Έχω ένα θέμα και θα ήθελα τις γνώμες ολονών σας...
Πριν από ένα χρόνο περίπου με μια λάθος αλλαγή ταχύτητας που έκανα, είχε ως αποτέλεσμα να κουρέψω βαλβίδες στον κινητήρα... Επί της ευκαιρίας είπα στο μηχανικό μου να κάνουμε μια γενική επισκευή μιας και είχα κατανάλωση λαδιού, διαρροές και πεσμένη συμπίεση, με βάση αυτά που μου πρότεινε και αυτός, μετά από πρόταση και καθοδήγησή εννοείτε αλλάχτηκαν τα εξής:
1) Επισκευή κεφαλή τσιμουχάκια, αλλαγή 3 βαλβίδες, οδηγοί εισαγωγής και εξαγωγής
2) κουζινέτα μπιελών, ελατήρια πιστονιών (mahle, αυτά που φορούσε και πριν).
3) αλλάχτηκαν όλες οι φλάντζες , βίδες κεφαλής κλπ
4) δισκοπλατώ, βολάν, ρουλεμάν μιας κ είχα θέμα με το βολάν και μπήκε μεταχειρισμένο βολάν με καινούργιο δισκοπλατω.
Όταν πήρα το αμάξι μου μετά από 100χλμ συμπλήρωσα λάδι κάπου μισό λίτρο αν θυμάμαι καλά και πάντα φυσικά μετά από επικοινωνία και καθοδήγηση του μηχανικού.. Με καθησύχασε λέγοντας ότι πρέπει να πατήσουν οι βαλβίδες και τα ελατήρια και να μην ανησυχώ...
Μετά από 3.000χλμ περίπου αφού συπλήρωσα κάπου 3 λίτρα λάδι στο ενδιάμεσο, αλλάχτηκαν τα πρώτα λάδια μαζί με Vanos seals προληπτικά. Μπήκαν τα Motul X-Clean 5W40.
Το αυτοκίνητο συνεχίζει να έχει κατανάλωση λαδιού ύστερα από 10.000χλμ έχω συμπληρώσει περίπου 8-9 λίτρα λάδι έχω χάσει πραγματικά το λογαριασμό.. Υπόψην όμως το αυτοκίνητο πάει πολύ καλά σε σχέση με πριν και σε σύγκριση με άλλα ίδια αυτοκίνητα.
Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα έχει περίπου 1 χρόνο, ύστερα από χιλιάδες επικοινωνίες με το μηχανικό με καθησυχάζει λέγοντάς μου ότι ο κινητήρας θα ξανά ανοιχτεί χωρίς επιβάρυνση οικονομική από μεριάς μου μιας και θεωρεί και ο ίδιος ότι είναι μια αποτυχημένη επισκευή...
Ανεξάρτητα ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί με το αυτοκίνητό μου και με διάφορα άλλα αυτοκίνητα, έχω και έχει θέλω να πιστεύω την υπομονή να κάτσει να το ανοίξει, και να εντοπίσει την αιτία του κακού. Με ανησυχεί όμως το εξής...
Μου λέει κατά λέξη ότι για να καίει τόσο λάδι δεν έχουν πατήσει τα ελατήρια, και για να μην πάτησαν αφού έχει μετρηθεί το μπλοκ και είναι οκ, άρα φταίει γιατί έχει γυαλάδα το μπλοκ. Μου λέει ότι δε καθαρίζεται γιατί είναι Νικασίλ..
Ερωτούμε αν είναι έτσι, γιατι δεν μου πρότεινε να πετάξω τον κινητήρα στα σκουπίδια?
Τώρα θέλει να μου βάλει ελατήρια άλλης μάρκας, δηλαδή μου έβαλε mahle να βάλει πχ Goetze, τον ρώτησα 15 φορές αν θα μου βάλει oversized και μου επιμένει πως όχι. Τι θα κερδίσω δηλαδή αν βάλω κάτι ίδιο απλά άλλου κατασκευαστή???
Αν αλλαχτεί το block δε μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δε θα έχω πρόβλημα και πάλι, επειδή κοντεύω να σπάσω το κεφάλι μου με αυτό το θέμα, έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και αυτοκίνητο δεν έχω, εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου?
Υ.Γ Θα ήθελα να αποφύγουμε εντάσεις, πρόσωπα, χαρακτηρισμούς, του στυλ ότι ο μηχανικός έχει χέρι θεού κλπ γιατί πραγματικά είναι ντροπή για όλους μας, θα ήθελα να ακούσω γνώμες τεχνικά τι θα μπορούσα να κάνω για να έχω ένα κινητήρα όπως πρέπει.
Ευχαριστώ όλους για κάθε απάντηση.
![]()