Τότε που είναι το πρόβλημα εφοσων αυτός που θέλει να κάτσει κάθεται, ενώ αυτός που θέλει να δουλέψει δουλευει?
Υπάρχει κάτι άλλο που μας διαφεύγει? Δεν ειρωνεύομαι, απλά προσπαθώ να καταλάβω γενικότερα.
Τότε που είναι το πρόβλημα εφοσων αυτός που θέλει να κάτσει κάθεται, ενώ αυτός που θέλει να δουλέψει δουλευει?
Υπάρχει κάτι άλλο που μας διαφεύγει? Δεν ειρωνεύομαι, απλά προσπαθώ να καταλάβω γενικότερα.
sympether with chiefτης
Αν είχες ένα πεπόνι στο σπίτι σου και εδεινες απο μια φέτα σε κάθε μέλος της οικογένειας αλλα δεν έφταναν να χωρτασουν τι θα έκανες θα αγόραζες την άλλη φορά ένα μεγαλύτερο η θα επαιρνες ένα ίδιο πάλι και θα το έκοβες σε ποιο μικρές φέτες;
αντε γεια...
Bazil Van Sinner (04-11-13), mr incredible (04-11-13)
θα φυτευα τα μισα κουκουτσια και τα αλλα πασατεμπο![]()
τούρμπο και πράσινα άλογα
A8hnaios (04-11-13), ghost-rider (04-11-13)
ναι αλλά δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το παράδειγμα εφόσων δεν είναι υποχρεωτικό το μέτρο. έτσι όπως έγινε τώρα, είναι σα να λές στην οικογένεια, ότι μια μέρα της εβδομάδας, κάποια μέλη δεν τρώνε για να παν να παίξουν μπάλα πχ. αν θέλετε να χορτάσετε λοιπόν όσοι δεν χορταίνετε τις υπόλοιπες, μπορείτε να έρθετε και να φάτε το μερίδιο όσων δεν θα φάνε για να πάνε παίξουν μπάλα εκείνη την ημέρα.
πάντως για αθήνα δεν ξέρω, αλλά εδώ θεσσαλονίκη μόνο καλό μπορεί να κάνει το μέτρο. με τόσους αλβανοσκοπιανοβούλγραους που έχουμε στην πόλη κάθε σκ.
sympether with chiefτης
Λοιπον ,το θεμα μου δεν ειναι οτι δεν ανοιγα τις προηγουμενες κυριακες οταν καποιος με χρειαζοταν,ακομη και γιορτες και πρωτοχρονια εχω ανοιξει για μαγαζι που με ζει ολο τον χρονο και δεν υπηρχε περιπτωση να αρνηθω.
Στην περιπτωση μου το θεμα ειναι ομως ,πως το ιδιο πεπονι ,που οσο παει και μικραινει(γιατι φευγει κοσμος στ'αληθεια!!!) το χει τοσο καιρο και παιζει ο Γερμανος,που πουλαει εδω φορολογειται αλλου,το ειχε ο Γαλλος που τον κρατουσαν τοσο καιρο αυτον για τα χιλιαδες τετραωρα του και στο τελος το ονομασανε ελληνικο και ολα καλα,το χουν απο περυσι οι χωρις μεσαζοντα,το χουν καθε πεμπτη στην πολη και καθε τεταρτη στο χωριο μου το παζαρι....δεν εχει δουλεια ωστε να παρω και αλλο υπαλληλο και να γλυτωσω την μια μου ελευθερη μερα.......
....εεε μ'αυτα και μ'αυτα με βλεπω στο τελος με την φλουδα να μενω,ουτε καν με τα κουκουτσια
Την ιδια στιγμη που το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται στο δημοσιο με ηρεμες και απαλες κινησεις,στον ιδωτικο τομεα που κραταει αυτην την κ@λοοικονομια στην πλατη του τοσα χρονια πανε να τον θαψουν![]()
Bitz (04-11-13)
Προσωπικά και γω αυτό το μέτρο δε το βρίσκω κακό.
Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που για διαφορετικούς λόγους θα τους βόλευε να ψωνίζουν Κυριακή .
Πιθανό να μπορούσαν να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και και να μεγαλώσει κατα κάποιο τρόπο ο μισθός του εργαζόμενου.
Ειναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται και στο εξωτερικό .
Δε ξέρω αν τελικά πετύχει η οχι ,απλά δε βρίσκω το λογο και γιατί να μη.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως η στιγμή της εφαρμογής του είναι σωστή - έξυπνη .
Οι συντάξεις του μήνα έχουν ήδη καταβληθεί και το τυράκι είναι και οι πρόωρες εκπτώσεις .
Ο καιρός θα δείξει .
Μη ξεχνάμε πως υπάρχουν ήδη εργαζόμενοι καταστημάτων εστίασης και οχι μόνο,των Κυριακών .
www.deepbluebeachbar.com
Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
************** Click on the link: ****************
https://www.paliochori.com/vt/deepblue
BILL007 (04-11-13), fast-enough (04-11-13), ghost-rider (04-11-13), Kostas_1 (04-11-13), Samaro (04-11-13)
Τομι τι θελω να πω αν το διαθέσιμο εισόδημα για καταναλωςη ειναι 10 δραχμές ειτε τις καταναλωσεις σε 6 μέρες ή σε επτά δεν αλλάζει κάτι στο ταμείο των επιχειρήσεων. Αντί λοιπόν το κράτος να βοηθήσει να αυξηθεί η καταναλωτική δύναμη των πολιτών φρόντισε να αυξήσει το χρόνο που μπορούν να το διαθέσουν κατα την διάρκεια της εβδομάδας. Βάζουμε και μια κάμερα να δείχνει Ερμού να ανεβοκατευενουν αργόσχολοι και περάσαμε το παραμύθι που εξυπηρετεί απροσωπες μεγάλες επιχειρήσεις .
αντε γεια...
A8hnaios (05-11-13), Bazil Van Sinner (04-11-13), Bitz (04-11-13), freddys (04-11-13), gant (04-11-13), katsaraios (04-11-13), Konstantinos E60 (05-11-13), mr incredible (04-11-13), Nino (04-11-13), nuovo.. (04-11-13)
Στο κέντρο κατεβαίνω μόνο Κυριακή τα τελευταία χρόνια .
Προχθές κατάφερα επιτέλους να αγοράσω κατι απο το κέντρο. Τόσο για εμένα όσο και για το γιο μου. Μάλιστα στο κατάστημα που αγοράσαμε για το γιο μου, η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε... Λέγοντας οτι τις Κυριακές περιμένει ο κόσμος για να ψωνίσει ;; Δεν δώσαμε συνέχεια , αλλα η αλήθεια ειναι οτι αν δεν ήταν ανοιχτά , δε θα με βόλευε ΠΟΤΕ να ψώνισε απο αυτο το κατάστημα.
Μάλλον βέβαια το μετρό αυτο θα βοηθήσει κυρίως την αγορά στη θεσσαλονικη όσον αφορά το κέντρο και οχι τις συνοικίες ... Επίσης κόσμος που έρχεται απο τα Βαλκάνια θα ξοδέψει πιο εύκολα ...
Μακροπρόθεσμα ίσως αυτο βοηθήσουν την ανεργία, ή κάποιον υπάλληλο να έχει ένα επιπλέον μεροκάματο. Σιγουρα θα υπάρξουν προβλήματα σε μαγαζάτορες που λειτουργούν μόνοι τους. Ίσως ομως αν ο τζίρος τις Κυριακές ειναι τελικά αρκετός, όπως έδειξε στη θεσσαλονικη τουλάχιστο, να βοηθήσει σε επιπλέον απασχόληση.
Πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 04-11-13 στις 20:23
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα του έλληνα που κλαιγοτανε δεν ήταν ότι δεν είχε χρήματα αλλα ότι δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να τα ξοδέψει.
αντε γεια...
Bazil Van Sinner (04-11-13), bill_m3 (04-11-13), dionisisM3 (04-11-13), Panos 316T (04-11-13)