Nikos! (08-09-15)
Δεν είναι station το δίπλα Στέφανε, το 5-πορτο Skoda Rapid είναι.
Πάντως ενώ μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα που ήθελε "κούρσες" (sedan) τα station και πολύ όμορφα (και αρμονικά) έχουν γίνει και πραγματικά πρακτικά είναι, πολύ περισσότερο από τα sedan τουλάχιστον.
Και έχουν και "ειδικές" (hot) εκδόσεις για τους πιο ανήσυχους ...
Νόμιζα ότι ήταν Octavia station.
Για κάποιον οικογενειάρχη το station ή suv είναι μονόδρομος. Το 60% της κεντρικής Ευρώπης έχει station, μόνο στην Ελλάδα έχουμε το κόλλημα της "κούρσας" οπως πολύ σωστά λες!
Detailing Madness
Nikos! (08-09-15)
Ευχαριστώ!
Leasing ναι, εταιρικό.
Είναι μόνιμο. Αυτό περίμενα τόσο καιρό να έρθει.
Το station λύνει όλα τα προβλήματα του οικογενειάρχη, αλλά το ίδιο κάνει και το octavia. Μιλάμε ο χώρος αποσκευών είναι αστεία ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Όταν το άνοιξα, σκέφτηκα...μου κάνουν πλάκα!
Τα station δυστυχώς είναι πολύ παρεξηγημένα στην Ελλάδα, με μηδενική μεταπώληση.![]()
Nikos
mark e92 (08-09-15)
Είχαμε OPEL Kadett Station του 1967 από το 1974-1998. Μετά πήραμε OPEL ASTRA STATION μέχρι σήμερα. Πραγματικά κάνει διακοπές μια 4μελής οικογένεια με όλα της τα πράγματα. Κοιμούνται και 2 μέσα άμα λάχει.
Επιβεβαιωνω οτι και πριν τον υπνο μπορούνε να συμβούν ωραία πραγματα.....απο λεγόμενα φίλου,δεν είχα ποτε station.
insane in the ///Midbrain
Σε γενικες γραμμες ο ξενος το βλεπει σαν εργαλειο το αμαξι,ενω ο Ελληνας σαν δεικτη ευημεριας.....Οποτε σαφεστατα ολα τα station μοντελα ειναι ασχημοτερα των σενταν ή αλλων εκδοσεων τους......Παρεπιπτοντως ειχα κι εγω ενα Alfa Romeo 159 station ως εταιρικο οικογενειακο,πριν αντικατασταθει με το Ε90.....Πραγματικα βολευε πολυ στο φορτωμα.....Στην Ελλαδα ομως εχουν ''πιασει'' και παρα πολυ τα SUV,SAV και λοιπα πολυμορφικα ως εναλλακτικη των station.....Και ειναι σαφως ομορφοτερα και συνηθως εξυπηρετικοτερα
Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....
Στη πρώτη πρότασή σου νομίζω περιγράφεται όλο το πρόβλημα του Έλληνα αγοραστή αυτοκινήτου που επιλέγει με διαφορετικά κριτήρια αυτοκίνητο, από τη πρακτικότητα πχ.
Δε νομίζω ότι τα station μοντέλα είναι ασχημότερα των sedan. Το αντίθετο θα έλεγα. Παράδειγμα τα V60, RS4, RS6, 159 SW, F31 3er κ.α. πολλά. Προσωπικά, το octavia station μου φαίνεται αρκετά πιο όμορφο από το sedan.
Τα SUV απλά εξυπηρετούν off-road καταστάσεις. Σε πρακτικότητα και οδική συμπεριφορά (on-road) τα station είναι καλύτερα.
Για αυτό το λόγο οι Ευρωπαίοι προτιμούν station από SUV. Εμάς εδώ μας αρέσει να..."οδηγάμε από ψηλά".
Nikos
Προσωπικά, μετά την άριστη εμπειρία μου με το Ε91 Touring μου, πολύ δύσκολα θα αγόραζα sedan στο μέλλον...
Πρακτικότητα, καλύτεροι και πλήρως εκμεταλλεύσιμοι χώροι στο ίδιο μήκος με το sedan, σχετική σπανιότητα στην Ελλάδα και (ας μου επιτρέψετε την προσωπική-υποκειμενική γνώμη) πιο αρμονικός σχεδιασμός από το Ε90.