Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Θα καταθεσετε πινακιδες?

Ψήφισαν
83. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ναι

24 28,92%
  • οχι

59 71,08%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 3261

Θέμα: Τέλη κυκλοφορίας-Εκτακτη εισφορα-καταθεση πινακιδων

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων

Όσοι κρατήσαμε τα αυτοκίνητά μας αντιστεκόμενοι στον παραλογισμό του τωρινού συστήματος, ελπίζουμε σε κάτι που θα μοιράσει τα βάρη σε όλους όσους πρέπει και για το ποσοστό που αρμόζει στον καθένα...
    πολυ σωστα!!!
    επειδη ομως σε ολα σχεδον τα αυτοκινιτιστικα φορουμ υπαρχει μια ταση omerta,καποια στιγμη ας παραδεχθουμε οτι το συστημα των τεκμηριων στη λογικη του δεν ειναι λαθος.
    Λαθος ειναι στον υπερβολικα ακριβο τροπο υπολογισμου των.Γραφω δεν ειναι λαθος και μπορει καποιοι να διαφωνησουν, αλλα οπως και να το κανουμε δεν γινεται να εχεις v8 v10 σε θηριωδη τζιπ ή super cars και να θελεις να κανεις δηλωση κατω απο τα ορια του αφορολογητου( μιλαω για πριν δυο -τρια χρονια).
    Ουτε να εχει μια οικογενεια τρια -τεσσερα αυτοκινητα, φουσκωτο κλπ και να δικαιουται (λογω χαμηλου δηλωθεντος εισοδηματος) κοινωνικο τουρισμο.
    Ας ελπισουμε λοιπον το νεο συστημα οποιο και αν ειναι αυτο να ειναι δικαιοτερο και να εχει προκυψει απο προτασεις ανθρωπων που ζουνε στη πραγματικη ζωη και οχι απο χαρτογιακαδες λογιστακους!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 10-09-13 στις 17:11

2. The Following 10 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

alexm (10-09-13), Bassakos (10-09-13), chrisgiapz3 (10-09-13), joseph (11-09-13), kostas 325 (10-09-13), Kostas_1 (10-09-13), ntinos (10-09-13), Panos 316T (11-09-13), PANOS-E60 (10-09-13), Samaro (10-09-13)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nino Εμφάνιση μηνυμάτων
    πολυ σωστα!!!
    επειδη ομως σε ολα σχεδον τα αυτοκινιτιστικα φορουμ υπαρχει μια ταση omerta,καποια στιγμη ας παραδεχθουμε οτι το συστημα των τεκμηριων στη λογικη του δεν ειναι λαθος.
    Λαθος ειναι στον υπερβολικα ακριβο τροπο υπολογισμου των.Γραφω δεν ειναι λαθος και μπορει καποιοι να διαφωνησουν, αλλα οπως και να το κανουμε δεν γινεται να εχεις v8 v10 σε θηριωδη τζιπ ή super cars και να θελεις να κανεις δηλωση κατω απο τα ορια του αφορολογητου( μιλαω για πριν δυο -τρια χρονια).
    Ουτε να εχει μια οικογενεια τρια -τεσσερα αυτοκινητα, φουσκωτο κλπ και να δικαιουται (λογω χαμηλου δηλωθεντος εισοδηματος) κοινωνικο τουρισμο.
    Ας ελπισουμε λοιπον το νεο συστημα οποιο και αν ειναι αυτο να ειναι δικαιοτερο και να εχει προκυψει απο προτασεις ανθρωπων που ζουνε στη πραγματικη ζωη και οχι απο χαρτογιακαδες λογιστακους!!!
    Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες, το Ποθεν εσχες αγορας υπηρχε παντα και καλως υπαρχει. Απο εκει και περα ενα αυτοκινητο πολλων κυβικων ΟΤΑΝ κινειται θα πληρωνει περισσοτερα μεσω της φορου της βενζινης πολλαπλασια σε σχεση με τα αλλα αφου καιει περισσοτερο, οπως και μεσω του service/αναλωσιμων/ανταλλακτικων αφου και εκει ειναι ακριβοτερο σε σχεση με τα αλλα. Και θα εχει να πληρωνει στο κρατος και ενα πιο ακριβο τελος κυκλοφοριας.

Απο κει και περα να σου φερω ενα παραδειγμα, εγω γουσταρω με τα νομιμα λεφτα μου να παρω ενα καλο αυτοκινητο πολλων κυβικων (που το πληρωνω και στην αγορα του πιο ακριβα λογω φορων) και γουσταρω να το εχω στο γκαραζ μου να κανω 100-200 χιλιομετρα τον μηνα (οπως παρα πολλοι εδω περα), πρεπει να φορολογουμαι για αυτο επιπλεον? Αυτο λεγεται πολυτελη διαβιωση?
    Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη, το εισοδημα φορολογειται στην πηγη και μονο. Απο κει και περα το πως θα το ξοδεψει ο καθενας, αφορα τον ιδιο τον πολιτη.

Και φυσικα αμα παω και αγορασω ενα τριλιτρο μεταχειρισμενο με 30 χιλιαρικα ειμαι ο ορισμος της πολυτελους διαβιωσης, ενω αμα ξοδεψω αυτα τα 30 σε ταξιδια, σε πινακες ζωγραφικης, σε πολυτελη εστιατορια και σε διακοπες με κρουαζεροπλοια, ολα καλα, εκει δεν κανω πολυτελη διαβιωση και δεν χρειαζεται να πληρωσω επιπλεον φορο.

Οι ανθρωποι (ανθρωποι χαχα, μαλλον αδιστακτοι εγκληματιες στην πλατη μας) απλα εχουν βρει τα αυτοκινητα και τα ακινητα την ευκολη λυση (για αυτους) στο να μαζεψουν χρημα και τα εχουν γ@μησει στην κυριολεξια ολα.

4. The Following 4 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

A8hnaios (10-09-13), friendgr (10-09-13), nikos-Mpacket (10-09-13), Panos 316T (11-09-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Καλά τα λές, όμως, στην Ελλάδα δεν φορολογείται η χρήση αλλά η ιδιοκτησία.

Ο όρος "τεκμήρια διαβίωσης" που χρησιμοποιούν στα τεκμήρια, δεν είναι αντιπροσωπευτικός του τρόπου φορολόγησης. Το ορθό θα ήταν " φόρος κατοχής'' η "φόρος ιδιοκτησίας ".

6. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

BILL007 (10-09-13), Panos 316T (11-09-13)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες, το Ποθεν εσχες αγορας υπηρχε παντα και καλως υπαρχει. Απο εκει και περα ενα αυτοκινητο πολλων κυβικων ΟΤΑΝ κινειται θα πληρωνει περισσοτερα μεσω της φορου της βενζινης πολλαπλασια σε σχεση με τα αλλα αφου καιει περισσοτερο, οπως και μεσω του service/αναλωσιμων/ανταλλακτικων αφου και εκει ειναι ακριβοτερο σε σχεση με τα αλλα. Και θα εχει να πληρωνει στο κρατος και ενα πιο ακριβο τελος κυκλοφοριας.

Απο κει και περα να σου φερω ενα παραδειγμα, εγω γουσταρω με τα νομιμα λεφτα μου να παρω ενα καλο αυτοκινητο πολλων κυβικων (που το πληρωνω και στην αγορα του πιο ακριβα λογω φορων) και γουσταρω να το εχω στο γκαραζ μου να κανω 100-200 χιλιομετρα τον μηνα (οπως παρα πολλοι εδω περα), πρεπει να φορολογουμαι για αυτο επιπλεον? Αυτο λεγεται πολυτελη διαβιωση?
    Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη, το εισοδημα φορολογειται στην πηγη και μονο. Απο κει και περα το πως θα το ξοδεψει ο καθενας, αφορα τον ιδιο τον πολιτη.

Και φυσικα αμα παω και αγορασω ενα τριλιτρο μεταχειρισμενο με 30 χιλιαρικα ειμαι ο ορισμος της πολυτελους διαβιωσης, ενω αμα ξοδεψω αυτα τα 30 σε ταξιδια, σε πινακες ζωγραφικης, σε πολυτελη εστιατορια και σε διακοπες με κρουαζεροπλοια, ολα καλα, εκει δεν κανω πολυτελη διαβιωση και δεν χρειαζεται να πληρωσω επιπλεον φορο.

Οι ανθρωποι (ανθρωποι χαχα, μαλλον αδιστακτοι εγκληματιες στην πλατη μας) απλα εχουν βρει τα αυτοκινητα και τα ακινητα την ευκολη λυση (για αυτους) στο να μαζεψουν χρημα και τα εχουν γ@μησει στην κυριολεξια ολα.
    Στη τελευταια παραγραφο θα συμφωνησω απολυτα!

Στη πρωτη ομως παραγραφο που πολυ σωστα γραφεις και υπολογιζεις,μετρησε ομως οτι ολα αυτα προυποθετουν και αυξημενο εισοδημα.
    Εισοδημα που θα πρεπει να δηλωνεται!!!
    Και επειδη το παρελθον απεδειξε οτι δεν δηλωνεται, βρηκαν αλλο τροπο υπολογισμου.
    Ειπα και πριν ο τροπος υπολογισμου ειναι λαθος, χρειαζεται αμεσο επαναπροσδιορισμο.

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Το αυτοκινητο οταν κινειται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα πληρωνει φορους στο κρατος μεσω του φορου της βενζινης, τοu ΦΠΑ των ανταλλακτικων/αναλωσιμων οπως και του service, καθως και το αυξημενο σημα κυκλοφοριας. Οποτε δεν εχει νοημα το τεκμηριο καθως οταν το κινεις θα το πληρωσεις στο κρατος εμμεσα θελεις δεν θελεις, δηλωνεις δεν δηλωνεις.
    Ετσι γινεται παντου, γιατι ετσι πρεπει να γινεται. Ειναι ενα αλλο καταναλωτικο αγαθο που πληρωνεις την χρηση του, οσο πιο πολυ το χρησιμοποιηεις τοσο ποιο πολυ το πληρωνεις.
    Γιατι ντε και καλα πρεπει να ξοδευω ενα συγκεκριμενο ποσο πανω στο αυτοκινητο? Ολοι την ιδια χρηση κανουμε?
    Σε πληροφορω οτι ενα πχ 316 με 75000 χιλιομετρα τον χρονο εχει πολλαπλασια συνολικα εξοδα απο ενα Cayenne που κανει 5000 χιλιομετρα τον χρονο. Εκει δηλαδη πως εφαρμοζουμε δικαια το μετρο των τεκμηριων δηλαδη? Για να καταλαβω και εγω.

9. The Following 5 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

A8hnaios (10-09-13), alexm (10-09-13), friendgr (10-09-13), steliosm46 (10-09-13), VanVIC (10-09-13)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP