 7 ψήφιο τζίρο εν μέσω κρίσης, και αφού σαφώς πληρώνω τα γ@μησιάτικα του ΟΑΕΕ και του φόρου εισοδήματος για να μπορείτε να πληρώνεστε εσείς, να μη χρωστάω πουθενά, να μου χρωστά το κράτος μεγάλο 5ψηφιο από πιστωτικό ΦΠΑ 3 ετών, να μη μπορώ να το συμψηφίσω με τους φόρους, να πηγαίνω σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία με χειρότερες αυτές του υπουργείου συγκοινωνιών, υπουργείου οικονομικών, και ΟΑΕΕ, και να πρέπει να πας στη Τήνο να ανάψεις μια λαμπάδα για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου, ε τότε ναι θα στοχοποιείστε. Θα στοχοποιείστε γιατί σαν ελεύθερος επαγγελματίας με έχετε κάνει να σιχαθώ το δημόσιο. Γιατί τα βλέπω επί καθημερινής βάσης για τι κοθόνια του δημοτικού είναι εκεί μέσα. Σαφώς και δεν αφορά όλους, αλλά αφορά τα 2/3 (μην πω τα 2.5/3).
    Και όλα αυτά και με τους 2 δικούς μου στον δημόσιο τομέα. Βέβαια οι άνθρωποι το παραδέχονται και οι ίδιοι ζώντας καθημερινά τις αντιθέσεις δημοσίου και ιδιωτικού.
    Α και που'σαι, εγώ σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι. Και τα ρίσκα που παίρνω και τα άγχη δε ξεπληρώνονται με τίποτα.
    BMW 116i (225hp/32kg) (2015) F20 M-Pack

13. The Following 6 Users Say Thank You to vded For This Useful Post:

chrisgiapz3 (29-11-15), ghost-rider (29-11-15), LEONIDASKAL (30-11-15), Panmilios (01-12-15), sheriff (28-11-15), vagmag (29-11-15)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ ξέρω τα απλά. Έσοδα - έξοδα.

Εδώ και 6 χρόνια, αρνουμαστε πεισματικά να τ ισοσκελισουμε και μοναδική προσπάθεια πο γινετα επί του θέματος, είναι η συνεχόμενη αύξηση φορολογίας.

Αυτό αρνείται βέβαια να το δει ο περισσότερο κόσμος. Είτε από άγνοια, είτε από συμφέρον, είτε από βλακεια.

Όσον αφορά τώρα τα των ψηφοφόρων του τσυριζα, θα πω μονάχα εν πράμα. Με τα τόσο σκατα οικονομικά μας, πήγανε και ψήφισανε τον άνθρωπο που θα έφερνε δημοσιονομικο ανοιγμα 12 δις. Πράγμα που πολλοί εδώ μέσα λέγαμε ότι δεν παίζει.

Όσον αφορά τους επαγγελματιε τη βόρειας Ελλάδος, φαντάζομαι ότι Μαλον αστειευεται ο κατσαραιος λέγοντας ότι ξέρουμε τι γίνεται, όπως και το ότι πόλη με 1εκ πληθυσμό είναι χωριό.

Over and out, δεν ξανασχολουμαι.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

15. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (29-11-15), freddys (29-11-15), katsaraios (28-11-15), vagmag (29-11-15), vded (28-11-15)

Περιοχή
    thrakomakedones athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο micz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιστεύω όσο πάει αυτό και λιγοστεύει. Και στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλα εργοστάσια ξέρω πολλά βίσματα που είναι άχρηστοι ή βαριούνται και ζουν σε βάρος άλλων γιατί είναι ευνομούμενοι κάποιων μεγάλων.

Φυσικά και ισχύει αυτό που λες με την διαφορά ότι τον ιδιωτικό τεμπέλη η βισματια δεν τον πληρώνω εγώ αλλά το αφεντικό του.

17. The Following User Says Thank You to dionisisM3 For This Useful Post:

vagmag (29-11-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vded Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προφανώς είσαι Δ.Υ. και νομίζεις ότι θίχτηκες. Έχοντας μια μεγάλη επιχείρηση στα σχεδόν 31 μου, την οποία με νύχια και με δόντια κατάφερα να την κάνω να έχει 7 ψήφιο τζίρο εν μέσω κρίσης, και αφού σαφώς πληρώνω τα γ@μησιάτικα του ΟΑΕΕ και του φόρου εισοδήματος για να μπορείτε να πληρώνεστε εσείς, να μη χρωστάω πουθενά, να μου χρωστά το κράτος μεγάλο 5ψηφιο από πιστωτικό ΦΠΑ 3 ετών, να μη μπορώ να το συμψηφίσω με τους φόρους, να πηγαίνω σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία με χειρότερες αυτές του υπουργείου συγκοινωνιών, υπουργείου οικονομικών, και ΟΑΕΕ, και να πρέπει να πας στη Τήνο να ανάψεις μια λαμπάδα για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου, ε τότε ναι θα στοχοποιείστε. Θα στοχοποιείστε γιατί σαν ελεύθερος επαγγελματίας με έχετε κάνει να σιχαθώ το δημόσιο. Γιατί τα βλέπω επί καθημερινής βάσης για τι κοθόνια του δημοτικού είναι εκεί μέσα. Σαφώς και δεν αφορά όλους, αλλά αφορά τα 2/3 (μην πω τα 2.5/3).

Και όλα αυτά και με τους 2 δικούς μου στον δημόσιο τομέα. Βέβαια οι άνθρωποι το παραδέχονται και οι ίδιοι ζώντας καθημερινά τις αντιθέσεις δημοσίου και ιδιωτικού.

Α και που'σαι, εγώ σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι. Και τα ρίσκα που παίρνω και τα άγχη δε ξεπληρώνονται με τίποτα.

Μπορεί να είμαι, μπορεί και να μην είμαι, αλλά να έχω και εγώ δικούς μου στο Δημόσιο. Ούτε θίχτηκα γιατί συμφωνώ με αυτά που λες (διαφωνώ με το ποσοστό που βάζεις), αλλά δεν κατάλαβες ότι αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε ΟΛΟΙ και όχι ένας κλάδος. Όσο για τα άγχη, μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες. Ρισκάρεις πολλά, χάνεις πολλά ή ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ πολλά (αυτό δεν το αναφέρεις). Είναι επιλογή σου, αλλά αυτό δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο από έναν άλλο που διάλεξε τον δημόσιο τομέα με τα δεδομένα που ξέρουμε όλοι.
    Και για να ξέρεις εγώ είμαι υπέρ ενός πολύ μικρού δημοσίου και ας αναλάβουν εταιρείες να εισπράττουν για λογαριασμό του κράτους σε όλους τους τομείς. Μακάρι να γινόταν να βλέπαμε αν ήταν καλύτερα όχι μόνο από πλευράς εξυπηρέτησης, αλλά και από πλευράς κόστους στα νοικοκυριά. Στο προαστικό που έχουν αναλάβει εργολάβοι (έχουν συνάψει σύμβαση με το δημόσιο) έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους δεν ξέρω και εγώ από πότε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σελίδα 13 από 86 ΠρώτηΠρώτη ... 311121314152363 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP