Δυστυχώς Γιάννη, όλοι και όλα σε ένα τσουβάλι, ισοπέδωση.
Χα χα ο άνθρωπός είναι σε άλλο κόσμο. Ο γνωστός υπηρέτης του κεφαλαίου.
Δυστυχώς Γιάννη, όλοι και όλα σε ένα τσουβάλι, ισοπέδωση.
Χα χα ο άνθρωπός είναι σε άλλο κόσμο. Ο γνωστός υπηρέτης του κεφαλαίου.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
καλά τα λέει ο Αγησίλαος , η φοροδιαφυγή είναι 36 δις το χρόνο, με αυτά τα λεφτά οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είχαν τουλάχιστον +50% μισθούς αλλά δεν τα έχει καταφέρει το κράτος ακόμα να συλλάβει την φοροδιαφυγή............
αυτό δεν λέει ο Αγης η δεν κατάλαβα εγώ καλά?![]()
vagmag (06-11-13)
O αγησίλαος μιλάει προφανώς για αυτούς που απολαμβάνουν σύνταξη απο τα 50 τους χρόνια, όπου αν υπολογίσει κανείς το πόσα λεφτά κρατήθηκαν απο τον μισθό τους στην ενεργό δράση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, βάση της συντάξεως τους, αναλογούν σε 100 ευρά μηνιαίως, σε σχέση με του 65άρη του ιδιωτικού τομέα.
αν αρχίσεις να υπολογίζεις κιόλα ότι στη μία περίπτωση τα λεφτά ειναι πραγματικά δουλεμένα και πραγματικά κατατηθεμένα, ενώ στην άλλη είναι δουλεμένα στο μισό και κάτι παραπάνω ποσοστό και ποτέ κατατεθημένα απο την μεριά του εργοδότη (ελληνικό δημόσιο κράτος), αρχίζεις και καταλαβαίνεις που το πάει ο τύπος...
αλλά τι λέω, μόνα τους ριμάχτηκαν τα ταμεία.
only one solution. γκρέμισμα τώρα αυτών των ταμείων και να πάει όποιος θέλει, όπου θέλει και να ασφαλιστεί. όπως γίνεται και έξω. τα ασφαλιστηκά ταμεία της ελλάδος είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο.
sympether with chiefτης
Δεν ριμάχτηκαν μόνα τους τα ταμεία Θωμά !
Τα ρίμαξαν οι κυβερνήσεις που, για να καλύψουν τους κρατικούς προυπολογισμούς ,τα ανάγκαζαν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία με έντοκα γραμμάτια Ε. Δ., άτοκες καταθέσεις στην Τ.Ε. και δομημένα ομόλογα.
Δανεικά και αγύριστα.
Και επειδή πάντα ο έλληνας ήθελε να έχει μια καλή σύνταξη για τα γηρατειά, έφτιαξε σε συνεργασία με τους εργοδότες του τα "επικουρικά ταμεία" αποταμιεύοντας χρήμματα απο τον μισθό του και απο εργοδοτικές εισφορές.
Ομως και αυτά τα ταμεία μπήκαν στο στόχαστρο των κυβερνούντων έχοντας την ίδια κατάληξη.
Επίσης, αρκετοί κλάδοι εργαζομένων, επέλεξαν κάποτε να δημιουργήσουν και ανεξάρτητα Ταμεία Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, καταβάλοντας υψηλά ποσοστά απο τον μισθό τους, ωστε να απολαμβάνουν καλύτερη περίθαλψη απο αυτή του ΙΚΑ.
Το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα ταμεία να χαρακτηρισθούν "Προνομοιακά" και να ενσωματωθούν αναγκαστικά στο χρεωκοπημένο ΙΚΑ ωστε να του δώσουν το φιλί ζωής με τα κεφάλαια που τους είχαν απομείνει.
BILL007 (06-11-13), Bitz (06-11-13), gant (06-11-13), katsaraios (09-11-13), Kostas_1 (06-11-13), Nino (06-11-13), Panos 316T (06-11-13), pilot (09-11-13), Thomelef (06-11-13), vagmag (06-11-13)
για πλακα το ειχαμε γραψει περυσι και αυτοι θα το εφαρμοσουν, παιδια εχουμε χασει τη μπαλα τελειως...
https://news.in.gr/greece/article/?aid=1231272232
κυριε κυριε αυτη η καμιναδα εχει καπνο γρηγορα τα εκαμ να κανουν εφοδο...
ρε αντε στο γερο διαολο!!!
εγώ αυτό που ξέρω κώστα είναι το τώρα, η αληθινή πραγματικότητα δλδ όπου καθένας κάνει ότι μπορεί απο μόνος του χωρίς την πλάτη της τράπεζας.
κάποτε αν δεν έβγαινε κάποιος στις υποχρεώσεις του, πήγαινε έπινε 3 καφέδες σε τρία καταστήματα, και όποιου διευθυντή του άρεσε περισσότερο η μάπα του, έπαιρνε χρηματοδότηση. στο κεφάλαιο των παροχών όμως, η κατάσταση δε νομίζω να ήταν διαφορετική απο την σημερινή. αν το ΙΚΑ πχ δούλευε όπως έπρεπε, δεν θα υπήρχαν ιδιωτικά ιατρείανα δέχονται κόσμο και κοσμάκη που δεν μπορούν να περιμένουν 6 μήνες για μια εξέταση. αυτό απο μόνο του, πάει και αλλού, σε προβλήματα που τρέφονται τόσα χρόνια, όπως η φοροδιαφυγή στους μπλοκάκηδες. το να οθεί το ίδιο το ταμείο τον ασφαλισμένο του σε έναν ιδιωτικό γιατρό για εξέταση επι μαύρης χρήμασης, δεν είναι πρόβλημα? δεν έχει μερίδιο ευθύνης η υπηρεσία?
απο την άλλη, ακόμα και σήμερα, 50 ετών πρόωρη σύνταξη. τι λέτε ρε...τι λέτε ρε...εν έτη 2013, με την χωρα στην κατάσταση που βρίσκεται, να υπάρχει ακόμα αυτό το προνόμιο. δεν συζητάμε για να κάνουμε συγκρίσεις τύπου οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι. είναι άκρως εξωφρενικό το φαινόμενο. μέχρι και τα 60 του ο άνθρωπος είναι άκρως παραγωγικότατος, το έχω δεί με τα μάτια μου. με τι γνώμονα λοιπόν αφήνουν ελεύθερο κάποιον νσ γίνεται αντιπαραγωγικός απο μια τέτια ηλικία? και δεν τα βάζω με τους ανθρώπους, τα βάζω με το σύστημα που το επιτρέπει. χαίρω πολύ χαιρόπουλος που λένε, και εγώ το ίδιο θα έκανα αν μπορούσα. να υπάρχει όμως και μια λογική και δικαιοσύνη στο σύστημα, όπου πλέον δεν μπορεί να έχει ακόμα καλοχαιδεμένους.
sympether with chiefτης
του χρόνου όταν ο κόσμος θα κάθεται με την κουβέρτα στον καναπέ, θα κάνουνε εφόδους για να βλέπουν πόσο βαριές κουβέρτες κάνει χρήση ο κόσμος. ανάλογα με το βάρος των κουβερτών που διαθέτει ένα νυκοκοιριό, θα τρώει και την ανάλογη καμπάνα.
στον διάολο και ακόμα παραπέρα τα ανθρωπόμορφα σκουπίδια.
sympether with chiefτης