Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 440

Θέμα: Τρομολαγνειας συνεχεια...

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στάθη, συμφωνώ σε μερικά από αυτά που λες, ωστόσο έχω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις. Καταρχάς, δεν πήγαμε όλοι άκομψα από το φίατ 127 στην καρρέρα, πήγαν ορισμένοι που πλούτισαν μέσω της ασυδοσίας και της διαφθοράς του ελληνικού συστήματος και αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν καρρέρα, δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Υπήρξαν και ορισμένοι άμυαλοι βέβαια, που χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα και παρασυρμένοι από το φαίνεσθαι και το lifestyle, έκαναν το τεράστιο αυτό βήμα, χωρίς να έχουν το απαραίτητο υπόβαθρο. Οι περισσότεροι από αυτούς και σωστά, αφού δε μπορεί να καταναλώνουμε άμετρα χωρίς να πληρούμε τις οικονομικές προϋποθέσεις, ήδη έχουν χάσει το μεγαλύτερο όγκο της περιουσίας τους λόγω κατασχέσεων και πολλοί είναι και φυλακή. Ο μέσος Έλληνας πάλι, από το φίατ 127 μεταπήδησε σε ένα τυπικό 1600άρι, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού αν ήταν να έχουν όλοι μια ζωή ένα 127, τότε θα είμασταν κοινωνία δούλων που δουλεύουν για την επιβίωση και όχι κοινωνία ανθρώπων, όπου η εργασία είναι ένα μέσο για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Δυστυχώς βέβαια, οι ισχυροί θέλουν κοινωνίες αδύναμων και άβουλων ανδρείκελων, με μόνο λόγο ύπαρξης τη δουλειά. Αυτό είναι αποτρόπαιο και έρχεται ενάντια σε όλες τις ανθρώπινες αρχές και αξίες.
    δεν ειναι ετσι φιλε μου δεν μεταπηδησε σε 1600αρι η πλειοψηφια...
    μπορει να μη μεταπηδησαν ολοι σε καρρερα ή καγιεν, αλλα μεταπηδησαν σιγουροτατα σε μεγαλυτερο αυτοκινητο απο τις δυνανατοτητες τους, προεξοφλωντας σχεδον ολοι μελλοντικο εισοδημα...

ελαχιστες φορες εγινε το αντιθετο.

αλλα και ο 1600αρης που λες εσυ εκ των πραγματων φανηκε πως ουτε αυτο μπορουσε να αποκτησει.
    ξερεις λιγους φοιτητες ή ατομα γενικα που δεν εχουν ενταχθει ακομα στην παραγωγικη διαδικασια, αλλα κατεχουν αυτοκινητα που αλλος θελει 20 χρονια δουλεια και παλι δεν μπορει να αποκτησει?
    και δε μιλαω για γιους εφοπλιστων.

εγω δεν εχω προβλημα να παρουν ολοι καρρερα. μακαρι!
    μιλαω απλα ως παρατηρητης.
    ετσι λοιπον βλεπω οτι η κατηγορια του σουζουκι αλτο (ή φιατ 127 παλιοτερα) εγινε κορσα opc και s3, τα βιταρα γινανε καγιεν, οι 318 Μ3 και τα μιατα 997...
    δεν μεμφομαι κανεναν για τις επιλογες του. ουτε μου πεφτει λογος.
    απλα το καταγραφω ως φαινομενο.

και το φαινομενο αυτο, φυσικα και δεν ευθυνεται για την υπαρχουσα κατασταση.
    το πως και το γιατι το εχουμε αναλυσει, δεν ωφελει να λεμε 100 φορες για τη γεφυρα του ριο. και να σιχτιριζουμε την κακουργα κενωνια και τους απατεωνες πολιτικους.
    οχι οτι ειναι διαφορετικα, αλλα ειναι αχρηστη μια ακομα επαναλληψη.
    ιδιατερα οταν δεν προσφερει προτασεις.

Παρακάτω, ο βασικός μισθός στη Γερμανία είναι 1100 ευρώ (), έναντι των λιγότερο από 800 ευρώ που είναι ο ελληνικός, ο οποίος σημειωτέον, βρίσκεται στο 55% του μέσου όρου της Ευρώπης των 15. Άρα η εργασία των εργατών που λες, είναι παράνομη και ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, τόσο από άποψη μισθού, όσο και από άποψη ωραρίου. Και φυσικά, το τι κάνει κάποιος επιχειρηματίας (γενικά μιλάω) που αναγκάζει το προσωπικό του να δουλεύει 12-14ώρες με μισθό κατώτερο του βασικού, χωρίς να καταλαβαίνει από υπερωρίες, υγιείς συνθήκες εργασίας κλπ, επουδενί δεν πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αλλά ακραίο παράδειγμα αποφυγής.
    ουτε και εδω ειναι ετσι.
    ο βασικος μισθος του εργατη στη γερμανια ειναι οσο σου ειπα.
    αυτο τουλαχιστον μου ειπωθηκε απο μια πολυ μεγαλη και πολυ σοβαρη εταιρια (η μεγαλυτερη του τομεα της στην ευρωπη). 800 ευρω.
    το τι λεει το καθε ιντερνετ σάιτ, δεν το αξιολογω πιο αξιοπιστο απο εναν αποδεδειγμενα αξιοπιστο επιχειρηματια.
    ολα τα υπολοιπα ειναι δικες σου αυθαιρετες εικασιες. περι μεσαιωνα, υγιων συνθηκων εργασιας κλπ.
    φυσικα στην επιχειρηση που επισκευτηκα τηρουνται ολα τα παραπανω, απλα ειναι το ειδος της εργασιας τετοιο για αυτο και η αναφορα στη μουργα.
    επισης οσον αφορα τις υπερωριες, φυσικα τις παιρνουν, για αυτο μιλησα για βασικο μισθο.
    αρα μην προβαινεις σε κρισεις αμεσως χωρις μαλιστα να γνωριζεις.

αυτο μου θυμιζει εναν ακομα λογο της καταστασης μας.
    εμεις εδω ολα τα ξερουμε, ολα τα κανουμε καλυτερα απο τους ξενους οι οποιοι ειναι μαλιστα παραδειγματα προς αποφυγην!!!

αν θες να δεις παραδειγματα προς αποφυγη φιλτατε αρη, δεν εχεις παρα να κοιταξεις πολυ πιο κοντα απο τη γερμανια και τις αλλες δυτικοευρωπαϊκες χωρες...

δεν γινεται να τα ισοπεδωνουμε ολα, ουτε υπαρχει ειδικο σχεδιο συνομωσιας ολοκληρης της ανθρωποτητας εναντιον των τιμιων, εργατικων και παραγωγικων ελληνων...

Τέλος, υπάρχει μια καραμέλα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, που όλοι λένε ότι πρέπει να ενισχυθεί, να στηριχτεί κλπ κλπ. Εγώ συμφωνώ σε όλα αυτά, αλλά με τι τίμημα? Να μειωθούν τα εργατικά δικαιώματα και οι απολαβές, να υπάρχει ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα όπου ο καθένας μπορεί να προσλαμβάνεται και να απολύεται όποτε βολεύει το αφεντικό του, όπου το 8άωρο θα φαντάζει ανέκδοτο και οι εργαζόμενοι θα καλούνται να δουλεύουν 12ώρα+ (όπως συνέβαινε μέχρι τις αρχές του 20αι, εκεί θέλουν να μας καταντήσουν) κοκ? Όχι κύριοι, τέτοια επιχειρηματικότητα όπου ο επιχειρηματίας θα πλουτίζει και όλοι οι υπόλοιποι θα παλεύουν να επιβιώσουν (κάτι που συμβαίνει ήδη στις μέρες μας), δε χρειάζεται σε κανένα και δεν θα έπρεπε να λέγεται καν έτσι, αλλά εκμετάλλευση, φεουδαρχία κλπ. Αν θέλουμε αύξηση της επιχειρηματικότητας, πρέπει να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα, να υπογράψουμε ευνοϊκές για το κράτος συμβάσεις (όχι όπως τώρα που πληρώνουμε πχ τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου εκατοντάδες φορές πάνω από την αξία κατασκευής της, χρήματα που πάνε σε ιδιώτες, ενώ θα μπορούσαν να πάνε στο κράτος) και τέλος να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και όχι διαγωνισμοί κάτω από το τραπέζι, μίζες (βλέπε siemens) και κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις που αν δεν υπήρχε το κράτος θα είχαν καταρρεύσει. Τέτοια επιχειρηματικότητα όμως, δεν έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα μας και δε νομίζω ότι αυτό θα συμβεί με τα νέα μέτρα.
    για την καραμελα.
    ειχες ποτε επιχειρηση? ξερεις πως λειτουργει μια επιχειρηση? ξερεις ποια ειναι τα προβληματα που αντιμετωπιζει?

κι εγω εχω βαρεθει να ακουω την καραμελα του αδιστακτου επιχειρηματια που πλουτιζει στις πλατες των κακομοιρων υπαλληλων του που τους εκμεταλευεται με μεσαιωνικα βασανιστηρια...

για να μη μιλας λοιπον στη θεωρια, εγω σε προσκαλω, ελα για τρεις μηνες να σε παρω στη δικη μου εταιρια σε διοικητικη θεση (επ αμοιβη φυσικα) ωστε να δεις και απο μεσα πως λειτουργει μια επιχειρηση και αν ειναι δυσκολο ή ευκολο εγχειρημα η διοικηση και αξιοποιηση του ανθρωπινου δυναμικου...
    αλλα και η συναναστροφη με το κρατος και τους λειτουργους του...

τωρα τα ρια-αντιρια, τη ζημενς και ολα τα υπολοιπα, οπως προανεφερα, τα ακουω βερεσε.
    ειναι γνωστα και πασιγνωστα ολα αυτα, αλλα ο κοσμος αυτους ξαναψηφισε...

αρα οσες φορες και να τα λεμε, αφου στο δια ταυτα, ο ελληνας δεν ιδρωνει, ουτε προσφερουμε, ουτε προσθετουμε τιποτα καινουργιο στην κουβεντα μας.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

joseph (27-04-10), katsaraios (27-04-10)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    μπορει να μη μεταπηδησαν ολοι σε καρρερα ή καγιεν, αλλα μεταπηδησαν σιγουροτατα σε μεγαλυτερο αυτοκινητο απο τις δυνανατοτητες τους, προεξοφλωντας σχεδον ολοι μελλοντικο εισοδημα...

αλλα και ο 1600αρης που λες εσυ εκ των πραγματων φανηκε πως ουτε αυτο μπορουσε να αποκτησει.
    ξερεις λιγους φοιτητες ή ατομα γενικα που δεν εχουν ενταχθει ακομα στην παραγωγικη διαδικασια, αλλα κατεχουν αυτοκινητα που αλλος θελει 20 χρονια δουλεια και παλι δεν μπορει να αποκτησει?

ετσι λοιπον βλεπω οτι η κατηγορια του σουζουκι αλτο (ή φιατ 127 παλιοτερα) εγινε κορσα opc και s3, τα βιταρα γινανε καγιεν, οι 318 Μ3 και τα μιατα 997...

το πως και το γιατι το εχουμε αναλυσει, δεν ωφελει να λεμε 100 φορες για τη γεφυρα του ριο. και να σιχτιριζουμε την κακουργα κενωνια και τους απατεωνες πολιτικους.

ουτε και εδω ειναι ετσι.
    αυτο τουλαχιστον μου ειπωθηκε απο μια πολυ μεγαλη και πολυ σοβαρη εταιρια (η μεγαλυτερη του τομεα της στην ευρωπη). 800 ευρω.
    το τι λεει το καθε ιντερνετ σάιτ, δεν το αξιολογω πιο αξιοπιστο απο εναν αποδεδειγμενα αξιοπιστο επιχειρηματια.
    ολα τα υπολοιπα ειναι δικες σου αυθαιρετες εικασιες. περι μεσαιωνα, υγιων συνθηκων εργασιας κλπ.
    φυσικα στην επιχειρηση που επισκευτηκα τηρουνται ολα τα παραπανω, απλα ειναι το ειδος της εργασιας τετοιο για αυτο και η αναφορα στη μουργα.
    επισης οσον αφορα τις υπερωριες, φυσικα τις παιρνουν, για αυτο μιλησα για βασικο μισθο.

εμεις εδω ολα τα ξερουμε, ολα τα κανουμε καλυτερα απο τους ξενους οι οποιοι ειναι μαλιστα παραδειγματα προς αποφυγην!!!

αν θες να δεις παραδειγματα προς αποφυγη φιλτατε αρη, δεν εχεις παρα να κοιταξεις πολυ πιο κοντα απο τη γερμανια και τις αλλες δυτικοευρωπαϊκες χωρες...

δεν γινεται να τα ισοπεδωνουμε ολα, ουτε υπαρχει ειδικο σχεδιο συνομωσιας ολοκληρης της ανθρωποτητας εναντιον των τιμιων, εργατικων και παραγωγικων ελληνων...

για την καραμελα.
    ειχες ποτε επιχειρηση? ξερεις πως λειτουργει μια επιχειρηση? ξερεις ποια ειναι τα προβληματα που αντιμετωπιζει?

κι εγω εχω βαρεθει να ακουω την καραμελα του αδιστακτου επιχειρηματια που πλουτιζει στις πλατες των κακομοιρων υπαλληλων του που τους εκμεταλευεται με μεσαιωνικα βασανιστηρια...

για να μη μιλας λοιπον στη θεωρια, εγω σε προσκαλω, ελα για τρεις μηνες να σε παρω στη δικη μου εταιρια σε διοικητικη θεση (επ αμοιβη φυσικα) ωστε να δεις και απο μεσα πως λειτουργει μια επιχειρηση και αν ειναι δυσκολο ή ευκολο εγχειρημα η διοικηση και αξιοποιηση του ανθρωπινου δυναμικου...

τωρα τα ρια-αντιρια, τη ζημενς και ολα τα υπολοιπα, οπως προανεφερα, τα ακουω βερεσε.

αρα οσες φορες και να τα λεμε, αφου στο δια ταυτα, ο ελληνας δεν ιδρωνει, ουτε προσφερουμε, ουτε προσθετουμε τιποτα καινουργιο στην κουβεντα μας.
    Σταθη τα λες σωστοτατα ,αλλα καταλαβαινω οτι ο DRIVER M ειναι μικρος σε ηλικια ,δεν τα εζησε τα φιατακια και τα ζουνταπ οποτε δικαιολογειται.
    Χωρις ειρωνια φιλε DRIVER M.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsaraios : 27-04-10 στις 14:11

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων

ουτε και εδω ειναι ετσι.

για την καραμελα.

Το ότι διαφωνώ, έγινε αντιληπτό ήδη από το προηγούμενο ποστ μου. Από εκεί και πέρα, Στάθη, δεν ξέρω ειλικρινά σε τι κοινωνία ζεις, πάντως οι δικοί μου συμφοιτητές δεν έχουν ούτε opc, ούτε cooper s ούτε τίποτα τέτοιο. Οι περισσότεροι μάλιστα έρχονται από του δι@όλου τη μάνα με λεωφορεία και τρένα, ξεπερνώντας τη 1 ώρα να φτάσουν και άλλη τόση να γυρίσουν σπίτια τους. Έλα μια μέρα στου Ζωγράφου να δεις τι αυτοκίνητα είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία έξω από τη σχολή και θα καταλάβεις αν τα όσα λέω είναι αληθή. Το 1400άρι 207 μου είναι από τα πιο ακριβά να φανταστείς. Εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω και αυτό καταγράφω και είπα και προηγουμένως, ότι όσοι αγοράζουν αυτοκίνητα ανώτερα των δυνατοτήτων τους (και είναι αρκετοί), είναι θέμα χρόνου να τους τα πάρει η τράπεζα (γεμάτες είναι οι αποθήκες από τις κατασχέσεις). Αλλά δεν θα πούμε κιόλας ότι ο Έλληνας δεν δικαιούται να έχει πάνω από ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών, τη στιγμή που ο Ευρωπαίος έχει δίλιτρο και βάλε! Γιατί? Δουλεύει τόσο λιγότερο ο Έλληνας από το Γερμανό (οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ παραδέχθηκαν ότι οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους Ευρωπαίους), πληρώνει λιγότερους φόρους και γενικά, είναι καταρραμένος από το Θεό ενώ κάνει πάνω κάτω ό,τι κάνει και ο μέσος Ευρωπαίος, να έχει επίπεδο ζωής δύο και τρεις φορές χαμηλότερο? Ποιος ορίζει ποιο θα έπρεπε να είναι το επίπεδο ζωής του Έλληνα, η πολιτεία (συμπεριλαμβανομένων και πολλών ανώτερων και όχι μόνο στελεχών του δημοσίου τομέα) που έχει καταχραστεί δις χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου, ή οι επιχειρηματίες που εκμεταλλευόμενοι ασύμφορες και καταχρηστικές για τον Έλληνα πολίτη συμφωνίες (με την πλάτη του κρατικού μηχανισμού) μας έχουν φτάσει στη σημερινή κατάσταση? Αν δεν υπήρχε διαφθορά και κακοδιαχείριση εδώ θα ήμασταν σήμερα? Σίγουρα όχι, άρα δε φταίνε οι δυνατότητες της χώρας (που δε λέω ότι είναι πολλές, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο πενιχρές ώστε να βρισκόμαστε ουραγοί της ΕΕ) αλλά το πως διαχειριστήκαμε τις δυνατότητες αυτές. Και σε αυτό δεν είναι υπεύθυνος ο μέσος πολίτης, ώστε να του λέμε ότι δε δικαιούσαι να πάρεις αυτοκίνητο ανώτερο των 1600 κυβικών, να πας διακοπές 2 εβδομάδες το χρόνο, να βγαίνεις για φαϊ με τη γυναίκα σου κλπ, πράγματα που για ΟΛΕΣ τις δυτικές χώρες θεωρούνται δεδομένα. Αν πάλι δε μπορούμε να έχουμε το δυτικό τρόπο ζωής, τότε να κηρύξουμε μια πτώχευση, να διαγραφούν τα χρέη μας, να βγούμε και από την ΕΕ και να κάνουμε μια νέα αρχή από το μηδέν, χωρίς ακριβά αυτοκίνητα, φαίνεσθαι κλπ, αλλά και χωρίς διαφθορά, άγχος, εκμετάλλευση, ανισότητες κοκ. Δε μπορεί όμως Στάθη, να έχουμε μόνο τα αρνητικά του δυτικού τρόπου ζωής, χωρίς ούτε ένα από τα θετικά...

Όσον αφορά στο βασικό μισθό, θεωρώ αδύνατο όταν σε Γαλλία, Βέλγιο Αγγλία είναι 1200 ευρώ (https://www.europarl.europa.eu/sides...DOC+XML+V0//EL), στη Γερμανία να είναι 800, οπότε θεωρώ αρκετά αξιόπιστη την πηγή που παρέθεσα. Ωστόσο, εγώ δεν είπα ότι αποτελεί αρνητικό παράδειγμα η συγκεκριμένη επιχείρηση, είπα (μιλώντας γενικά) ότι αρνητικό παράδειγμα αποτελεί όποια επιχείρηση αναγκάζει συστηματικά τους εργαζομένους της να δουλεύουν άνω των 8 ωρών (αν δεν το θέλουν φυσικά και οι ίδιοι) και φυσικά, αν δεν πληρώνει υπερωρίες. Απ'τη στιγμή που αυτή στην οποία αναφέρεσαι δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δεν τίθεται θέμα. Επίσης, ποτέ δεν είπα ότι όλες οι ξένες επιχειρήσεις αποτελούν αρνητικό παράδειγμα για τις ελληνικές, το αντίθετο μάλιστα, υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες τηρούν ευλαβικά όλες τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους, τους παρέχουν ικανοποιητικότατους μισθούς, αλλά και φιλικό περιβάλλον εργασίας που ευνοεί την παραγωγικότητα. Τέτοιες εταιρείες χρειαζόμαστε εδώ και εκεί πρέπει να εστιάζουμε, στις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι αν οι εργαζόμενοι δουλεύουν σαν τα σκυλιά, αν παίρνουν μόνο ένα κομμάτι ψωμί ως ανταμοιβή κλπ. Αυτό είναι το αρνητικό παράδειγμα που έλεγα.

Τέλος, εννοείται ότι η διοίκηση επιχειρήσεων είναι ένας τομέας που θέλει πολλές ικανότητες και μεγάλη υπευθυνότητα, αυτό δεν το αμφισβήτησα ποτέ. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση το γεγονός αυτό δε δίνει το δικαίωμα στους διευθυντές, τα μεγαλοστελέχη, τα golden boys και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες να κερδίζουν ασύστολα, να καταπατούν εργασιακά δικαιώματα και φυσικά να διαπλέκονται. Εγώ αυτά κατέκρινα, τα οποία είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας μας (και όχι μόνο) και στα οποία φαντάζομαι θα συμφωνείς. Από εκεί και πέρα, δε νομίζω ότι η θέση του νοσηλευτή, του μάχιμου αστυνομικού κλπ έχει τόσο λιγότερες ευθύνες, κόπο, άγχος, ώστε να κοστολογείται με 800-900 ευρώ, τη στιγμή που τα μεγαλοστελέχη που προανέφερα παίρνουν από τετραπλάσια μέχρι πολύ παραπάνω χρήματα, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα (περί προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και ανταμοιβής) και δεν θα το αναπτύξω περαιτέρω εδώ.

Κλείνοντας, όσο βερεσέ και να φαίνονται σε μερικούς οι siemens, τα χρηματιστήρια, οι Κοσκωτάδες κλπ, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι οι βασικοί λόγοι που έχουμε οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση και επίσης, οι υπαίτιοί τους (πλην του Κοσκωτά που και πάλι ήταν ένας μπροστά σε αυτούς που έκαναν το φαγοπότι τότε και σήμερα, όσοι ζουν, παρουσιάζονται ως σοσιαλιστές εργατοπατέρες) είναι από τους λίγους που δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή θυσία για την ανόρθωση της χώρας, ενώ στην ουσία είναι οι πλέον υπεύθυνοι. Αυτά είχα να πω και κλείνω γιατί κούρασα και κουράστηκα με τα κατεβατά μου. Απλά, το θέμα δεν είναι ελληνικό και εγώ ποτέ δεν το έθεσα έτσι. Δεν βάλλει όλος ο πλανήτης εναντίον των Ελλήνων, βάλλουν οι ισχυροί του πλανήτη εναντίον των ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων (ισότητα, δικαιοσύνη, εργασιακά δικαιώματα κλπ), που είναι το τελευταίο προπύργιο της ατομικής ελευθερίας και δυστυχώςς η χώρα μας, είναι ένας εύκολος στόχος ώστε να εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα. Θέμα χρόνου είναι τα μέτρα αυτά να μεταβούν και σε ένα πλήθος επιπλέον χωρών. Δεν είναι εθνικό το ζήτημα αλλά παγκόσμιο και ελπίζω να έχουν την οξυδέρκεια και τη διορατικότητα να το καταλάβουν αυτό όλοι οι ελεύθερα και κοινωνικά σκεπτόμενοι πολίτες του κόσμου, πριν η κατάσταση να γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) μη αναστρέψιμη.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    0

Προεπιλογή

Το ότι διαφωνώ...

...γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) μη αναστρέψιμη.
    Κατανοητά αυτά που λές.

Επι της ουσίας τώρα.

Τι προτείνεις?

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Snoopy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατανοητά αυτά που λές.

Επι της ουσίας τώρα.

Τι προτείνεις?

η το αλλο

Εμπρος για μια Ελλαδα νεα...

Να αλαφρυνουμε και λιγο απο το "ερμα" της πλουτοκρατιας χαχαχαχαχαχαχαχα
    αστειακια!!!

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Snoopy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατανοητά αυτά που λές.

Επι της ουσίας τώρα.

Τι προτείνεις?
    Σταμάτη, αν και δεν είμαι ο πλέον επαϊων επί του θέματος, υπάρχουν κάποια πολύ βασικά μέτρα, τα οποία θα αποτελέσουν ένα καλό θεμέλιο για την ανάπτυξη ενός εύρωστου και λειτουργικού κράτους, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου και αφού μου το ζητάς, θα τα αναπτύξω εν συντομία.

Ως προς το δημόσιο τομέα:

-πάταξη της διαφθοράς και της κωλυσιεργίας , μέσω ελεγκτικών μηχανισμών που θα στελεχώνονται από νέα στο χώρο άτομα, ώστε να μην έχουν προλάβει να εμπλακούν σε σχέσεις νεποτισμού και διαπλοκής. Ορισμένα από αυτά τα άτομα, θα μπορούσαν να προέρχονται ίσως και από εξωτερικό. Παράλληλα, πρόβλεψη αυστηρών μέτρων (άνοιγμα λογαριασμών και κατάσχεση περιουσιών, μέχρι και φυλάκιση) για όσους παραβιάζουν με οποιοδήποτε αθέμιτο τρόπο τα καθήκοντά τους. Τα μέτρα αυτά θα ήταν ακόμα πιο αυστηρά για τα μέλη των ελεγκτικών μηχανισμών.

-καλύτερη οργάνωση και πάταξη της γραφειοκρατίας. Κατάργηση των εκατοντάδων άνευ ουσίας επιτροπών (πχ αποξήρανσης της λίμνης Κωπαϊδας), αλλά και ορισμένων θέσεων εργασίας (πχ νυχτοφύλακας στο υπουργείο, τη στιγμή που φυλάσσεται από 10 αστυνομικούς) και μετάθεση, όχι απόλυση, των εργαζομένων σε αυτές σε άλλες θέσεις εργασίας, όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε βάθος 3-4 ετών, θα πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο τους (όχι υπερβολικές απαιτήσεις, απλά κάποιοι βασικοί στόχοι που να διασφαλίζουν ότι το άτομο αυτό είναι ευσυνείδητο και εργάζεται επαρκώς, χωρίς να τη βγάζει όλο το χρόνο με αναρρωτική άδεια). Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αποκλίνει πολύ από τους στόχους, τότε να γίνεται έρευνα και αν αποδειχτεί ότι δεν συνέτρεχαν ιδιαίτεροι λόγοι γι'αυτό, κοινώς κοπροσκύλιαζε, να υποστεί κυρώσεις (κάποια μείωση μισθού για παράδειγμα). Αντίθετα, ο σωστός εργαζόμενος θα ανταμείβεται με αύξηση αποδοχών, κάποιες μέρες άδεια το χρόνο παραπάνω κοκ. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω, δίνεται κίνητρο στον εργαζόμενο να δουλεύει σωστά και επιβραβεύεται η υπευθυνότητα.

-διαφάνεια. Προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ και όχι μέσω φωτογραφικών προκηρύξεων. Παράλληλα, διευθυντές ΔΕΚΟ και λοιπά μεγαλοστελέχη να διορίζονται μέσω διαγωνισμών και όχι με κομματικά κριτήρια όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

-ενιαίο μισθολόγιο για τους υπαλλήλους του δημοσίου, τα 1400-600 ευρώ, ποσό που με τα εισοδήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ (μιλάω για βασικό μισθολόγιο, αφού με τα χρόνια εργασίας θα υπάρχει και μια μικρή αύξηση). Έτσι, θα παύσουν να υφίστανται φαινόμενα όπου υπάλληλος στο υπουργείο οικονομικών παίρνει με τα επιδόματα 2.800 ευρώ, ενώ ο νοσηλευτής παίρνει 1100. Η ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση με τα αστεία επιδόματα που παίρνουν ορισμένοι εργαζόμενοι, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Τέλος, κάθε χρόνο πρέπει να υπάρχουν αυξήσεις πάνω κάτω διπλάσιες του πληθωρισμού, ώστε να μη μειώνεται η αγοραστική δύναμη του κοινού και οδηγούμαστε σε ύφεση, κάτι που είναι βασική αρχή της Κεϋνσιανής θεωρίας (και εντελώς αντίθετο με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνησή μας με τις ευχαριστίες του ΔΝΤ). Εννοείται ότι όλα αυτά ισχύουν και για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων.

-κοινωνικό κράτος. Αυτός ο τομέας είναι πραγματικά τεράστιος και χρειάζονται τόμοι για να καλυφθεί. Μια καλή αρχή θα ήταν να υπάρχει πραγματικά δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους τους πολίτες (αυτό συνδέεται και με τους τομείς της οργάνωσης βέβαια και της πάταξης της διαφθοράς, βλέπε φακελάκια). Σε επόμενο στάδιο, να υπάρχουν αρμόδιοι φορείς όπου ο πολίτης να μπορεί να απευθύνεται για τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει με το δημόσιο, τους ιδιώτες κοκ. Τέλος, πολιτισμική ανάπτυξη, με δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο, εκδηλώσεις κλπ, για όσους δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πληρώσουν εισιτήριο.

Ως προς τον ιδιωτικό τομέα:

-συμφωνίες με κύριο γνώμονα το συμφέρον του κράτους και των πολιτών του, που να δίνουν παράλληλα και ένα λογικό κέρδος για τον επιχειρηματία. Για παράδειγμα, αν ένα έργο κοστίζει ένα Χ ποσό στον ιδιώτη, να βγάλει ένα κέρδος της τάξεως του 30-40% και μετά το έργο να κατοχυρωθεί στο κράτος, ώστε να συνεχίσει αυτό την εκμετάλλευσή του.

-πλήρης αποδοχή των εργασιακών δικαιωμάτων και αυστηρή τιμωρία στους εργοδότες που τα παραβιάζουν. Παράλληλα, μονιμότητα για όλους τους εργαζόμενους και απόλυση μόνο αν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι (όπως πχ κλείσιμο της εταιρείας, όπου κι εκεί πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις και το κράτος να βοηθήσει τους απολυμένους να βρουν νέες θέσεις εργασίας, μέσω συμβάσεων που έχει κάνει για το σκοπό αυτό με ιδιώτες.)

-πλήρης διαφάνεια μεταξύ των συμβάσεων που υπογράφονται μεταξύ κράτους και ιδιωτών. Οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται αναλυτικά στους πολίτες, όπως θα πρέπει να γνωστοποιούνται και οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε η α εταιρεία αντί της β κοκ.

-πάταξη των καρτέλ. Οι εταιρείες που αποκαλύπτονται από την επιτροπή ανταγωνισμού ότι έχουν κάνει συμφωνίες μεταξύ τους, παραβιάζοντας την αρχή της ανταγωνιστικότητας, θα πληρώνουν υπέρογκα πρόστιμα, ώστε να είναι ασύμφορο γι'αυτές να ρισκάρουν (όχι όπως γίνεται σήμερα, όπου τα πρόστιμα, εκτός του ότι δεν εισπράττονται, είναι και πολύ μικρότερα του κέρδους). Επίσης, αν οι εταιρείες δε συμμορφωθούν θα κλείνουν.

-πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυστηρότερα τεκμήρια για τα μεγάλα εισοδήματα και περισσότεροι έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια κλπ που φοροδιαφεύγουν κατά κόρον. Η τιμωρία σε περίπτωση φοροδιαφυγής, θα είναι πρόστιμο που θα ξεκινάει από το πενταπλάσιο του φοροδιαφεύγοντος ποσού και θα φτάνει σε φυλάκιση πολλών ετών.

-τέλος, ευνοϊκότερη φορολογία σε ποσά μέχρι 100.0000 ευρώ (από το 40% που είναι σήμερα), ίδια με τη σημερινή σε ποσά μέχρι 300.000 ευρώ και ανώτερη σε ποσά από εκεί και πάνω, με 0,5% ανά 100.000 ευρώ και μάξιμουμ το 60%.

Τα μέτρα αυτά είναι τόσο ελλειπέστατα, όσο και πολύ απλά διατυπωμένα, αφού βασίζονται περισσότερο στη λογική και την ισότητα, παρά στις οικονομικές αρχές (τις οποίες βέβαια δε νομίζω ότι παραβιάζουν).
    Το βασικότερο που ήθελα να κρατήσω για το τέλος όμως, είναι οι πολίτες να αντιμετωπίζονται σαν ένα κοινωνικό σύνολο με στόχους, όνειρα, φιλοδοξίες και όραμα και το κράτος να εμπνέει, με την σοβαρότητα, την οργάνωση και την υπευθυνότητα που οφείλουν να το διακατέχουν, όλους μας, ώστε να γίνουμε καλύτεροι πολίτες και να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, αφού το συμφέρον μας είναι άμεσα συνυφασμένο με το συμφέρον της πολιτείας. Αυτή είναι η κοινωνία την οποία οραματίζομαι και δεν τη θεωρώ επουδενί ουτοπία, παρά τα όσα θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε. Πίστη και προσπάθεια χρειάζεται και όλα μπορούν να επιτευχθούν.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP