Σελίδα 35 από 231 ΠρώτηΠρώτη ... 2533343536374585135 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 341 έως 350 από 2308

Θέμα: τέλη κυκλοφορίας - έκτακτη εισφορά - κατάθεση πινακίδων ΙΙ

Περιοχή
    neverland
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων

Σε τέτοιο λούκι έχουμε μπλέξει....
    Αληθεια φιλικα απανταω,μ'αρεσει αυτη η συζητηση.Δυστυχως θα προσπαθησω μεσα απο το πληκτρολογιο να εκφρασω αποψη,αλλα αφου αυτο ειναι το μεσο μας,θα προσπαθησω για το καλυτερο.Περνω ευκαιρια απο τα λεγωμενα σου
    και θελω να απαντησω σε αυτον που θα συμφωνησει μαζι σου,οτι εχουμε μπλεξει με τα λουκια.....

Θελω να πω πως εδω μεσα μπαινεις,
    γιατι καποιος σε εριξε,παραπατησες,σε "μαζεψε" η βροχη,ηταν η μοιρα σου και παει λεγοντας....για ονομα ομως,ενα λουκι ειναι δεν ειναι η αβυσσος,σηκω κανε κατι,κρατησου απο καπου,προσπαθησε να βγεις......εμεις εχουμε "αραξει"μεσα στα βρωμονερα που κατεβαζει το λουκι και πηγαινουμε οπου μας παει.....να σας πω εγω που μας παει,στην αποχετευση

Μην ξεχνατε ποιος εχει φτιαξει το λουκι και τι τον συμφερει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 27-11-13 στις 12:48

* fb page flickr

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Βασιλης Εμφάνιση μηνυμάτων
    ......με αυτόν τον μοναδικό ήχο που μόνο οι ευθείς 6κύλινδροι BMW έχουν..

2. The Following 4 Users Say Thank You to Bazil Van Sinner For This Useful Post:

Konstantinos E60 (27-11-13), mark e92 (27-11-13), oldcarskickass (27-11-13), optostyle (27-11-13)

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εγω ξεπερασα το λούκι....έφτασα υπόνομο.

4. The Following 6 Users Say Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

alexm (27-11-13), Bassakos (27-11-13), Bazil Van Sinner (27-11-13), Leonidas_E39 (27-11-13), Panos 316T (27-11-13), Ptboul (27-11-13)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Από τα ολότελα, καλή και η παναγιώταινα ...
    Τι αλλάζει στην κατάθεση πινακίδων

Του Σπύρου Δημητρέλη

Αλλάζει εντός του 2014 το σύστημα για την δήλωση και την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 3.200 κυβικών εκατοστών θα πρέπει με το σημερινό σύστημα να καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.000 ευρώ. Για να γλιτώσει το τέλος θα πρέπει έως το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους να υποβάλει δήλωση ακινησίας του οχήματος στην εφορία και να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στην περίπτωση που εντός του επόμενου έτους θελήσει να θέσει και πάλι το όχημα σε κίνηση και να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας, τότε υποχρεώνεται να καταβάλει το σύνολο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο έτος. Θα πρέπει δηλαδή, ακόμη και αν παραλάβει ο οδηγός τις πινακίδες το Δεκέμβριο, να πληρώσει το σύνολο του τέλους, δηλαδή 1.000 ευρώ.

Το σύστημα αυτό αλλάζει. Ο φορολογούμενος του παραπάνω παραδείγματος εφόσον παραλάβει τις πινακίδες τον Ιούνιο θα κληθεί να πληρώσει τέλος κυκλοφορίας για τους επτά μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους, δηλαδή τα 7/12 των 1.000 ευρώ (583,33 ευρώ). Αντίστοιχα αν παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Ιούλιο θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ και αν τις παραλάβει τον Οκτώβριο θα πληρώσει τέλος 300 ευρώ.

Το αίτημα εκπροσώπων του κλάδου αυτοκινήτου ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τέλος κυκλοφορίας μόνο για όσους μήνες επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά έως το τέλος του έτους. Για παράδειγμα, το αίτημα ήταν να μπορούσε ο φορολογούμενος να παραλαμβάνει τις πινακίδες κυκλοφορίας το Μάιο και να τις καταθέτει και πάλι το Σεπτέμβριο, πληρώνοντας μόνο για πέντε μήνες και όχι για οκτώ όπως προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το αίτημα αυτό, ωστόσο, απορρίπτεται καθώς εκτιμήθηκε ότι θα μειώσει κατά πολύ τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας κυρίως των οχημάτων μεγάλης αξίας και κυβισμού. Με το νέο σύστημα θα ελαφρυνθούν όσοι επιθυμούν να κυκλοφορούν το ΙΧ τους μόνο για το μισό χρόνο, ενώ θα ομαλοποιηθεί και η πώληση νέων ΙΧ καθώς τους δυο τελευταίους μήνες του έτους ουσιαστικά οι πωλήσεις πάγωναν. Οι αγοραστές δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν τα τέλη κυκλοφορίας όλου του έτους ενώ θα κυκλοφορούσαν μόνο για δυο μήνες.

Πηγή:www.capital.gr
    θελω να ελπίζω ότι θα υπολογίζεται αναλογα και το τεκμήριο χρήσης ...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 27-11-13 στις 14:20

6. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (27-11-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    θελω να ελπίζω ότι θα υπολογίζεται αναλογα και το τεκμήριο χρήσης ...
    Το τεκμήριο χρήσης ήδη υπολογίζεται αναλογικά .

Τα τέλη ήταν η απάτη.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το τεκμήριο χρήσης ήδη υπολογίζεται αναλογικά .

Τα τέλη είναι η απάτη.
    fixed
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Περιοχή
    neverland
    Rides
    1

Cool

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    και εγώ πάω να κάνω επανάσταση, θα καταθέσω πινακίδες
    Πτμπουλ ευχαριστω για την αφιερωση,απαντω εδω κ'ερχομαι!

Δεν ξερω τι μ'επιασε σημερα και σας τα ζαλιζω και εδω αλλα

συμβαινουν πολλα τωρα τελευταια που με προβληματιζουν ιδιαιτερα.

Περνω αφορμη,παλι απο ενα quote,του Πτ αυτην τη φορα,που χιουμοριστικα

το εγραψε σιγουρα,και θελω να πω και μια πολυ προσωπικη αποψη επι του

θεματος.

Ναι για μενα ειναι "επανασταση" να παω να καταθεσω πινακιδες απο το αμαξι

μου ,οχι γιατι δεν εχω 1,5 χιλιαρικο αλλα γιατι δεν θελω να τα δωσω σ'αυτο

το μαγαζι
    ,θα τα φαω οπου και οπως θελω ,αλλα οχι σε αυτους,

Ας λειψουν φετος απο το ταμειο τους και οχι το δικο μου και την δουλεια μου

θα την κανω παλι΄.

Ειναι επανασταση γιατι ειναι το χομπυ και η μιση και παραπανω διασκεδαση μου

και θα το κλεισω στο γκαραζ.

Δυστυχως μπερδευεται η κατασταση γιατι μαζι με μενα που δουλευω απο τα 11

μου και εχω αγορασει ολες τις ροδες ,μονος μου,απο το DJ το σκουτερακι

μεχρι και αυτα που εχω τωρα και τα συντηρουσα κι ολας,οχι σαν κατι

φιλαρακια μου που τους πληρωνουν ακομη ασφαλεια και τελη η γιαγια και ο

παππους,καταθετει και ο γειτονας μου ο Βρασιδας,που

μεχρι τα 25 του βυζαινε απο την μανα του ακομα,στα 26 τον εκανε ενας

βουλευτης με πλαστα απολυτηρια ΕΠΟΠ,την ειδε επιχειρηματιας και πηγε

πηρε ενα 330 και απο πουθενας εγινε ο βρασιδαςς330μπακ

και εκει που ζουσε ακομη το ονειρο του γκολ του χαριστεα,ξαφνικα

ξυπνησε μια μερα και ειχε χαθει η γη κατω απο τα ποδια του,και το γαλα

στερεψε,και το 330 το αφησε στο χωριο και πηγαινοερχοταν με τρενο στην

Καβυλη που υπηρετουσε γιατι που να φτασουν και το βγαζε μια βολτα

ισα ισα οταν ερχοταν........χαμενα λεφτα,Ακομη πληρωνει το δανειο.

Σε αντιθεση με μενα και με αρκετους ακομη που πηρα μεχρι εκει που με

επαιρνε(2200 ταχα δεν μ'αρεσε το 3000 η' το 3200????οχι δεν μ'επαιρνε) και

δεν εχω προβλημα ουτε να το συντηρησω ουτε να καιω και 15λιτρα στα 100!

Ξερετε πολυ καλα τι σημαινει συντηρηση αυτοκινητου ετσι?Ολοκληρος κλαδος

στο εμπορειο,τους ρημαξε....

Το λοιπον δεν βλεπω διαθεση απο μερους τους να ερθουν σε συννενοηση

με μενα που το κανω χομπυστικα και να μου ζητησουν κατι λογικο,δεν θα

μπω στην διαδικασια να παρανομησω απο γινατι.θα τις παραδωσω,θα το

κλειδωσω και τα ρεστα θα τα κανω ταξιδια αγαπητε κυριε Στουρναρα!Και

μαλιστα ταξιδια στο εξωτερικο!100χιλιομετρα απεχω απο ολες τις πρωτευουσες

της ευρωπης!Αεροδρομιο Μακεδονια με τα ΚΤΕΛ και εξω!

Αυτα τα λιγα ευχομαι πρωτον να μην σας κουρασα,οποιαδηποτε συμπτωση με ονοματα και καταστασεις ειναι απλα συμπτωση και τιποτα παραπανω,ευχομαι
    το τρολλ του υπουργειου να το διαβασει και να το διαβιβασει!

* fb page flickr

10. The Following 14 Users Say Thank You to Bazil Van Sinner For This Useful Post:

Bitz (27-11-13), chrisgiapz3 (27-11-13), Dimimav (27-11-13), gant (27-11-13), katsaraios (27-11-13), Konstantinos E60 (27-11-13), kostas1.6 (27-11-13), Loukas (27-11-13), mark e92 (27-11-13), oldcarskickass (28-11-13), optostyle (27-11-13), Ptboul (27-11-13), Vasilis M3 (28-11-13), ΔημήτρηςΜ3 (27-11-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

παιδια συγνωμη αλλα μιλατε για καταθεση πινακιδων απο ολους κλπ, και μου φαινεται πως ξεχνατε το γεγονος οτι το αυτοκινητο πανω απο ολα ειναι εργαλειο.υπαρχουν πολλοι των οποιων οι υποχρεωσεις δεν τους επιτρεπουν να μην εχουν διαθεσιμο οχημα, ειτε αυτο το επιβαλει η δουλεια τους ,ειτε αλλες υποχρεωσεις τους.ναι για μας το αυτοκινητο ειναι και το παιχνιδι μας σε ενα βαθμο αλλα για την πλειονοτητα ειναι απλα ενα αντικειμενο που τους εξυπηρετει καποια αναγκη,και εφοσον ειναι<2000κ.ε. δεν βρισκουν και λογο να το ξεφορτωθουν(καταθεση πινακιδων).επιπλεον και για οχηματα >2000κ.ε. καποιος που εχει υπολογισει με τα νεα δεδομενα το κοστος χρησης αντιθετως μπορει να χαιρεται κιολας που αγοραζει κατι φθηνα και να το απολαμβανει.ΝΑΙ τα τελη και ειδικα ο φορος πολυτελειας ειναι εξωφρενικα ψηλα, αλλα προσωπικα δεν βρισκω νοημα να κρατω ενα αυτοκινητο κλεισμενο σε ενα γκαραζ(που δεν ειναι συλλεκτικο π.χ. csl αλλα μοντελο ευρειας παραγωγης) με μονη ελπιδα να αλλαξει η φορολογια, παρα μονο αν ειναι 2ο-3ο αυτοκινητο και ενδεχομενως να το κινουσα σπανια ουτως η αλλως.πιστευω πως με την φθινουσα πορεια της αξιας του αυτοκινητου η πωληση για καποιον που δυσκολευεται πολυ ειναι η μονη λυση.

υ.γπροσωπικα σκεφτεται ηδη ο πατερας μου να ξεφορτωθουμε το 320(που δεν το χουμε καλα καλα χρονο)οχι γιατι δεν μπορουμε να το κρατησουμε αλλα κυριως λογω της ηλιθιας φορολογησης.+το οτι το πηραμε μτχ 12/2012 και γεναρη ανακοινωσαν τον φ.π.παλι καλα που ειναι 5αετιας...αλλα να καταθεσουμε πινακιδες δεν νομιζω πως ειναι επιλογη.φιλικα παντα και μακαρι να φτιαξει αυτη η κατασταση γιατι οδευουμε προς το απροχωρητο(γενικοτερα περα απο τελη κλπ).

12. The Following 5 Users Say Thank You to Loukas For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (27-11-13), hades7 (27-11-13), katrin_bmw (27-11-13), katsaraios (27-11-13), PANOS-E60 (27-11-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Ετσι έιναι Bill !
    Μη νομίζεις όμως οτι και αυτοί που τα έχουν θέλουν να πληρώνουν τέτοιου είδους μ@@@@ες ισα ίσα αυτοί είναι πιο καβούρια ... γνωστός μου με V10 cayenne μου είπε ΔΕΝ θέλω να πληρώσω για το μ@@@@ λο 5+ για πλάκα έτσι επειδή το έχω αγοράσει...θα της καταθέσω να πάει να γ@@@@!!!!

14. The Following 2 Users Say Thank You to mark e92 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (27-11-13), Ptboul (27-11-13)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Βρασίδα πάρε μια απόφαση σε ποιον θα τα ακουμπήσεις.

Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

16. The Following 3 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (27-11-13), Konstantinos E60 (27-11-13), PANOS-E60 (27-11-13)

Περιοχή
    neverland
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Loukas Εμφάνιση μηνυμάτων
    προσωπικα δεν βρισκω νοημα να κρατω ενα αυτοκινητο κλεισμενο σε ενα γκαραζ(που δεν ειναι συλλεκτικο π.χ. csl αλλα μοντελο ευρειας παραγωγης) με μονη ελπιδα να αλλαξει η φορολογια, παρα μονο αν ειναι 2ο-3ο αυτοκινητο και ενδεχομενως να το κινουσα σπανια ουτως η αλλως.πιστευω πως με την φθινουσα πορεια της αξιας του αυτοκινητου η πωληση για καποιον που δυσκολευεται πολυ ειναι η μονη λυση.
    Δικιο εχεις Λουκα,αλλα να σου μιλησω απο το δικο μου POV δεν βρισκω νοημα να το πουλησω για 3-4 χιλιαρικα.Ενα παπι να πηγαινα να παρω τοσα θα δινα.
    Αστο να καθεται να το βρουν τα παιδια μου τι να πω.3000 θα ξοδευα σε βενζινες και συντηρηση το ερχομενο ετος,δεν θα τα δωσω και "ξαναγοραζω" το αμαξι μου.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βρασίδα πάρε μια απόφαση σε ποιον θα τα ακουμπήσεις.

Η αποφαση εληφθει Πιτ,λιγο χρονο θελει και θα επισκεφτω παλι το Thread με τα ταξιδια !!!

* fb page flickr

18. The Following 2 Users Say Thank You to Bazil Van Sinner For This Useful Post:

Bitz (27-11-13), Ptboul (27-11-13)

Σελίδα 35 από 231 ΠρώτηΠρώτη ... 2533343536374585135 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP