Δεν ρώτησα εγώ αλλά ο Mark. Προσωπικά δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με το dpf μετά το remap.
Εντόπισα άλλη μια εταιρεία που μόλις χτες ανακοίνωσε ότι έσπασε την ecu των fxx series. Αυτοί δίνουν 210 άλογα για τις 114,116,118,316 και 138 άλογα με 32 κιλά ροπή για την 116d (1.6). Ορίστε και το link https://www.upsolute.com/en/chiptuning/db/models/4/bmw. Τα νούμερα αυτά είναι πολύ κοντά (λίγο χαμηλότερα) από αυτά που δίνει η br performance.
Έστειλα ήδη email στην εταιρεία για το αν υπάρχει κάποιος dealer στην Ελλάδα (στο site πάντως δεν αναφέρουν κάποιον). Φαίνεται σοβαρή και μεγάλη εταιρεία.
karavag116d (14-02-15)
παντως εμενα οταν εχεις σπορ μπορει να βγει μερικα η ολικα το συστημα σταθεροποιησης και δεν με παει στο κομφορτ. Πιστευω οτι αυτα που λετε συμβαινουν μονον στο ντιζελ. Και η 116i θα ειναι σαν εμενα
Σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη πάντως ότι γίνεται στα diesel γίνεται και στις βενζίνες (πάντα για τις fxx series). Υπάρχουν πολλά άρθρα στο bimmerpost και αλλού όπου έχουν αναλυθεί όλα αυτά και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να έχεις τα ηλεκτρονικά μερικώς ή ολικώς στο off χωρίς να σε πάει στο comfort. Μπορώ να βάλω link από αυτές τις συζητήσεις αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται.
Κάνε το εξής απλό πείραμα. Βάλε το sport και πάτα μια φορά το κουμπί της απενεργοποίησης του dsc. Στα καπάκια πάτα πάλι το ίδιο κουμπί για να έχεις τα ηλεκτρονικά βοηθήματα στο on. Θα δεις ότι δεν είσαι στο sport (που ήσουν) αλλά στο comfort. Εκτός αυτού, είναι ξεκάθαρο ότι η απόκριση στο γκάζι με τα ηλεκτρονικά μερικώς ή ολικώς εκτός δεν έχει σχέση με την απόκριση που έχει στο sport. Επίσης μπορείς να το καταλάβεις όταν οδηγάς, κατά την μετάβαση από το ένα πρόγραμμα στο άλλο είναι άμεσα αισθητή η διαφορά στο γκάζι. Αν είσαι στο eco pro και πας στο comfort ή από το comfort στο sport με σταθερά πατημένο το γκάζι, το αμάξι θα κάνει ένα μικρό τίναγμα μπροστά και θα επιταχύνει. Αντιθέτως αν έχεις το sport και βγάλεις off το traction control, αμέσως η απόκριση στο γκάζι πέφτει και το τιμόνι ελαφραίνει. Ακόμα και η γυναίκα μου καταλαβαίνει τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων.
αμα το οατας λιγο(πλεον) μηπως βογθαει στο ξεμπούκωμα?
Ισχύει ότι μπουκώνει το dpf αν κινείσαι συνέχεια στην πόλη αλλά για όποιον δεν κάνει συχνά ταξίδια η λύση είναι να το πλακώνει που και που για να ανεβάζει θερμοκρασία και να καθαρίζει. Βέβαια αν είναι κάποιος εντελώς άσχετος μπορεί να έχει πρόβλημα. Το remap δε νομίζω ότι επιβαρύνει την κατάσταση.
Τι εννοεις με το εντελως ασχετος?