Ο κατασκευαστης φτιαχνει ενα προγραμα που να κανει το αμαξι να δουλευει με τη βενζινη της Ελλαδας και την βενζινη της Αγγλιας. Με τις καιρικες θερμοκρασιες της Σαουδικης Αραβιας και παραλληλα με αυτες της Νορβηγιας.
Η BMW φτιαχνει μια χαρτογραφιση που να ειναι το αυτοκινητο αποδωτικό και ασφαλές σε διαφορετικές συνθηκες.
Με τα δεδομενα αυτα πιστευω οτι το αμαξι με προγραμα απο καποιο γνωστη, μπορει να παρει καποια αλογα.
Το θεμα ειναι αν η αποδωση σε σχεση με την τιμη (ή και το ρισκο) αξιζει.
Το θεωρω καπως επιφοβο να εφτιαχνα προγραμμα απο ενα Αγγλο ή ενα Νορβηγο για παραδειγμα.
Εκτος αυτου ολες αυτες οι εταιρίες, παιρνουν τα δεδομενα απο την OBD με σκοπό να τα κοιταξουν, να τα διαμορφωσουν και να τα στειλουν πισω με τις βελτειωσεις που θελουν, πεφτουν πολλες φορες εξω αφου τα δεδομενα απ την OBD δεν ειναι και οτι πιο σωστό.
Οταν ειχα το Μ3 Ε46 ειχα προγραμμα απ τον Σαλια και το αμαξι ηταν καπως πιο γρηγορο απο στοκ σε ευθεια. Ισως και το πιο πιθανον, λογο ανεβασμενου κοφτη.
Δεν μου παρουσιασε ποτε καποιο προβλημα.
Για αλογα μην περιμενουμε και πολλα. Θα ελεγα στον Στελιο να το βαλει στο δυναμομετρο μετα απο 1-2 μηνες.
Φιλος μου ειδε σε δικό του δυναμομετρο 20 αλογα πανω την ημερα που εφτιαχνε προγραμμα στο δυναμομετρο και μετα απο δυο μηνες στο ιδιο δυναμομετρο ηταν και 10 αλογα κατω απο τα αρχικα/εργοστασιακά του .
Ο λογος ειναι γιατι καποιες παραμετροι που αλλαζουν καποιοι κυριως απειροι βελτιωτες, να γυριζουν στα εργοστασιακα δεδομενα με αποτελεσμα το αμαξι να μην δουλευει σωστα.
O Alexk εγραψε οτι ΟΛΑ τα CSL που ειχαν προγραμμα, εκαψαν φλατζα.
Το πιο πιθανόν ειναι να εχει δικιο.
Οταν εκαψα εγω φλατζα, και αφου εφτιαξα το αμαξι, το εβαλα σε καυσαναλυτη και πηραμε μετρησεις. Ακολουθως περασαμε ξανα το εργοστασιακο προγραμμα στο αυτοκινητο και το ξαναβαλαμε στο καυσαναλυτη.
Τα δεδομενα ηταν πολυ διαφορετικά και το πιο πιθανόν το αμαξι μου να ειχε καποιο προγραμμα και να μην το γνωριζα. Ισως να ειναι και αυτος ο λογος που εκαψε φλατζα.
Πιστευω οτι αντι για προγραμμα, υπαρχουν αλλοι τροποι να γινει ενα Μ3 πιο γρηγορο.
Λιγη διαιτα, ενα 3.91 διαφορικό και ενα σετ καταλυτες ειναι η καλυτερη βελτιωση. Τα υπολοιπα ειναι περιττά
Αν γινόταν με το εργοστασιακό προγραμμα να μεταφερουμε τον κόφτη εστω και 150-200 στροφες, θα ηταν οτι πρεπει.
M3 CSL
A8hnaios (31-08-14), chrisgiapz3 (03-09-14), dark knight (31-08-14), EVERGET (31-08-14), Karizma Z4 (04-09-14), pilot (31-08-14), steliosm46 (31-08-14), VanVIC (31-08-14), ΔημήτρηςΜ3 (01-09-14)