BILL007 (28-04-14)
Νομιζω κανετε λαθος.
Ειναι μη εγκεκριμενη παραποιηση του οχηματος.
βεβαια δεν ασχολειται κανεις!
Στο θεμα μας μιας και εχω φαει λιγο στην μαπα τα κομπρεσορακια απο τους φιλους χονταιους ειναι ωραια πολυ γραμμικα δεν εχουν αποτομα ξεσμασματα που ταλαιπωρουν κυριως μπιελες και μετα μεταδοση αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση value for money.
Τα τουρμπακια πανε καλυτερα παντα.
Συν οτι ο κομπροσορας ειναι πιο ευαισθητος.
Για να ειμαι ειλικρινης ενα κομπρεσορακι να παω 250-260 αλογα θα το ηθελα και επιλεγω κομπρεσορα γιατι ειναι λιγοτερο βαβουρα να φτιαχτει
στα straight six.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreas_R : 28-04-14 στις 00:35
Kostas Maras (28-04-14)
οριστε και ενα βιντεο απο το δικο μου..
A8hnaios (29-04-14), andreas_R (30-04-14), BILL007 (29-04-14), Panos 316T (30-04-14)
Χαχαχαχα...
Σε συζήτηση μας στο παρελθόν είχες πει ότι δεν θα το πειράξεις!
Ήμουν σίγουρος.....![]()
Βαλε μας και κανενα ανοιγματακι!
Αν θελεις να κρατησεις το δικο σου το μοτερ και δεν θελεις τουρμπο.
Τοτε σιγουρα μια λυση ειναι ο κομπρεσορας.
Φροντισε μονο να ειναι ο σαλιγκαρος μεγαλος, τουλαχιστον 60χιλιοστα διαμετρο παροχης αερα για να αποδιδει τα αλογα που θελεις νωριτερα.
μπορεις να δουλεψεις και μεγαλυτερη πιεση ισως μεχρι 0,7 χωρις intercooler αλλα να ξερεις οτι αυτην την πιεση θα την βγαλεις στις 6000στροφες.
Ψαξε να δεις και τι βημα φορας στο διαφορικο, αν το κοντινεις θα βελτιωσεις τα ρεπριζ, αλλα θα χασεις τελικη και η καταναλωση ανεβαινει.
Πρεπει να φορας 3,65 μεχρι 4,10 καλα ειναι υπαρχει και το 3,91.
Αναλογος τι θελεις, αν κανεις ταξιδια(ασε το δικο σου), για κοντριτσες και ντιφτακια(βαλε 4,10).
Αν το αφήσεις χωρις προγραμμα τοτε σιγουρα η πιεση θα πρεπει να φτανει μεχρι 0,5 Bar. και θα πρεπει καθε φορα να ζεστενεις το αμαξι στην αρχη υποχρεωτικα ή να οδηγας για λιγο νορμαλ για να προσαρμοστη ο εγκεφαλος στις αναγκες του κομπρεσορα.
οργανο air Fuel απαραιτητο.
και εξατμιση απο εμπρος οπωσδηποτε. επισης 60χιλιοστα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vaspap : 07-05-14 στις 15:13
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...
α) χωρις προγραμμα ΔΕΝ γινεται... θελει αλλες βενζινες, μεγαλυτερα μπεκ (δεν φτανουν τα 183cc ουτε για 0,2 bar) και τουλαχιστον 5-10 μοιρες αβανς κοψιμο μετα τις 4.000 στροφες)
β) το που θα βγαλει την δυναμη εξαρταται και απο τον χρονισμο στον εκκεντροφορο
γ) η τελικη πιεση πληρωσης εξαρταται απο το μεγεθος του κομπρεσσορα και απο τις στροφες που θα φερνει η φτερωτη του (εγω δουλευα 1,6 bar στις 6,800)
δ) εξατμιση 63 χιλιοστα και ακομα καλυτερα και χταποδι στην θεση της μαμας πολλαπλης.
ε) οπωσδηποτε αφαιρεση του DISA γιατι το σπαει και παει κατευθειαν στις βαλβιδες Ελλαδα δεν χαριζουν καστανα......
ζ) οργανακι πιεσης, αναλογιας μειγματος και θερμοκρασιας καυσαεριων ειναι απαραιτητα......
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη compactM3 : 07-05-14 στις 18:19
BILL007 (07-05-14), bill_m3 (08-05-14), Kostas Maras (07-05-14), stefm5 (07-05-14)