Σελίδα 219 από 316 ΠρώτηΠρώτη ... 119169209217218219220221229269 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 2.181 έως 2.190 από 3152

Θέμα: επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

https://www.enikos.gr/economy/304887...po-reysto.html

ελπίζω όσοι χαίρονται, να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. ειδάλως, ή είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου κολλημένοι σε αντιλήψεις εντελώς ξεπερασμένες, ή απλά έχουν το ρετιρέ άδειο.

σχετικά με την φορολογία, ΑΝ δεν πληρώσουν οι φορολογούμενοι αυτά που καλούνται να πληρώσουν, κατέρευσαν τα πάντα. ακόμα και κατασχέσεις να γίνουν, μισθοί και συντάξεις πάλι δεν πρόκειτε να πληρωθούν.

μέχρι στιγμής, έχουν παγώσει ΟΛΑ τα ξενία με το πάγωμα τον αποκρατικοποιήσεων, κάνοντας την χώρα να χάνει πολλά λεφτά, πρώτα απο την τουριστική περίοδο (μιας και έχει χαθεί η προθεσμία πλέον, εφόσων σε λιγότερο απο 2 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος) και δεύτερο απο τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί με τους ενδιαφερόμενους στο να γίνει ενοικίαση των ακινήτων για 50 ή 100 χρόνια.

για όσους είναι απο θεσσαλονίκη, πιστεύω πως γνωρίζουν την περίπτωση σαββίδη και τι επένδυση παγώθηκε στην χαλκιδική.

οποιαδήποτε κίνηση η οποία είχε ξεκινήσει για τον κλάδο της κατασκευής, έχει παγώσει δίχως νεότερα.

γενικότερα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, υπάρχουν συμφέροντα απο στελέχη για να ΒΓΟΥΜΕ απο το ευρώ, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλά στελέχη τα οποία απλά κάνουν ντόλτσε βίτα στη βουλή. ο υπουργός οικονομίας μας, δεν είναι τπτ άλλο παρά ένα νούμερο το οποίο την βρίσκει με το να αγορεύει μπροστά απο τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές των περιοδικών - εφημερίδων.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

2. The Following 3 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (19-03-15), joseph (29-03-15), Kostas_1 (19-03-15)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    μέχρι στιγμής, έχουν παγώσει ΟΛΑ τα ξενία με το πάγωμα τον αποκρατικοποιήσεων, κάνοντας την χώρα να χάνει πολλά λεφτά, πρώτα απο την τουριστική περίοδο (μιας και έχει χαθεί η προθεσμία πλέον, εφόσων σε λιγότερο απο 2 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος) και δεύτερο απο τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί με τους ενδιαφερόμενους στο να γίνει ενοικίαση των ακινήτων για 50 ή 100 χρόνια.

για όσους είναι απο θεσσαλονίκη, πιστεύω πως γνωρίζουν την περίπτωση σαββίδη και τι επένδυση παγώθηκε στην χαλκιδική.

οποιαδήποτε κίνηση η οποία είχε ξεκινήσει για τον κλάδο της κατασκευής, έχει παγώσει δίχως νεότερα.
    Ξέρεις να μας πεις νούμερα σχετικά με την επένδυση του Σαββίδη, πόσο κοστίζει όλη εκείνη η περιοχη και αν συμφέρει το ελληνικό δημόσιο ή το έδωσαν για ψίχουλα όπως το ελληνικό? ?

..δεν ρωτάω ειρωνικά αλλά για να δούμε πόσο αξίζει η περιοχη , πόσο το έδωσαν και τι χάσαμε από το πάγωμα της επένδυσης ή από το ξεπούλημα. ..οπως λένε και οι Γερμανοί "με νουμερα"
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alex_ : 19-03-15 στις 10:33

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Alex_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξέρεις να μας πεις νούμερα σχετικά με την επένδυση του Σαββίδη, πόσο κοστίζει όλη εκείνη η περιοχη και αν συμφέρει το ελληνικό δημόσιο ή το έδωσαν για ψίχουλα όπως το ελληνικό? ?

..δεν ρωτάω ειρωνικά αλλά για να δούμε πόσο αξίζει η περιοχη , πόσο το έδωσαν και τι χάσαμε από το πάγωμα της επένδυσης ή από το ξεπούλημα. ..οπως λένε και οι Γερμανοί "με νουμερα"
    ok το πήρε τζάμπα και θα βγάλει εκατομμύρια στην πλάτη του άχρηστου δημοσίου τομέα που όλα αυτά τα χρόνια το άφηνε και σάπιζε χωρίς να αποδίδει ουτε μισό ευρώ.

Αποδεδειγμένα οτι διαχειριζόταν το "καλό" κράτος έχει καταντήσει αηδία, ας δούμε και την ιδιωτική πρωτοβουλία πως θα αποδώσει και μετα βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Rides
    0

Προεπιλογή

Συμφωνώ ότι το δημόσιο τόσα χρόνια το είχε και σαπίζει όπως και πολλά άλλα. ..
    Αυτό δεν σημαίνει ότι το σκοτώνεις έτσι απλά. .. επίσης δεν φταίνε αυτοί που σταμάτησαν το ξεπούλημα. ..
    φταινε αυτοί που τόσα χρόνια το άφησαν να σαπίσει μαζί με όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος το έδωσαν για ένα κομμάτι ψωμί εις βάρος σου και εις βάρος μου... και έβγαλαν και ένα τσουβάλι λεφτά κατω απο το τραπεζι από τις μίζες. ..
    Με αυτούς να τα βάλετε και όχι με αυτούς που απλά σταμάτησαν το ξεπούλημα. ..

...και το ξανά τονίζω ότι δεν ψήφισα σύριζα. ..αλλά σε κάποια πράγματα τους παραδέχομαι γιατι έχουν τα κότσια και πατάνε πόδι ...μπορεί τώρα να ζοριζομαστε όλοι αλλά στο μέλλον εάν δεν τα σκατοσουν όπως τόσα χρόνια οι υπόλοιποι θα είμαστε δίπλα κερδισμένοι! !!

6. The Following 2 Users Say Thank You to Alex_ For This Useful Post:

Driver M (24-03-15), ghost-rider (19-03-15)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

φίλε αλέξη, και εσένα το σπίτι σου μπορεί να έχει αντικειμενική 1 μύριο, αλλά στην πραγματικότητα δεν πουλιέται ούτε στο 1/4 σήμερα.

ποιος ορίζει την αξία των ακινήτων σήμερα? το κράτος με τις αντικειμενικές που τις κρατάει ακόμα σε ηψυλά επίπεδα για να σε αρμέγει φορολογικά και οι έχοντες με τις εμπορικές για να στα παίρνει για ένα κομμάτι ψωμί. οπότε, οποιαδήποτε απάντηση με νούμερα, είναι τελείως υποθετική. και ο γείτονας μου πουλάει ένα οικόπεδο για 150κ, αλλά εγώ που είμαι ακριβώς κολλητά του, δίνω το δικό μου για 30κ. βγάλε άκρη τώρα πόσο πρέπει να πουληθούν.

εγώ θα σου πώ πάντως, ότι το θέμα δεν είναι το αν ο σαββίδης ή ο κάθε σαββίδης βρήκε την ευκαιρία της ζωής του. έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει σχέδιο για τα συγκεκριμενα απο πουθενά. κοινός πεταμένες περιουσίες στα καλύτερα μέρη της ελλάδος να σαπίζουν. για να μην τα πάρει λοιπόν σε τιμή ευκαιρίας ο επιχειρηματίας, ας τα αφήσουμε να γίνονται χωματερές για άλλα 30 χρόνια.

το ένα μέρος λοιπόν είναι της αξιοποίησης το οποίο παγώνει και το άλλο είναι οι δουλειές που προκύπτουν απο αυτά τα αχούρια - σκουπιδότοπους που θέλουν φτιάξιμο απο την αρχή για να ξαναγίνουν κτίρια που μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο.

μιλάμε για μπετά, τούβλα, τζάμια, μοκέτες, έπιπλα, σερβίτσια, πετσέτες, υφάσματα, συσκευές, κοκ. μιλάμε δλδ για 20-25 επαγγέλματα τα οποία θα μπορούσαν ήδη να προχωράνε και να υπήρχε μια πολύ καλή και πυρετώδης ροή εργασίας.

επειδή είμαι στον κλάδο του επίπλου, μόνο απο το ξενοδοχείο πορτες στην ποτίδαια, μεγάλο μέρος του κλάδου πήρε μεγάλη ανάσα το 2013 που γινόντουσαν οι χοντρές εργασίες και τρέχανε για να λειτουργήσουν τη μονάδα. αυτή τη στιγμή, μέρος τους κλάδου εδώ στην βόρεια ελλάδα, ακόμα συντηρείται απο λοιπές εργασίες που γίνονται για την επέκταση του.

προσωπικά, έχω δώσει προσφορές σε τεχνικές εταιρείες για 3 ξενοδοχεία ξενία ύψους 200κ, τα οποία έπρεπε να έχουν μπεί οι προκαταβολές στις 20/12 και τώρα να είμασταν σε φάση σταδιακής παράδοσης. απο αυτά δεν προχώρησε τπτ και όλα είναι στον αέρα για το τι θα γίνει.

προφανώς, όπως καταλαβαίνεις, αυτά για το κράτος μεταφράζονται σε 46κ ΦΠΑ, μόνο απο εμένα, που εγώ θα παρέδιδα εξαρτήματα και όχι τελειωμένα έπιπλα. τον ΕΝΦΙΑ απο 70 και βάλε μέσων οικογενειών δλδ για να έχεις μια εικόνα. αυτό αν θες, κάντο επί δεν ξέρω πόσο στο σύνολο με των άλλων επαγγελμάτων, + και τον φόρο 26% απο το πρώτο ευρώ που θα έπρεπε να πληρώσουν όλες οι εταιρείες σε λίγο καιρό με τα εκκαθαριστικά τους.

ύστερα, δεν είναι μόνο αυτό, είναι και ο κόσμος που ήδη είχε κάνει αιτήσεις για να πάει να δουλέψει σαν προσωπικό. θα σου αφήσω μισθούς στην άκρη και θα σου πώ μονάχα για τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα χάσουν όλες αυτές τις εισφορές για αυτούς τους 8 μήνες εργασίας, που τελικά δεν θα πάει να δουλέψει κανείς. όλα αυτά είναι ένσημα χαμένα, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση που δεν έχει ούτε μαντήλι για να κλάψει, τραβάει απο τα αποθεματικά των ταμείων. βάλε και τα χαμένα έσοδα απο τον κόσμο που ΔΕΝ θα φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία αυτά και θα δείς ότι ο μεγαλύτερος χαμένος είναι πάλι η ελλάδα και φυσικά οι έλληνες που θα αναγκαστούν κάπως να καλύψουν τις μελοντικές τρύπες που θα ανοίγονται.

αλλά δεν πειραζει, ας χάσουμε εμείς εκατοντάδες εκ σαν κράτος, αρκεί να μην επωφεληθεί ο επιχειρηματίας 10-20 εκ. που παρεπιπτόντως, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μιλάμε για ενοικίαση και όχι πούλημα. γιατι στη λέξη ξεπούλημα, πρώτα πάει το πούλημα και όχι η ενοικίαση. η συμφωνία ιδιώτη/κράτους, είναι η επινοικίαση του ακινήτου για 50 ή 100 χρόνια, με την προυπόθεση να το φτιάξει απο την αρχή, με ρήτρες, χρονικά πλάνα κοκ.
    sympether with chiefτης

/

8. The Following 8 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

A8hnaios (19-03-15), atha (20-03-15), chrisgiapz3 (19-03-15), doctore (19-03-15), katsaraios (19-03-15), Konstantinos E60 (19-03-15), kostas 325 (19-03-15), Lambros46 (19-03-15)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

δεν ξέρω λοιπόν αν κατάλαβες, αλλά όλα τα παραπάνω είναι η πραγματική οικονομία, που μέχρι και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις πολεμάνε.

πραγματική οικονομία δεν είναι το 751 κατώτατος, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ακόμα επίσημο φορολογικό. ούτε οι επαναπροσλήψεις του δημοσίου είναι οικονομία, γιατί αν δεν δουλέψουν όλα τα παραπάνω, ακόμα και όλους να μας χώσουν στο δημόσιο δεν θα έχουν να μας πληρώσουν.

προσωπικά μην χαίρεσαι και πολύ με την κυβέρνηση, γιατί πολύ απλά δεν έχει κάνει απολύτως τπτ μέχρι τώρα. το μόνο που έχει καταφέρει, είναι μια αποσταθεροποίηση που ευνοεί την ίδια την γερμανία. ας ψάξει κάποιος το τελευταίο τρίμηνο τι άνοδο σημείωσαν οι εξαγωγές της με την άνοδο του δολαρίου και εύκολα μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν παίζουμε το δικό μας παιχνίδι, αλλά το δικό τους.

και λεφτά κρατάνε κάβα ενώ θα έπρεπε να μας τα δώσουν, ενώ παράλληλα ευνοούνται οι βιομηχανίες τους. και εμείς εδώ χαιρόμαστε για μ@λ@κίες...
    sympether with chiefτης

/

10. The Following 3 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (19-03-15), joseph (29-03-15), paganis (19-03-15)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

12. The Following User Says Thank You to Bitz For This Useful Post:

ghost-rider (19-03-15)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

και για να το κάνω ακόμα πιο απλά, απλά για να δείτε το τι βλακεία μας δέρνει σαν λαό και δεν βλέπουμε πέρα απο το δάχτυλο μας με όλες αυτές τις μπούρδες που μας ποτίζουν τόσα χρόνια, πείτε ότι εσείς είστε το κράτος και εγώ είμαι επιχειρηματίας.

εσείς έχετε ένα ακίνητο ρημάδι, στο καλύτερο μέρος του κόσμου και δεν έχετε στον ήλιο μοίρα. παρακαλάτε απο τον μπαμπά σας να σας δίνει λεφτά για να βγάζετε τα έξοδα σας. κάποια μέρα ο μπαμπάς σας λέει, στοπ. οπότε τι κάνετε? λέτε να πουλήσω το ακίνητο και μετά βλέπουμε. το πιο πιθανό βέβαια σαν κράτος, είναι σε λίγο καιρό να μην υπάρχει τπτ απο την πώληση, μιας και είμαστε ολίγον τι φαγάνες.

anyway, βλέποντας την πώληση, έρχομαι εγώ ο κακός κερδοσκόπος και σας κάνω μια διαφορετική πρόταση. να ενοικιάσω το ακίνητο για τα επόμενα 50 χρόνια έναντι κάποιου ποσού. αλλά δεν σταματάω εκεί, σου δίνω και επιπλέον προμήθεια 23% απο ότι εργασία και αγορά κάνω εκεί πέρα. 100κ προυπολογισμό? 123 θα χρεώσω, τα 23 για σένα. 1 μύριο? 230κ για σένα. 10 μύρια? 2,3 μύρια για σένα.

αλλά δεν σταματάω εκεί. σου λέω, ότι για όποιον υπάλληλο προσλαμβάνω, θα σου δίνω 300-400 ευρώ μηνιαίως κατά άτομο. 50 άτομα? 15-20κ κάθε μήνα. 100 άτομα? 30-40κ το μήνα. 200 άτομα? 60-80 κάθε μήνα.

μετά το ξανασκέφτομαι και σου προτείνω κάτι ακόμα. τι θα έλεγες, απο τα κέρδη μου, να σου δίνω τέλος του χρόνου το 26%? δλδ 1μύριο κέρδη? 260κ για σένα έξτρα μπόνους. 2 μύρια κέρδη? 520κ για το φιλαράκι μου.

τι λες φίλε μου για την πρόταση μου? θες να κάνουμε δουλειά?

και εσύ μου απαντάς...εσύ θέλεις να μου νοικιάσεις το αχούρι μου σε χαμηλή τιμή. άσε ρε φίλε, μλκς δεν είμαι και δεν ενδιαφέρομαι...θα πάω στο μπαμπά μου πάλι, μπας και τον φέρω βόλτα να μου δώσει 10κ για να βγάλω το μήνα...

χαχαχαχαχαχαχαχα!!!
    sympether with chiefτης

/

14. The Following 4 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (19-03-15), kostas 325 (19-03-15), merbeind (19-03-15), Panmilios (19-03-15)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    και για να το κάνω ακόμα πιο απλά, απλά για να δείτε το τι βλακεία μας δέρνει σαν λαό και δεν βλέπουμε πέρα απο το δάχτυλο μας με όλες αυτές τις μπούρδες που μας ποτίζουν τόσα χρόνια, πείτε ότι εσείς είστε το κράτος και εγώ είμαι επιχειρηματίας.

εσείς έχετε ένα ακίνητο ρημάδι, στο καλύτερο μέρος του κόσμου και δεν έχετε στον ήλιο μοίρα. παρακαλάτε απο τον μπαμπά σας να σας δίνει λεφτά για να βγάζετε τα έξοδα σας. κάποια μέρα ο μπαμπάς σας λέει, στοπ. οπότε τι κάνετε? λέτε να πουλήσω το ακίνητο και μετά βλέπουμε. το πιο πιθανό βέβαια σαν κράτος, είναι σε λίγο καιρό να μην υπάρχει τπτ απο την πώληση, μιας και είμαστε ολίγον τι φαγάνες.

anyway, βλέποντας την πώληση, έρχομαι εγώ ο κακός κερδοσκόπος και σας κάνω μια διαφορετική πρόταση. να ενοικιάσω το ακίνητο για τα επόμενα 50 χρόνια έναντι κάποιου ποσού. αλλά δεν σταματάω εκεί, σου δίνω και επιπλέον προμήθεια 23% απο ότι εργασία και αγορά κάνω εκεί πέρα. 100κ προυπολογισμό? 123 θα χρεώσω, τα 23 για σένα. 1 μύριο? 230κ για σένα. 10 μύρια? 2,3 μύρια για σένα.

αλλά δεν σταματάω εκεί. σου λέω, ότι για όποιον υπάλληλο προσλαμβάνω, θα σου δίνω 300-400 ευρώ μηνιαίως κατά άτομο. 50 άτομα? 15-20κ κάθε μήνα. 100 άτομα? 30-40κ το μήνα. 200 άτομα? 60-80 κάθε μήνα.

μετά το ξανασκέφτομαι και σου προτείνω κάτι ακόμα. τι θα έλεγες, απο τα κέρδη μου, να σου δίνω τέλος του χρόνου το 26%? δλδ 1μύριο κέρδη? 260κ για σένα έξτρα μπόνους. 2 μύρια κέρδη? 520κ για το φιλαράκι μου.

τι λες φίλε μου για την πρόταση μου? θες να κάνουμε δουλειά?

και εσύ μου απαντάς...εσύ θέλεις να μου νοικιάσεις το αχούρι μου σε χαμηλή τιμή. άσε ρε φίλε, μλκς δεν είμαι και δεν ενδιαφέρομαι...θα πάω στο μπαμπά μου πάλι, μπας και τον φέρω βόλτα να μου δώσει 10κ για να βγάλω το μήνα...

χαχαχαχαχαχαχαχα!!!
    Σαφως και χανονται δουλειες για πολυ κοσμο....αρα και στις σκουριες κακως παραπονιουνται ολοι.. τοσες θεσεις εδωσαν... γιαυτο πιστευω οτι δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνονται
    ..αν υπάρχει τέτοια συμφωνία τότε οκ αλλά δυστυχώς η συμφωνία είναι το σκοτώνεις όσο όσο εγώ λουζομαι στο χρήμα δίνω και 5-6 δουλειές σε τιμή του κόστους (πάνω - κατω) και με τα λεφτά που θα πάρεις θα πληρώσεις τις δοσεις σου που οφείλεις σαν κρατος...τον άλλο μήνα που θα έχεις άλλη δόση θα σκοτώσεις το άλλο οικόπεδο το άλλο νησί κτλ κτλ για να πληρώνεις μόνο και μόνο τις δοσεις που μου χρωστάς.... και μόλις ξεπουλήσεις ότι έχεις και δεν εχεις και θα μου ανήκουν όλα θα σου πω τώρα πάρε τα @ρχιδι@ μου και πήγαινε στην δραχμή ενώ εγώ θα σε άρμεγω
    από την ΔΕΗ τον ΟΤΕ κτλ κτλ (όχι ότι τώρα είναι καλά τα πράγματα. ..και εκεί έχουμε τους δηθεν συνδικαλιστες με τους τεράστιους μισθους και την τεράστια διαπλοκή όπου θέλουν οι περισσότεροι ξήλωμα από τις θέσεις τους) και θα ζεις σε μια χώρα όπου στην πραγματικότητα δεν θα της ανήκει τίποτα απολύτως ..θα σου λένε για να κάνεις μπάνιο δώσε το 30 ευρώ για να μπεις στην παραλια αλλιώς κάνε μπάνιο στην μπανιέρα σου...θα πληρώνεις ΔΕΗ τα 3πλασια από ότι δίνεις τωρα και αν δεν έχεις θα ζεις στο σκοτάδι γιατί δεν θα ανήκει τίποτα στο κράτος. .(το ξαναλέω και τώρα μέσα στα σκατα είμαστε αλλά λέμε ότι ίσως αλλάξει κατι)
    Όλα αυτά τα λεω με την προϋπόθεση ότι αυτή η κυβέρνηση θα αλλάξουν πράγματα τα οποία θα τα ζήσουν τα παιδιά μας..εμεις είμαστε χαμενοι σαν γενιά ετσι και αλλιως...
    αν ομως δεν αλλάξει τιποτα τσάμπα κάνουμε αυτή την κουβέντα. ..
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alex_ : 19-03-15 στις 14:43

17. The Following 6 Users Say Thank You to Alex_ For This Useful Post:

Bitz (19-03-15), Dimimav (19-03-15), doctore (19-03-15), ghost-rider (19-03-15), katsaraios (19-03-15), Panos 316T (19-03-15)

Σελίδα 219 από 316 ΠρώτηΠρώτη ... 119169209217218219220221229269 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP