Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 34

Θέμα: F20 βενζίνη, κροτάλισμα σε comfort mode

Περιοχή
    Καλαμάτα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Η 95αρα βγήκε, το στέγνωσα, έβαλα 100αρα Shell, και πάλι τα ίδια...
    Έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα αυτό το πράγμα σε αμάξι που έχει 650 χιλιόμετρα...
    Με βλέπω να πηγαίνω πάλι από τον αντιπρόσωπο και να το αφήνω μέχρι να βρουν τι σκατά κροταλίζει. Στην κίνηση, όταν ξεκινώ και όταν βάζω δευτέρα ακούγομαι σαν ντίζελ.
    Σήμερα που το δοκίμασα λίγο παραπάνω, διαπίστωσα ότι ακούγεται το κροτάλισμα και στο Sport mode. Ήχος που έρχεται σίγουρα από την πλευρά του οδηγού ή από μπροστά ή από σχεδόν κάτω από τον οδηγό. Δε μπορώ να τον απομονώσω πλήρως.
    Με κλειστά τα παράθυρα δεν ακούγεται. Τώρα που έφτιαξε ο καιρός και είμαι με ανοιχτά ακούγεται ενοχλητικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vded : 28-04-15 στις 21:49
    BMW 116i (225hp/32kg) (2015) F20 M-Pack

Περιοχή
    Καλαμάτα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Όταν αλλάζω ταχύτητες (σε οποιοδήποτε mode) στις 2000 στροφές και η επόμενη σχέση έρχεται περίπου στις 1400 στροφές τότε κροταλίζει ανεξάρτητα πόσο γκάζι θα δώσω. Απλά όσο περισσότερο το βυθίζω τόσο μεγαλύτερο το κροτάλισμα. Αν αλλάξω στις 3000 στροφές και πέσει στις 2400 τότε δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Δεν είναι λύση όμως αυτή, γιατί αν θέλω να κινηθώ ας πούμε οικονομικά, ή μέσα στην κίνηση, τότε είναι εκνευριστικό.
    Επίσης, διαπίστωσα όταν παίρνω το αμάξι μετά απο 1 μέρα π.χ. που είναι κρύο, περιμένω κανά λεπτό να πέσουν οι στροφές για να ξεκινήσω και τότε για 2-3 λεπτά δεν ακούγεται τίποτα. Αρχίζει και ακούγεται δηλαδή όταν ζεσταθεί το αμάξι.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vded Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία. Το έκανε βόλτα ο αρχιμηχανικός και όντως το άκουσε το κροτάλισμα αυτό. Μπεκ δεν είνα σίγουρα μου είπε γιατί εν κινήσει δεν ακούγονται.
    Μάλλον για πειράκια μου είπε, να δοκιμάσω με 100αρα, αλλά προχθές φούλαρα 95αρα και θα κάνω κανά μήνα τώρα να την κάψω (η 116 χρησιμοποιείται σαν τρίτο αμάξι). Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί έχω βάλει βενζίνη απ'όταν αγόρασα το αμάξι σε διαφορετικά πρατήρια (τώρα έχω 620 ολόκληρα χιλιόμετρα).
    Αν συνεχίσει μου είπε ο μηχανικός, να το αφήσω εκεί να το ψάξουν περαιτέρω. Τα 335 είχαν αυτό το θέμα - το κροτάλισμα - και προερχόταν από τη wastegate της τουρμπίνας μου ανέφερε. Κι επειδή η BMW έλεγε ότι έτσι είναι η λειτουργία των κινητήρων αυτών, δεν περνούσε εγγύηση, και μ'έναν προγραμματισμό άλλαζαν 1 εκατοστό την κίνηση ενός άξονα (τάδε έφη αρχιμηχανικός στο περίπου όπως το κατάλαβα).
    Ποιος μηχανικός λέει αυτές τις βλακειες για το 335? Τέτοια προβλήματα δεν είχε πες του.
    Μακάρι να βρεις άκρη φίλε.

Rides
    0

Προεπιλογή

Στα έχω γράψει ήδη...
    Πήγαινε για μια διάγνωση στην οποία να είσαι παρόν!
    Φαντάζομαι δε θα ήθελες να γίνει κάποια λανθασμένη ενέργεια εν αγνοία σου...
    Κι επειδή η BMW έλεγε ότι έτσι είναι η λειτουργία των κινητήρων αυτών, δεν περνούσε εγγύηση, και μ'έναν προγραμματισμό άλλαζαν 1 εκατοστό την κίνηση ενός άξονα (τάδε έφη αρχιμηχανικός στο περίπου όπως το κατάλαβα).

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vded Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν αλλάζω ταχύτητες (σε οποιοδήποτε mode) στις 2000 στροφές και η επόμενη σχέση έρχεται περίπου στις 1400 στροφές τότε κροταλίζει ανεξάρτητα πόσο γκάζι θα δώσω. Απλά όσο περισσότερο το βυθίζω τόσο μεγαλύτερο το κροτάλισμα. Αν αλλάξω στις 3000 στροφές και πέσει στις 2400 τότε δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Δεν είναι λύση όμως αυτή, γιατί αν θέλω να κινηθώ ας πούμε οικονομικά, ή μέσα στην κίνηση, τότε είναι εκνευριστικό.
    Επίσης, διαπίστωσα όταν παίρνω το αμάξι μετά απο 1 μέρα π.χ. που είναι κρύο, περιμένω κανά λεπτό να πέσουν οι στροφές για να ξεκινήσω και τότε για 2-3 λεπτά δεν ακούγεται τίποτα. Αρχίζει και ακούγεται δηλαδή όταν ζεσταθεί το αμάξι.
    Το οτι το κροταλισμα αρχιζει με το που ζεσταθει ο κινητηρας ενισχυει την περιπτωση της προαναφλεξης.Με αυτοκινητο ολοκαινουργιο πηγαινετο εκει που το αγορασες και παρτο μονο αν ειναι ενταξει.

6. The Following User Says Thank You to DIM27 For This Useful Post:

skaros (29-04-15)

Περιοχή
    Καλαμάτα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παιδιά όντας κάτοχος δυο Σειρας 1 116i N43 στο παρελθον το "πρόβλημα" που αναφέρει ο κολλητός μου vded προκειτε για ενα συγκεκριμένο ήχο (όμοιο με αυτον οταν "βαραει" πυρακια ) ο οποίος προερχόταν όταν απο πολύ χαμηλες στροφές κάτω απ τις 1500rpm παταγες τέρμα το γκάζι και ηταν αποτέλεσμα των μπεκ υψηλής που φορανε τα εν λόγω μοτερ (μέσα στο πλαίσιο του Efficient dynamic χαρακτήρα) και σε εκείνη την φαση ( rpm's) επειδή είναι ρυθμισμένα για φτωχό μίγμα ξαφνικα τους δίνεις την εντολή για να ψεκασουν περισσότερο.Αυτό το είχα ρωτήσει και στον Σπανό σε γνωστό μου και αυτό μου είχε δώσει ως απάντηση.Ρωτηστε ή δοκιμαστε να φερετε σε αυτήν την κατασταση τα μπεκ σε οποιοδήποτε μοντελο με N43 και καινούργιων turbo μοτέρ καθώς και των facelift ΜINI cooper και θα παρατήρησετε αυτον τον ήχο.Κατα την γνώμη-εμπειρια μου ( τον έχω προσεξει τον ήχο και σε 325i E92 N53) όντως είναι ένας σπαστικός ήχος αλλά δεν είναι κάποιο πρόβλημα ουτε μπορεί να επιλυθεί.

8. The Following 9 Users Say Thank You to Spyros E81 For This Useful Post:

BILL007 (06-05-15), chrisgiapz3 (29-04-15), compactM3 (29-04-15), diosak (29-04-15), georggge46 (29-04-15), Konstantinos E60 (29-04-15), Lefterisk (29-04-15), tokiko (29-04-15), vded (29-04-15)

Rides
    0

Προεπιλογή

Κι εγώ τον εχω ακούσει αυτό τον ήχο με ανοιχτά παράθυρα, σαν πιράκια, σαν λαμαρίνα που τραντάζεται από την κίνηση... κάπως έτσι, αλλά όχι πάντα. Δεν μπορώ να εντοπίσω ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κάνει, αλλά σίγουρα μιλάμε για 1η και 2ερα και με ζόρικη εκκίνηση, πχ σε ανηφόρα. Το αυτοκίνητο έχει 13 χιλ. χλμ. Επίσης, στο ρελαντί υπάρχουν μικρό- τραντάγματα, ακόμη και με ζεστό κινητήρα κάποιες φορές. Νομίζω ανάλογα την κλίση, δεν μπορώ να το πιάσω ακριβώς. Μάλλον είναι όπως τα λέει ο Spyros Ε81, πρέπει να είναι η φυσιολογική λειτουργία...

10. The Following 2 Users Say Thank You to George bmw 114i For This Useful Post:

BILL007 (06-05-15), compactM3 (30-04-15)

Περιοχή
    Καλαμάτα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Σήμερα το πρωί το πήγα στην αντιπροσωπεία. Μετά από ενδελεχή έλεγχο, μου είπαν ότι κάποιο αξονάκι της τουρμπίνας είναι που ακούγεται έτσι.
    Δεν είναι εκτός προδιαγραφών και ότι δεν είναι και το πρώτο αμάξι που το κάνει αυτό.
    Θα το κρατήσουν μέσα, να στείλουν αύριο το πρωί case στη BMW να τους ρωτήσουν πως πρέπει να συνεχίσουν.

12. The Following 2 Users Say Thank You to vded For This Useful Post:

BILL007 (06-05-15), mark e92 (04-05-15)

Περιοχή
    Καλαμάτα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Αλλαγή τουρμπίνας, στην εγγύηση.

14. The Following 2 Users Say Thank You to vded For This Useful Post:

georggge46 (22-05-15), katsaraios (22-05-15)

Περιοχή
    Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

και λυθηκε το προβλημα σου τελικα;
    E90 N46B20 montego blue

16. The Following User Says Thank You to Lefterisk For This Useful Post:

Panos 316T (22-05-15)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα