Εγώ βλέπω ότι πριν είχες 7 κυλίνδρους, και μετά 6...
Εγώ βλέπω ότι πριν είχες 7 κυλίνδρους, και μετά 6...
BILL007 (22-10-15), ghost-rider (22-10-15), wheelman (22-10-15)
Εκαιγες πολύ λάδι πρίν?
Όταν η κατανάλωση είναι μεγάλη επηρεάζει τα νούμερα.
Μηπως κάποιο κύλινδρο τον μετρήσατε 2 φορές?
Και έδειξε και άλλα νούμερα στα 2 τσεκ.
Σίγουρα το 2ο διάγραμμα είναι καλύτερο από το 1ο(έχει και σωστό αριθμό κυλίνδρων).
Στο πρώτο τα σκαμπανεβάσματα είναι τρελά. Φως φανάρι οτι έχεις να κάνει με μοτερ που είναι με το ένα πόδι στον τάφο.
Οι αποκλίσεις είναι σαφώς μικρότερες στο 2ο.
(Μην εστιάζεις στις απόλυτες τιμές. Τις αποκλίσεις τσέκαρε.)
Παρόλα αυτά ο κύλινδρος 5 αν τον συγκρίνεις με τον 6 έχουν διαφορά... Πόσο, 0,75 bar είναι?
Κάπου στο σκάρτο 6% με βάση τα δεδομένα που έχεις.
Χμμμ... οριακή δεν είναι η απόκλισή σου?
BILL007 (22-10-15), ghost-rider (23-10-15)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JiMk86 : 22-10-15 στις 19:37
Από 330 θέλω να μεγαλώσω να γίνω M3.
Πάω με τον μπούσουλα των αποκλίσεων. Το ιδανικό είναι να παίζεις 2-3%.
Μέχρι 5% παλεύεται αλλά είσαι περπατημένος.
Απ εκεί και πάνω αρχίζουν τα νούμερα.
Μέχρι το 10% θα έχουν ανατιναχθεί όλα.
ΥΓ οι παραπάνω γνώσεις προέρχονται καθαρά από τον αουντάκια αδερφό.
Σε κάθε αλλάγη λαδιών μετράει και μια συμπίεση να δει αν όλα είναι οκ
Δεν έχω προσωπική εμπειρία και δεν ξέρω αν τα νούμερα μπορούν να μεταφερθούν αυτούσια σε έναν κινητήρα bmw.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ghost-rider : 22-10-15 στις 19:51
A8hnaios (22-10-15), BILL007 (22-10-15), nikos valvetronic (25-10-15), wheelman (22-10-15)
Ότι επί της ουσίας είναι επινικέλωση το είχα στο μυαλό μου.
Δεν πίστευα ότι ειναι 2-3 χιλιοστά, αλλά θεωρούσα ότι έχει πάχος για να το φας 1-2 δέκατα του χιλιοστού.
Στο κάτω κάτω οι επινικελώσεις μπορούν να φτάσουν μισό χιλιοστό έτσι δεν είναι?
Δλδ λες ότι είναι κάποια δέκατα του χιλιοστού?
Με δεδομένο ότι δίνει oversize έμβολο τι προκύπτει?
Μετά την επισκευή θα γρατσουνάνε αλουμίνιο τα ελατήρια?
Απο wiki
"The cylinder must be re-plated after it is re-bored, but Nikasil is extremely durable, so the cylinder does not need to be reworked as often as an iron or chrome cylinder"
https://en.wikipedia.org/wiki/Nikasil
Κανονικα θα επρεπε να ξανακανει nicasil στους κυλινδρους. Αλλα νομζω οτι και χωρις μπορει να δουλεψει κανονικα. Οπως κανουμε δηλαδη σε ολα τα μαντεμενια μπλοκ.
Οχι δεν γρατζουναει σε αλουμινιο. Ολα τα αλουμινενια μπλοκ εχουν χιτωνια απο αλλο υλικο εσωτερικα. Σε αυτο κανουμε ρεκτιφιε και οχι στο αλουμινιο.
BILL007 (23-10-15), diosak (23-10-15), ghost-rider (23-10-15), JiMk86 (23-10-15), Kazakos Garage (23-10-15), nikos valvetronic (25-10-15), wheelman (23-10-15)
ειστε σιγουροι ότι τα Μ54 εχουν επιστρωση νικασιλ?καπου ειχα διαβασει ότι η BMW ειχε καταργησει την επιστρωση νικασιλ, λογω προβλημάτων που ειχε σε καποιες χωρες που ειχαν καυσιμα πλουσια σε θειο.απο τα Μ52 TU και μετεπειτα δεν εχουν επιστρωση
ghost-rider (23-10-15)