Μήπως έχεις ελαστικά με χαμηλό προφίλ και ταυτόχρονα πολύ υψηλές πιέσεις? Όλα παιζουν ρόλο στην καταπόνηση της μέσης...
Μήπως έχεις ελαστικά με χαμηλό προφίλ και ταυτόχρονα πολύ υψηλές πιέσεις? Όλα παιζουν ρόλο στην καταπόνηση της μέσης...
Μια χαρά είναι το αμάξι κατά τα άλλα, με ικανοποιεί σε όλες τις άλλες πλευρές του. Αν είναι να μιλάμε για αλλαγη καήκαμε....
Το ζήτημα είναι να βελτιωθεί αυτό το πράγμα...
Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο όλο αυτό που λέω, αλλά ο πόνος στην μέση υφίσταται , άρα κάτι τρέχει...
Είναι σωστά ρυθμισμένο το κάθισμά σου;
Γενικά, τόσο εργονομικά όσο και από θέμα ασφάλειας, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ρύθμιση του καθίσματος, ειδικά σε αυτοκίνητα με χαμηλή θέση οδήγησης όπως τα BMW.
Κατ' εμέ, ο πόνος στη μέση συνηγορεί σε λανθασμένη ρύθμιση του καθίσματος.Ίσως εάν έφερνες σε πιο όρθια θέση την πλάτη να σε βοηθούσε. Μιλάω ως παθών στο παρελθόν.
Γνώμη μου, μη χαλάσεις το κάθισμα με πατέντες.
Δύο βίντεο για το πώς ρυθμίζουμε το κάθισμα.
Bazil Van Sinner (26-08-14), Eleni (26-08-14), Moufas E46 (26-08-14), nikos1400 (26-08-14)
Θα πω και εγω κατιτις, μπορειτε να πειτε οτι ειναι ανοησια....
Το "μυστικο" κρυβεται στο αφρωδες υλικο (και γενικως τα εντοσθια του καθισματος) που υπαρχει κατω απο την ταπετσαρια
Εχω βασιμες υποψιες οτι ανεξαρτητα αν ειναι σπορ ή μη τα καθισματα στα bmw, το καθισμα ειναι του κωλου...
Δεν ξερω αν ο δικος μου κ.λος ειχε συνηθίσει στην καρεκλα του κορσα, αλλα μετα απο μιας βδομαδας χρησης αποκλειστικα του bmw (με σπορ καθισματα), ερεθιστικε ο κόκκυγας μου... Δεν το θεωρω τυχαιο...
Για τον φιλο που τον επιαση η μεση του, εκτιμω πως καθοταν σε λαθος σταση
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntinos : 26-08-14 στις 12:23
Eleni (26-08-14)
Να πω και εγώ την δικιά μου άποψη μια που έχω καθήσει σε διάφορα αμάξια σαν οδηγός ή συνοδηγός. Την χειρότερη καταπόνηση και άβολη θέση γενικά για μένα έχει η e60 m pack του φίλου μου (συγνώμη Άρη, αλλά δεν του βρίσκω και κάποιο άλλο ελάττωμα) και η 116 m pack και την καλύτερη όσο και αν φαίνεται περίεργο, έχει η e36 318is όχι με σπορ, αλλά με τα απλά δερμάτινα καθίσματα.
Στα m pack μοντέλα της και ειδικά στα τελευταία (αναλόγως και το σωματότυπο του καθενός βέβαια), η BMW έχει μικρά περιθώρια αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα όταν κινείσαι σε στροφές ειδικά να <<σκαρφαλώνει>> το σώμα στις άκρες του καθίσματος και να μην κάθεσαι καλά με αποτέλεσμα να πιάνεσαι σε πολύωρα ταξίδια. Είναι και προσανατολισμένα στη σπορ οδήγηση τα αυτοκίνητά της δεν έχουν και πολύ επένδυση εσωτερικά όπως λέει και ο Nτίνος, ε δεν θέλει και πολύ.
Γενικά πιστεύω τα πολυριθμιζόμενα σπορ καθίσματα της BMW δεν είναι ότι καλύτερο, προτιμώ τα απλά. Παρεπιπτόντως, περιέργως τα καθίσματα της m3 δεν μου αφήνουν κανένα παράπονο, όπως και η ανάρτησή της σε θέματα άνεσης!
chrisgiapz3 (28-08-14)