Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 43

Θέμα: Ανυπαρκτο φρεναρισμα!

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο TOMIS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επεστρεψα απο οσα με βασανιζουν επιτελους και επεστρεψα με μια απορια..Ουκ ολιγες φορες και ακομα μια φορα σημερα πηγαινοντας με 30-60 χιλιομετρα εχει χρειαστει να πατησω φρενο αποτομα για να μην τρακαρω..Εχω παρατηρησει λοιπον οτι το αμαξι απλα δεν σταματαει..Πιανει το abs και απλα keep going!!Ξερω οτι το abs ειναι απαισιο στις χαμηλες ταχυτητες αλλα ισχυει σε ολα αυτοκινητα αυτο η κατι παει στραβα στο δικο μου?(δεν εχω και καλα λαστιχα αλλα παντα ετσι γινοταν)..ΦΟραει garfel κοκκινα μπροστα διπλες αεριζομενς πισω "απλες" τρυπητες..Και ιδου η απορια μου!!Εχω ακουσει οτι καποια αυτοκινητα εχουν ενα στυστημα που απενεργοποιει το abs στις χαμηλες ταχυτητες και το οποιο δεν κοστιζει..Υπαρχει οντως αυτο αν ναι ξερουμε καποιο κοστος?Σημερα παραλιγο να αγκαλιαστω με ferrari και δεν αστειευομαι!
    Αν το σύστημα ABS λειτουργεί σωστά σε συνδυασμό με όλο το σύστημα πέδησης το σίγουρο είναι ότι αν δεν είχες ABS ή έστω αν το είχες απενεργοποιημένο τώρα θα είχες ήδη αγκαλιαστεί με την ferrari.

Αυτός ο μύθος του ότι στις χαμηλές ταχύτητες το ABS είναι θάνατος για τον Χ και Υ λόγο είναι απλά μύθος. Να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι "ειδικοί" έχουν εργαστεί χιλιάδες ώρες για να πετύχουν αυτό που δεν μπορεί να πετύχει το ανθρώπινο πόδι σε συνδυασμό με το μυαλό που δίνει την εντολή.

Κατά την γνώμη μου λοιπόν άσε το αυτοκίνητο έτσι όπως πρέπει να είναι, κάνε τους σχετικούς διαγνωστικούς ελέγχους και άσε την τεχνολογία να δουλεύει για σένα.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Stefanos_Cool For This Useful Post:

katsaraios (21-04-10), stratos (20-04-10)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefanos_cool Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν το σύστημα ABS λειτουργεί σωστά σε συνδυασμό με όλο το σύστημα πέδησης το σίγουρο είναι ότι αν δεν είχες ABS ή έστω αν το είχες απενεργοποιημένο τώρα θα είχες ήδη αγκαλιαστεί με την ferrari.

Αυτός ο μύθος του ότι στις χαμηλές ταχύτητες το ABS είναι θάνατος για τον Χ και Υ λόγο είναι απλά μύθος. Να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι "ειδικοί" έχουν εργαστεί χιλιάδες ώρες για να πετύχουν αυτό που δεν μπορεί να πετύχει το ανθρώπινο πόδι σε συνδυασμό με το μυαλό που δίνει την εντολή.

Κατά την γνώμη μου λοιπόν άσε το αυτοκίνητο έτσι όπως πρέπει να είναι, κάνε τους σχετικούς διαγνωστικούς ελέγχους και άσε την τεχνολογία να δουλεύει για σένα.
    Βασικά τα λάστιχα είναι και η κακή ποιότητα του οδοστρόματος. Οπως είπε ο Στέφανος, για το καλό μας υπάρχει αυτό το σύστημα και όχι για πλάκα. Βέβαια όταν αυξηθούν οι ζέστες δουλεύει υπερωρίες.

Το αυτοκίνητο για να φρενάρει πρεπει να έχει το ελαστικό επαρκή συντελεστή τριβής με το οδόστρωμα. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν έχει, τότε δουλεύει το ABS γιατί νιώθει το αυτοκίνητο να γλυστράει. Οπότε ΑΛΛΑΞΕ ΛΑΣΤΙΧΑ πρώτα.

Υ.Γ. Το ABS μεγαλώνει την απόσταση του φρεναρίσματος αλλά δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να ελέγχει το αυτοκίνητο και την πορεία του κατά το φρενάρισμα.

4. The Following 2 Users Say Thank You to stratos For This Useful Post:

katsaraios (21-04-10), Stefanos_Cool (20-04-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP