Από το πλάι θυμίζει λίγο Μ3 Ε90 ή μου φαίνεται? Είναι πάντως πολύ όμορφο και δυναμικό και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από την Ε60 που σε πολλούς δεν άρεσε (εμού εξαιρουμένου), αφού η F10 είναι πολύ πιο "εύπεπτη".
Τώρα όσον αφορά στη μείωση των κυλίνδρων, για εμένα σε καμία περίπτωση δεν είναι πισωγύρισμα ή έλλειψη δύναμης η χρήση V8 αντί για V10. Το αυτοκίνητο αυτό παράγει 580 ίππους που είναι υπέραρκετοί, ίσως και υπερβολικοί για την κατηγορία του. Με τουρμπισμένο V10 θα γινότανε dragster. Καλώς η κακώς η εταιρεία μας επέλεξε το δρόμο των turbo για τα Μ μοντέλα της. Αυτό σημαίνει μικρότερης χωρητικότητας κινητήρες με αυξημένες όμως ιπποδυνάμεις. Αν ήταν οι χωρητικότητες να παραμένουν οι ίδιες, τότε ποιό το νόημα του turbo? Ας φτιάχνανε έναν V10 με 6000 κυβικά να βγάζανε 580 άλογα, σίγουρα μπορούσαν να το κάνουν. Τώρα όμως που υιοθετήθηκε η λύση του turbo, για να έχει αξία το όλο εγχείρημα θα έπρεπε να μειωθούν τα κυβικά και κατά συνέπεια και οι κύλινδροι, όπως και ορθά έγινε. Turbo και πολλά κυβικά δεν πάνε μαζί, εκτός και αν μιλάμε για πολύ ειδικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και η Μ5 δεν είναι κάτι τέτοιο. Και επειδή αναφέρθηκε και η audi και αυτή το ίδιο κάνει. Στο S5 από V8 του έβαλε turbo V6 και από ότι ακούγεται κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με το rs5, άρα και εκεί έχουμε φαινόμενο downsizing.
Δεν ξέρω αν ο δρόμος που επέλεξε η bmw είναι ο καλύτερος, σίγουρα όμως είναι ο πιο βατός και πιο εγγυημένος έτσι που έχει γίνει η κατάσταση με τους turbo. Και αναμφίβολα, η Μ5 θα είναι ένα αυτοκίνητο με καταιγιστικές επιδόσεις που εν μέρει οφείλονται στο νέο turboκινητήρα του. Το πως θα είναι στους υπόλοιπους τομείς το μοντέλο (τιμόνι, πάτημα στο δρόμο) μένει να τα δούμε στην πράξη. Οι προδιαγραφές πάντως, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακές.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong