ναι
οχι
Εχω μια απορεία:
τι γινεται με την αναδρομική φορολογηση για το φορο πολυτελειας που αφορα στη χρήση του 2012?
Γινεται να επιβληθει αναδρομική φορολογηση για προηγούμενη χρονιά?Γινεται δηλαδή να αλλάξουν και τους φορολογικους συντελεστες για το ετος π.χ. 2009 και να μας πουν ''χρωστατε παραπάνω απο οσα ειχατε πληρώσει'' ?
Βλέπω οτι δεν εχει ανοιξει μύτη για την επιβολή φόρου αναδρομικά και μου κάνει τεραστια εντύπωση γιατι εχω την άποψη οτι πρέπει να ειναι στα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.Πώς δεν εχει υπάρξει αντίδραση απο μια εστω ενωση καταναλωτών ,μια αναφορά περι μη νομιμοτητας απο κάποιον λογιστή?
Από όσο γνωρίζω ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Νόμος με αναδρομική ισχύ μπορεί να υπάρξει. Φόρος, όχι.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Να στα ξεκαθαρισω λιγακι. Η Ελληνικη αδεια ειναι το 2003. Αρα η χρηση 2012 θα ειναι και η τελευταια χρονια που ενα αυτοκινητο με Ελληνικη αδεια θα πληρωσει φορο πολυτελειας (με τα υπαρχοντα δεδομενα). Εσυ ειχες καταθεσει πινακιδες ολο το 2013 αλλα το 2012 το κυκλοφορησες κανονικα.
Οποτε θα πληρωσεις ολη την χρηση του 2012 καθως ο νομος που ψηφισαν στην αρχη του ετους ηταν αρχικα για την χρηση 2013 και μετα αποφασισαν να τον εφαρμοσουν με αναδρομικη ισχυ και για την χρηση 2012 (της μανας τους)
Το φορο πολυτελειας θα τον πληρωσεις ακομα και αν δεν παρεις τις πινακιδες καθως αφορα την χρηση του ετους που τις ειχες.
Konstantinos E60 (18-09-13), Ptboul (18-09-13), steliosm46 (18-09-13)
δηλαδη θα ερθει 1780?η 1200? ξερουμε? λεει για μια εκπτωση 30% απο τα 1780...κ αυτο θα ερθει μαζι με το σημα ?η θα ερθει ξεχωριστα?αμα ερθει ξεχωριστα δεν θα πληρωσω τιποτα!κ ας το πανε στην εφορια εχω κ αλλα μαζεμενα εκει τα κολο χαρατσια τις μανας τους!!!!!!!!!!!
RULZZZZ..... BEWARE OF THE GERMANS POWER....!!!!
Καλά αν δεν έρθει ξεχωριστά και έρθει όλο μαζί (φόρος πολυτ. + τέλη) έχει να γίνει αλαλούμ με αυτούς που αγόρασαν/πούλησαν μέσα στο 2012.
Αν βεβαιωθεί ο φόρος στον νέο ιδιοκτήτη σιγά μην δεχτεί ο προηγούμενος να πληρώσει την αναλογία του......kiss them goodbye.....
Ειναι 10% επι του τεκμηριου και επειδη εισαι στην χρηση απο 5-10 ετη θα ερθει με μειωση 30%. Στην δηλωση που εκανες προσφατα και αφορα την χρηση του ετους 2012 γραφει καπου το τεκμηριο χρησης του αυτοκινητου σου (αν ειναι βεβαια το αυτοκινητο γραμμενο μονο στο ΑΦΜ σου). Απο αυτο το 10%.
Οτι δεν πληρωνεται, αυτοματα χρεωνεται στο ΑΦΜ μας και μας ακολουθει for ever. Τα χρεη προς το Δημοσιο δεν ειναι οπως τα χρεη προς Τραπεζες
Ο φορος θα βεβαιωθει βαση των μηνων χρησης που ειχε ο καθενας στην κατοχη του, οπως και το τεκμηριο χρησης που βγαινει με αυτον τον τροπο. Αλλωστε ο φορος βγαινει κατευθειαν απο το ποσο του τεκμηριου χρησης που υπαρχει στην δηλωση και αυτοματα θα περναει σαν οφειλη στο ΑΦΜ του κατοχου/κατοχων