Σελίδα 278 από 316 ΠρώτηΠρώτη ... 178228268276277278279280288 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 2.771 έως 2.780 από 3152

Θέμα: επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν μπορείτε εξηγηστε μου λιγο ...
    Προτιμάτε απο τη μείωση της σύνταξης απο τα 1300 στα 900 , την καθολου σύνταξη (κ. Γιώργο .... ( μη μου οτι καποιος για χαμηλοςυνταξιουχους , εχουν ολα τα δικιά με το μέρος τους )
    Προτιμάτε απο τα 660 ευρω τελη του δίλιτρου , το καθολου αυτοκινητο ;
    Μπορείτε να δώσετε εσείς τα υπόλοιπα παραδείγματα .

Όσους γνωρίζω αυριο , δε θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους , οι μισθοδοσίες μεταφέρονται για επόμενη καλώς εχόντων των πραγμάτων εβδομάδα . Πως θα ζήσει αυτος ο κόσμος που περίμενε το μηνιάτικο ; Και ναι η δική μου επιχειρηση δεν ηταν η μόνη που πλήρωνε στην ωρα της .
    Αυριο θα πλήρωνα τον φόρο της εταιρίας κ το ΦΠΑ ...

Μήπως το δικο μας κρατος επιλέγει να μας καταστρέψει , οταν ξερει οτι δε θα εισπράξει ;

Θα έρθει η επόμενη εβδομάδα , με κλειστές τράπεζες κ το κρατος χωρις έσοδα , να αποφασίσουμε τι ;
    Φιλικη ερωτηση
    Η επιχειρηση σου αντεχει το 100% προκαταβολη ΦΠΑ για τα επομενα χρονια?
    Αν ναι τοτε δεν βλεπω να εχεις προβλημα εισαι υγιεστατο μαγαζι και μπραβο σου που σκεφτεσαι το προσωπικο σου !
    Αν σε θιγει η επι του προσωπικου ερωτηση ξεχασε το δεν ειναι ωρα για μπουμπουνητα και αντιπαραθεσεις...

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

2. The Following 4 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

A8hnaios (28-06-15), alexm (28-06-15), paganis (28-06-15), vagmag (28-06-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλικη ερωτηση
    Η επιχειρηση σου αντεχει το 100% προκαταβολη ΦΠΑ για τα επομενα χρονια?
    Αν ναι τοτε δεν βλεπω να εχεις προβλημα εισαι υγιεστατο μαγαζι και μπραβο σου που σκεφτεσαι το προσωπικο σου !
    Αν σε θιγει η επι του προσωπικου ερωτηση ξεχασε το δεν ειναι ωρα για μπουμπουνητα και αντιπαραθεσεις...
    Ειναι προκαταβολή φόρου 100% , κ όσο δυσβάσταχτη κ αν ειναι , κ όσο άδικη , και όσο και αν εγω το θεωρώ απλα εσωτερικό δανεισμό ( άτοκο για το κρατος, αφού δε μας δινει κανένας άλλος δανεικά για μισθούς κ συντάξεις ) , ναι θα το πλήρωνα . Οπως εχω πληρώσει ολα τα παράλογα μέχρι τωρα , τελος επιτηδεύματος , φόρο πολυτελείας , εισφορά αλληλεγγύης , ακριβό ΟΑΕΕ , ΕΝΦΙΑ ( μιας κ τα δικα μου εμπορεύματα θέλουν μεγάλο χώρο για να αποθηκεύονται ) κλπ κλπ .

Το οτι είμαι υγιές μαγαζι το ξερω εγω , τι αγώνα εχω κανει , ποσο εχω ρισκάρει , και τι εχω χάσει απο την προσωπική κ οικογενειακή μου ζωη . Οταν ο κόσμος έκανε διακοπές , εγω δούλευα .
    Βλεπω λιγο πιο ξεκάθαρα τα πραγματα .
    Στεναχωριέμαι που θα περάσουμε αυτές τις καταστάσεις .
    Έμαθα να δουλεύω .

Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί που έμαθαν οτι η σκληρή δουλεια ειναι να πηγαίνουν 8 ώρες το πολυ σε ενα γραφείο του δημοσίου ;;;

Δυστυχώς πάλι θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα καθώς κ κάποιοι αγωνιστές κ μεροκαματιάρηδες .

Όσο για τους ανέργους ... Θελω πολυ να δω την μέριμνα του κράτους μετα .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 28-06-15 στις 23:43

4. The Following 7 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

alexm (29-06-15), bmw-318is (28-06-15), chrisgiapz3 (29-06-15), giannis_compact (30-06-15), joseph (30-06-15), katsaraios (28-06-15), nuovo.. (28-06-15)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Question Σε κατακόρυφη πτώση το ευρώ...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A8hnaios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατσε σε λιγη ωρα θα ανοιξουν οι Αγορες στην Ασια..(Τοκιο κτλ)

Το Ευρω προβλεπω οτι θα καταποντιστει στις διεθνεις χρηματαγορες...

Για να δουμε αντιδρασεις....

(Απο Γερμανια μερια).....
    Με σημαντική πτώση για το ευρώ ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Ασία. Το ευρώ έφτασε να υποχωρεί έως τα...1,0984 δολάρια... 1,40 + η Αγγλικη Στερλινα///...
    Attached Images Attached Images

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τωρα βέβαια αρχίζω κ καταλαβαίνω πολλα για το σκεπτικό του κόσμου .

Σε μια χώρα που ο κόσμος έμαθε να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του κ να εχει μονο απαιτήσεις απο το κρατος κ δικαιώματα , σε μια χώρα που το κέρδος για μια επιχειρηση ειναι κατακριτέο , σε μια χώρα που έμαθε τους πολίτες να κλέβουν γιατι τους κλέβει το κρατος - καλη δικαιολογία - , σε μια χώρα που το να καταπατείς την ελευθερία του άλλου ειναι μαγκιά , σε μια χώρα που έπεισε τον κοσμο οτι τα λεφτά τα παράγει ο δημόσιος τομέας ... Φτάσαμε να ακούμε μπράβο , που κάνουμε απλα το τυπικό κομμάτι σωστά .

Δεν κατακρίνω αυτο που λες , απλα θελω να επισημάνω οτι το να είσαι τυπικός , ειναι περίεργο , σε σημείο χλευασμού πολλές φορές .

Ισως για αυτο δεν μπορω να συνεννοηθώ με πολυ κοσμο .

7. The Following 6 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

bmw-318is (28-06-15), chrisgiapz3 (29-06-15), giannis_compact (30-06-15), joseph (30-06-15), Konstantinos E60 (28-06-15), Panmilios (29-06-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Με σημαντική πτώση για το ευρώ ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Ασία. Το ευρώ έφτασε να υποχωρεί έως τα...1,0984 δολάρια... 1,40 + η Αγγλικη Στερλινα///...
    Το ευρω ειχε φτάσει μεσα στη χρονια στο 1,05 του δολαρίου , με πρόβλεψη να φτάσει στο 0,9 .

Αν φτάσει εκει , εμεις θα πρέπει να πανηγύρισουμε για καποιο λόγο ;;;
    Εχουμε κρυμμένα δολάρια ;

Ειναι το λιγότερο ηλιθιο, να Βασίζουμε την πολιτική μας στην καταστροφή των άλλων . ( αν κ πολλές θεωρίες λένε οτι το χαμηλό ευρω , ευνοεί τους ευρωπαίους εξαγωγείς )

Αν απο την άλλη χαιρομαςτε για τη ζημιά που θα προκαλέσουμε φεύγοντας απο την Ευρώπη , αυτο απο μονο του το θεωρώ τραγικό. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα !
    Ετσι δε θα πάμε ποτε μπροστά .

Πως γινεται ολα αυτα να μας χαροποιούν ;

9. The Following 2 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

bmw-318is (29-06-15), chrisgiapz3 (29-06-15)

Περιοχή
    Athens/ Κορυδαλλός
    Rides
    0

Προεπιλογή

Κατσε σε λιγη ωρα θα ανοιξουν οι Αγορες στην Ασια..(Τοκιο κτλ)

Το Ευρω προβλεπω οτι θα καταποντιστει στις διεθνεις χρηματαγορες...

Για να δουμε αντιδρασεις....

(Απο Γερμανια μερια).....
    ρίχτε μια ματιά εδώ!!!

https://www.businessinsider.com/euro-asia-open-2015-6

Εγώ το λέω !!!!!!!BOOM!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα δούνε τι θα πει greek souvlaki και εννοώ για το ''καλαμάκι'' μας

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Christopher 325Ci E46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ρίχτε μια ματιά εδώ!!!

https://www.businessinsider.com/euro-asia-open-2015-6

Εγώ το λέω !!!!!!!BOOM!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα δούνε τι θα πει greek souvlaki και εννοώ για το ''καλαμάκι'' μας
    Εμείς γιατι χαιρομαςτε;

Μήπως εχουμε δραχμή κ όσο πέφτει το ευρω , ισχυροποιείται το δικο μας νόμισμα;

12. The Following 2 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

bmw-318is (29-06-15), chrisgiapz3 (29-06-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και όσο πέφτει το ευρω κ εμεις χαιρομαςτε ...

Πόσα χρήματα θα σηκώνουμε από ΑΤΜ, τι θα γίνει με πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες – Δείτε αναλυτικά

Ριζικές αλλαγές και μεγάλους περιορισμούς στη συναλλακτική δραστηριότητα θα φέρει η επιβολή των capital controls. Βάσει των πρώτων πληροφοριών, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για μία εβδομάδα, έως την επόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας των τραπεζών ελήφθη, προκειμένου να προσαρμοστούν τα συστήματα. Οι ιδιώτες θα μπορούν να σηκώνουν μέσω των ΑΤΜs ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα καθοριστεί. Υπάρχουν σενάρια ότι το όριο μπορεί να είναι μεταξύ 150 και 200 ευρώ και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει βαθμιαία αύξησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια που είχαν εκπονηθεί φέρεται να προβλέπουν ότι οι τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν για μία εβδομάδα, προκειμένου να προσαρμοστούν τα συστήματα. Οι ιδιώτες θα μπορούν να σηκώνουν μέσω των ΑΤΜs ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα καθοριστεί. Υπάρχουν σενάρια ότι το όριο μπορεί να είναι στα 60 ευρώ την ημέρα, ενώ άλλες πηγές το τοποθετούν στα 100 ευρώ ή και στα 200 ευρώ και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει βαθμιαία αύξησή του.

Οι πιστωτικές κάρτες πιθανότητα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τις πρώτες ημέρες, καθώς αν οι τράπεζες είναι κλειστές δεν θα είναι δυνατόν να γίνουν πληρωμές δόσεων στο τέλος του μήνα. Ταυτόχρονα και οι επιχειρηματίες δεν θα δέχονται πιστωτικές κάρτες, καθώς δεν θα γνωρίζουν πότε θα εισπράξουν τα χρήματά τους.

Επιπλέον οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να μειώσουν τα όρια των πιστωτικών καρτών για να περιορίσουν το ρίσκο.

Πιθανότατα το ίδιο θα ισχύσει και για τις χρεωστικές κάρτες, κατά τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον έως ότου προσαρμοστούν τα συστήματα, και η χρήση τους ευθυγραμμιστεί με τα νέα όρια ημερήσιων συναλλαγών

Οι επιπτώσεις στην αγορά

Τα capital controls θα δημιουργήσουν τεράστια αναστάτωση στην αγορά. Τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον, όλοι θα ζητούν συναλλαγές αποκλειστικά σε μετρητά και σε τιμές που θα καθαρίζονται ανάλογα με τη δυνατότητα του πελάτη να πληρώσει.

Στην Κύπρο ένα από τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν στις συναλλαγές είναι ότι δεν υπήρχαν ψιλά για να δοθούν ρέστα, καθώς τα ΑΤΜs έβγαζαν 20αρικα και 50αρικα, με αποτέλεσμα τα 5ευρα, τα 10ευρα και τα κέρματα των ενός και δύο ευρώ να αποκτήσουν σπανιότητα.

Ιδιαίτερα έντονο θα είναι το πρόβλημα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι, με δεδομένο ότι διανύουμε την λεγόμενη «υψηλή περίοδο», θα βρεθούν χωρίς ανοικτά τραπεζικά υποκαταστήματα για κάποιες ημέρες. Αυτό θα δημιουργήσει μία σειρά σοβαρών, πρακτικών προβλημάτων, ενώ είναι άγνωστο αφενός εάν θα λειτουργούν και αφετέρου οι επιχειρηματίες θα δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών.

Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει η αγορά είναι το ενδεχόμενο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να τεθεί εκτός του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών Target. Οι εκτιμήσεις είναι ότι η διατραπεζική απομόνωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα είναι αναγκαία καθώς η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει τα κεφάλαια των επιχειρήσεων, που θα φεύγουν στο εξωτερικό για διάφορες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ο αποκλεισμός από το Target δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Και αυτό επειδή οι ελληνικές εταιρείες, αν οι τράπεζες είναι εκτός Target, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν εισαγωγές εμπορευμάτων, πρώτων υλών κτλ. Συνεπώς εάν παραταθεί ένας τέτοιος αποκλεισμός θα αρχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά, ενώ κάποιες εταιρείες θα οδηγηθούν σε υποχρεωτική αργία.

Η επιβολή capital controls ισοδυναμεί με «θάνατο» για τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες που δεν έχουν προσβάσεις σε άλλες πηγές ρευστότητας. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα δημιουργήσουν αμυντική στάση στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα ξοδεύουν λεφτά παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Η κατάρρευση των λιανικών πωλήσεων θα παρασύρει χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους ή να περιστείλουν δραματικά τα έξοδά τους, χωρίς να πληρώνουν το προσωπικό ή να το οδηγήσουν σε «αναγκαστική αργία».

Ταυτόχρονα η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων θα πρέπει να συνδυαστεί από την κρατική μηχανή με μία σειρά μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστούν πληρωμές που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της οικονομίας, αλλά και για κοινωνικούς σκοπούς. Εάν υπάρχουν όρια πληρωμών θα προκύψουν κενά σε απίθανους τομείς της οικονομίας.

Για παράδειγμα οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν θα μπορούν να προμηθευθούν καύσιμα για να γίνουν τα δρομολόγια και συνεπώς ο εφοδιασμός των νησιών. Τα νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσουν σε πληρωμές για εισαγωγή συγκεκριμένων φαρμάκων κτλ. Φυσικά τα προβλήματα θα διευθετηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τα έκτακτα μέτρα, ώστε να επιτραπούν σε πρώτη φάση πληρωμές μεταξύ εταιρειών και σε δεύτερη πληρωμές ελληνικών εταιρειών προς το εξωτερικό. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει και πρόνοια για να ανοίξει δίοδος για φοιτητικό συνάλλαγμα.

https://www.protothema.gr/economy/ar...ital-controls/

14. The Following 4 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

BILL007 (29-06-15), bmw-318is (29-06-15), chrisgiapz3 (29-06-15), Vassilis ///M (29-06-15)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ο μεσος Γερμανος ειναι δλδ καλυμμενος και κριτης ΜΟΥ πιστευοντας οτι μου πληρωνει τον μισθο?
    Παντα ηθελα να το ρωτησω και να με πεισει καποιος για αυτο και επισης γιατι ο ραγιαδισμος και το κατοχικο συνδρομο του νεοελληνα πρεπει να με κανει να σκυβω το κεφαλι σε καθε ειδους αισχρη και ειρωνικη απαιτηση του..
    Γνωριζει ποσο εχει κερδισει η χωρα του απο το παιχνιδι του δανεισμου ή πολυ απλα οι "δημοκρατες" αλτρουιστες ηγετες του που κοπτωνται να με κανουν ισοτιμο του αποκρυπτουν εντεχνα την αληθεια?
    Να αισθανομαι τυψεις και ενοχες που με 3.5 ευρω θελω να μπορω να καθομαι σε μια παραλιακη καφετερια για να μην συμμετεχω και εγω στην αυξηση των αυτοκτονιων συνανθρωπων μου που προσπαθησαν και εκεινοι να σταθουν αλλα οι "σωτηρες" κοιτουν μονο νουμερα?
    Αληθεια υπαρχει κατι αλλο περα απο την οριστικη αποφαση τους για εξοντωση ακομα και φυσικη οσων περισσοτερων (ειδικα συνταξιουχων,ασθενων ομαδων)?
    Ναι φταιω στο μετρο που μου αναλογει ,ναι φταιει το κρατος το δομημενο επι 40 ετη δημοκρατιας και διαφθορας αλλα χωρις την συναινεση και την ισοτιμη αντιμετωπιση ποτε δεν θα αλλαξει κατι.
    Το 2% της "βρωμικης" ευρωπαικης λασπης που αναλογει στην χωρα τουτη και την πανε για "κρεμασμα" ειναι ελαχιστο και δεν με ξεγελαει οτι αξιζω πολυ περισσοτερο με βαση τον κοπο μου ,το μερος που ζω και το τι εχω να προσφερω.
    Θα περιμενω να δω τι και αν υπαρχει στην αρνηση αλλα η αποφαση μου προσωπικα με βαση την δικια μου εμπειρια ειναι να μην συνεχισω να περιμενω ελεημοσυνη ...
    Εξαλλου κατι που υπαρχει γραμμενο ειναι πως οσο χρωστας παρακαλανε να εισαι καλα να το ξεπληρωνεις...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsaraios : 29-06-15 στις 00:43

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

16. The Following User Says Thank You to katsaraios For This Useful Post:

paganis (29-06-15)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λάθος μεταφράζεις ίσως την χαρά Βαγγέλη.
    Μήπως και καταλάβουν οι δυνάστες ότι αυτό που κάνουν τελικά τους γυρίζει μπούμεραγκ?
    Γιατί το να μη δώσουν λίγες μέρες μιά παράταση, είναι καθαρά εκδικητική ενέργεια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gant : 29-06-15 στις 00:45
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

18. The Following 3 Users Say Thank You to gant For This Useful Post:

A8hnaios (29-06-15), katsaraios (29-06-15), paganis (29-06-15)

Σελίδα 278 από 316 ΠρώτηΠρώτη ... 178228268276277278279280288 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP