Δεν είμαι υπέρ της επιστροφής στην δραχμή αλλά 5 χρόνια τώρα βράζουμε σε ένα καζάνι,5 χρόνια δεν υπάρχει προοπτική για ανάπτυξη/ανάκαμψη/5 χρόνια τώρα αιμορραγούμε οικονομικά όλοι (άλλοι λιγότερο/ άλλοι περισσότερο), 5 χρόνια τώρα έχουμε γίνει παγκοσμίος ξεφτίλα και περίγελος και όλα αυτά γιατί? Για να παραμείνουμε ντε και καλά στο ευρώ?
Είτε ευρώ είτε δραχμή μας περιμένει αγγούρι αλλά θεωρείς πλέον βαγγέλη και με το νέο μνημόνιο ότι υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης? Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό θα είναι και η ταφόπλακα, η ευρώπη απλά παρατείνει την "μπρίζα" και όταν σε 2-3 χρόνια απλά επιβεβαιωθούν ότι δεν πάει άλλο, θα την τραβήξουν και τότε δεν θα έχεις ούτε το σπίτι σου για να επιβιώσεις αλλά και όλη η περιουσία της χώρας θα ναι ξεπουλημένη.. (Μακάρι να βγω ψεύτης και όλο αυτό να είναι μια υπερεκτιμήμενη άποψη της στιγμής)
Είμαι περιέργος πως θα έρθει αυτό περίφημο αναπτυξιακό πακέτο γιούνκερ με τα 35 δις όταν θα η επιχείρηση που θα επενδύσει θα έχει φόρο 28% από το 1¤, εισφορά αλλυλεγγύης,τέλος επιτευδευματία,προκαταβολ φόρου 100% για τα μελλοντικά κέρδη που δεν του εγγυάται κανένας και δεν ξέρω αν θα ισχύσει το +12% έκτακτη εισφορά για κέρδη άνω των 500.000¤.
Ποίος να επενδύσει σε αυτή τη χώρα?