Το μόνο σίγουρο είναι πως τα όσα γράφω αντικατοπτρίζουν την αντίληψή μου επί των τεκταινόμενων και ουδεμία σκοπιμότητα περαιτέρω έχω. Άλλωστε, ένα κατά κύριο λόγο αυτοκινητιστικό (που το εκτιμώ βαθύτατα, όπως και την πλειοψηφία των μελών του, γι'αυτό και συμμετέχω τόσο ενεργά) φόρουμ δεν είναι το πλέον κατάλληλο για κάποιον που έχει τις επιδιώξεις που λες. Από εκεί και πέρα, εγώ έκρινα τις απόψεις σου και μόνο και όχι τον τρόπο γραφής σου, ούτε το κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο που πιθανόν έχεις για να κατασταλλάξεις σε αυτές. Θα προτιμούσα λοιπόν να έκανες κι εσύ το ίδιο, αλλά ας έχει. Ο καθένας μας κρίνει και κρίνεται και αυτό είναι υγιές και δημοκρατικό.
Και το ότι δεν ξέρω πως βγαίνει το καρβέλι, μάλλον είναι αντιφατικό με τα όσα γράφω, γιατί αυτά αφορούν ανθρώπους που μοχθούν για να τα βγάλουν πέρα και τα νέα μέτρα τους γονατίζουν πραγματικά. Στην οικογένειά μου υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και τα βλέπω εκ των έσω και σε κάποιο βαθμό τα βιώνω και στο πετσί μου, πολύ περισσότερο θέλω να πιστεύω από κάποιους που στρέφονται με τόση ευκολία εναντίον χιλιάδων συμπολιτών τους. Και για όσους δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμα, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Κυριακή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και
-τα ελαστικά ωράρια (διπλασιασμός του ορίου των απολύσεων, μεγάλη μείωση των αποζημιώσεων κλπ), κατάργηση 13-14 μισθού για ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα),
-αντικατάσταση του 14 μισθού του ιδιωτικού τομέα με bonus παραγωγικότητας, που είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να το δίνει ή όχι (και όλοι ξέρουμε πόσο πρόθυμοι είναι οι περισότεροι εργοδότες να το δώσουν)
-και μετατροπή των υπόλοιπων δώρων (του ιδιωτικού τομέα) σε επιδόματα, που σημαίνει ότι δεν θα προσμετρώνται για τη συνταξιοδότηση.
Όλα αυτά, αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και σε προηγούμενο ποστ σου, ήσουν σίγουρος ότι αυτός δε θα θιχτεί. Απ'ό,τι φάνηκε λοιπόν διαψεύστηκες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και το λέω αυτό όχι για εσένα προσωπικά, αλλά για όσους θεωρούσαν τα μέτρα αυτά δίκαια, νομίζοντας ότι θα αφορούν μόνο το δημόσιο (που και πάλι ήταν άδικα).
Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω ότι ποτέ δεν έκρινα άτομα, αλλά απόψεις και φυσικά έχω το δικαίωμα να το κάνω, όπως και οι άλλοι να κρίνουν τις δικές μου. Είναι προφανές πλέον ότι η χώρα μας μπαίνει σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο φτώχειας, πείνας και μιζέριας, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς όραμα, αλλά και χωρίς σεβασμό προς τον πολίτη και την ευημερία του, που μετατρέπεται σε καθημερινό αγώνα για την επιβίωση και τέλος, χωρίς να καταπολεμώνται τα περισσότερα από τα φαινόμενα που μας έφτασαν στο σημερινό χάλι (διαφθορά, φοροδιαφυγή κλπ). Αν ορισμένοι αισθάνονται ότι τους αξίζει η κατάσταση αυτή, ας την υπομείνουν με το κεφάλι κάτω. Εγώ ελπίζω σε ένα καλύτερο κράτος που θέλει τους πολίτες του αυτάρκεις, περήφανους, ευσυνείδητους (και αυτό οφείλει να το διαφυλάξει μέσω των θεσμών, της παιδείας, αλλά και εύρυθμων και στιβαρών ελεγκτικών μηχανισμών, κάτι που επουδενί δεν κάνουν τα νέα μέτρα), ένα κράτος με παρόν και μέλλον, γι'αυτό και θα αντισταθώ όσο μπορώ στα αντικοινωνικά, άδικα και εγκληματικά για το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού μας, νέα μέτρα.
Αύριο και ιδίως η Τετάρτη, είναι πραγματικά κρίσιμες μέρες για τη χώρα μας. Όσοι θέλουν να δείξουν την αγανάκτηση τους προς τα νέα μέτρα, αλλά και την αποφασιστικότητα και τη δύναμή τους εναντίον των μέτρων αυτών, οφείλουν να βγουν στο δρόμο. Είναι επιτακτικότερο από ποτέ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 30-04-10 στις 20:38
the more people agree with me
the more I think I'm wrong