Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Θα καταθεσετε πινακιδες?

Ψήφισαν
83. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ναι

24 28,92%
  • οχι

59 71,08%
Σελίδα 303 από 327 ΠρώτηΠρώτη ... 203253293301302303304305313 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 3.021 έως 3.030 από 3261

Θέμα: Τέλη κυκλοφορίας-Εκτακτη εισφορα-καταθεση πινακιδων

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως (επειδή συμφωνούμε όλοι) τρομερό αίσθημα ανασφάλειας και αδικίας μας έχει περάσει αυτό το κολοκράτος. Πριν αποφασίσουν κάτι, είμαστε 100% σίγουροι ότι θα είναι κατά μας.
    Ακόμα και στο αφγανιστάν μπορεί να διατηρούν καμιά ελπίδα...
    Μου θυμίζει σαν να είμαστε πρόβατα στο μαντρί και περιμένουμε ν' ανοίξουν οι πόρτες με τις αγέλες των λύκων...τις ίδιες πιθανότητες να γλυτώσουμε έχουμε...
    Στο Αφγανισταν το πιθανοτερο ειναι να μην εχουν υπολογισμο τεκμηριων διαβιωσης αυτοκινητου. Αυτην την μοναδικοτητα την κατεχει η Ελλαδα τουλαχιστον σε Ευρωπαικο επιπεδο, ισως και σε παγκοσμιο. Σιγουρα ομως εχουμε την παγκοσμια προτοτυπια της αναδρομικοτητας στην εφαρμογη νομων οπως πχ την αναδρομικη εφαρμογη φορου πολυτελους διαβιωσης που ψηφιστηκε φετος για να ισχυσει για το 2012 και που αυτος ο αναδρομικος φορος βασιζεται και υπολογιζεται στο εντελως γελοιο καθεστως των τεκμηριων διαβιωσης

2. The Following 2 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

micz (10-09-13), nikos-Mpacket (10-09-13)

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το οτι (αν) θα υπολογιζουν με εργοστασιακη που ειναι χαμηλοτερη, δεν λεει τιποτα, καθως οι συντελεστες για τα τεκμηρια θα ειναι αντιστοιχα προσαρμοσμενοι σε αυτες τις τιμες. Μην περιμενεις βεβαια να εχουν τους ιδιους συντελεστες υπολογισμου που θα ειχαν αν χρησιμοποιουσαν την λιανικη (που ουτως η αλλως δεν τους ξερουμε γιατι ποτε δεν ειχαν χρησιμοποιηθει).
    Τα πραγματα ειναι απλα.
    Ο τροπος υπολογισμου θα ειναι τετοιος που θα τους αποφερει περισσοτερα εσοδα και τιποτα αλλο.
    Τα περι δικαιοτερου, ισονομιας και λοιπες πιπες που θα μας πλασαρουν κατα την εφαρμογη του νομου ειναι για να περναμε την ωρα μας.
    Mην είσαι τόσο απόλυτος όταν ουσιαστικά ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον νέο σύστημα. Το να προκαταβάλουμε τους εαυτούς μας για σκληρότερη φορολόγιση, τρόπους υπολογισμού και συντελεστές χωρίς να βασιζόμαστε πουθενά δεν οδηγεί κάπου, ειδικά όταν στη γενική του ιδέα το νέο σύστημα μοιάζει δικαιότερο.

Όσοι κρατήσαμε τα αυτοκίνητά μας αντιστεκόμενοι στον παραλογισμό του τωρινού συστήματος, ελπίζουμε σε κάτι που θα μοιράσει τα βάρη σε όλους όσους πρέπει και για το ποσοστό που αρμόζει στον καθένα...
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

4. The Following 3 Users Say Thank You to EVERGET For This Useful Post:

alexm (10-09-13), PANOS-E60 (10-09-13), steliosm46 (10-09-13)

Rides
    0

Rides
    0

Προεπιλογή

Είπαμε, να' ναι καλά τα "κορόϊδα" που τόλμησαν να πάρουν πάνω από 2000 κυβικά.

Που ναι ο μετεωρίτης γαμώτη μου από το αρμαγεδόν να πέσει στο ελλαδιστάν να τελειώνουμε.

Περιοχή
    ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bimmerm Εμφάνιση μηνυμάτων
    To θεμα εχει κολλησει λογω βλακειας της σχετικης διαταξης. Υπαρχουν πχ πολλα Mitsubishi L200 διλυτρα στους δημους ως πυροσβεστικα. Πως να αποσυρθουν?

8. The Following 2 Users Say Thank You to mikegr For This Useful Post:

BILL007 (10-09-13), joseph (10-09-13)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mην είσαι τόσο απόλυτος όταν ουσιαστικά ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον νέο σύστημα. Το να προκαταβάλουμε τους εαυτούς μας για σκληρότερη φορολόγιση, τρόπους υπολογισμού και συντελεστές χωρίς να βασιζόμαστε πουθενά δεν οδηγεί κάπου, ειδικά όταν στη γενική του ιδέα το νέο σύστημα μοιάζει δικαιότερο.

Όσοι κρατήσαμε τα αυτοκίνητά μας αντιστεκόμενοι στον παραλογισμό του τωρινού συστήματος, ελπίζουμε σε κάτι που θα μοιράσει τα βάρη σε όλους όσους πρέπει και για το ποσοστό που αρμόζει στον καθένα...
    Δεν ειμαι απολυτος. Ρεαλιστης ειμαι. Σαφως και η ελπιδα πεθαινει τελευταια, αλλα μαλλον εχεις ξεχασει την π@υστια που παιξανε στην αρχη του χρονου με τον φορο πολυτελους διαβιωσης που το ανακοινωσαν αρχικα για το 2013 ΑΦΟΥ εκλεισαν οι ημερομηνιες για καταθεση πινακιδων και αγορα σηματος 2013 και φυσικα οσοι ειχαμε αγορασει σημα δεν μπορουσαμε να καταθεσουμε να παρουμε τα λεφτα πισω, ακομα και μια ημερα αργοτερα, καθως μετα την απομακρυνση του ταμειου, ουδεν λαθος ανγνωριζεται.
    Και φυσικα την μεγαλυτερη π@υστια στην συνεχεια, που αφου δεν τους εβγαιναν τα λεφτα αποφασισαν να εφαρμοσουν τον νομο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για το ετος 2012 παρολο που αρχικα τον ειχαν μονο για το 2013.
    Και εσυ μου λες για δικαιοσυνη και οτι και καλα ψαχνουν για συστημα δικαιοτερο και την στιγμη που ακριβως ψαχνουν για αυτην την ερμη δικαιοσυνη, εφαρμοζουν την αναδρομικοτητα.
    Φυσικα οι ανθρωποι ειναι δικαιοι, εγω τους παρεξηγησα....δεν πανε να λεω γω.
    Ο καθενας εχει την γνωμη του βεβαια αλλα οι πραξεις ειναι αυτες που δειχνουν το αποτελεσμα

10. The Following 6 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

A8hnaios (10-09-13), chrisgiapz3 (10-09-13), friendgr (10-09-13), micz (11-09-13), steliosm46 (10-09-13), VanVIC (10-09-13)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων

πολυ σωστα!!!
    επειδη ομως σε ολα σχεδον τα αυτοκινιτιστικα φορουμ υπαρχει μια ταση omerta,καποια στιγμη ας παραδεχθουμε οτι το συστημα των τεκμηριων στη λογικη του δεν ειναι λαθος.
    Λαθος ειναι στον υπερβολικα ακριβο τροπο υπολογισμου των.Γραφω δεν ειναι λαθος και μπορει καποιοι να διαφωνησουν, αλλα οπως και να το κανουμε δεν γινεται να εχεις v8 v10 σε θηριωδη τζιπ ή super cars και να θελεις να κανεις δηλωση κατω απο τα ορια του αφορολογητου( μιλαω για πριν δυο -τρια χρονια).
    Ουτε να εχει μια οικογενεια τρια -τεσσερα αυτοκινητα, φουσκωτο κλπ και να δικαιουται (λογω χαμηλου δηλωθεντος εισοδηματος) κοινωνικο τουρισμο.
    Ας ελπισουμε λοιπον το νεο συστημα οποιο και αν ειναι αυτο να ειναι δικαιοτερο και να εχει προκυψει απο προτασεις ανθρωπων που ζουνε στη πραγματικη ζωη και οχι απο χαρτογιακαδες λογιστακους!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 10-09-13 στις 16:11

12. The Following 10 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

alexm (10-09-13), Bassakos (10-09-13), chrisgiapz3 (10-09-13), joseph (11-09-13), kostas 325 (10-09-13), Kostas_1 (10-09-13), ntinos (10-09-13), Panos 316T (11-09-13), PANOS-E60 (10-09-13), Samaro (10-09-13)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nino Εμφάνιση μηνυμάτων
    πολυ σωστα!!!
    επειδη ομως σε ολα σχεδον τα αυτοκινιτιστικα φορουμ υπαρχει μια ταση omerta,καποια στιγμη ας παραδεχθουμε οτι το συστημα των τεκμηριων στη λογικη του δεν ειναι λαθος.
    Λαθος ειναι στον υπερβολικα ακριβο τροπο υπολογισμου των.Γραφω δεν ειναι λαθος και μπορει καποιοι να διαφωνησουν, αλλα οπως και να το κανουμε δεν γινεται να εχεις v8 v10 σε θηριωδη τζιπ ή super cars και να θελεις να κανεις δηλωση κατω απο τα ορια του αφορολογητου( μιλαω για πριν δυο -τρια χρονια).
    Ουτε να εχει μια οικογενεια τρια -τεσσερα αυτοκινητα, φουσκωτο κλπ και να δικαιουται (λογω χαμηλου δηλωθεντος εισοδηματος) κοινωνικο τουρισμο.
    Ας ελπισουμε λοιπον το νεο συστημα οποιο και αν ειναι αυτο να ειναι δικαιοτερο και να εχει προκυψει απο προτασεις ανθρωπων που ζουνε στη πραγματικη ζωη και οχι απο χαρτογιακαδες λογιστακους!!!
    Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες, το Ποθεν εσχες αγορας υπηρχε παντα και καλως υπαρχει. Απο εκει και περα ενα αυτοκινητο πολλων κυβικων ΟΤΑΝ κινειται θα πληρωνει περισσοτερα μεσω της φορου της βενζινης πολλαπλασια σε σχεση με τα αλλα αφου καιει περισσοτερο, οπως και μεσω του service/αναλωσιμων/ανταλλακτικων αφου και εκει ειναι ακριβοτερο σε σχεση με τα αλλα. Και θα εχει να πληρωνει στο κρατος και ενα πιο ακριβο τελος κυκλοφοριας.

Απο κει και περα να σου φερω ενα παραδειγμα, εγω γουσταρω με τα νομιμα λεφτα μου να παρω ενα καλο αυτοκινητο πολλων κυβικων (που το πληρωνω και στην αγορα του πιο ακριβα λογω φορων) και γουσταρω να το εχω στο γκαραζ μου να κανω 100-200 χιλιομετρα τον μηνα (οπως παρα πολλοι εδω περα), πρεπει να φορολογουμαι για αυτο επιπλεον? Αυτο λεγεται πολυτελη διαβιωση?
    Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη, το εισοδημα φορολογειται στην πηγη και μονο. Απο κει και περα το πως θα το ξοδεψει ο καθενας, αφορα τον ιδιο τον πολιτη.

Και φυσικα αμα παω και αγορασω ενα τριλιτρο μεταχειρισμενο με 30 χιλιαρικα ειμαι ο ορισμος της πολυτελους διαβιωσης, ενω αμα ξοδεψω αυτα τα 30 σε ταξιδια, σε πινακες ζωγραφικης, σε πολυτελη εστιατορια και σε διακοπες με κρουαζεροπλοια, ολα καλα, εκει δεν κανω πολυτελη διαβιωση και δεν χρειαζεται να πληρωσω επιπλεον φορο.

Οι ανθρωποι (ανθρωποι χαχα, μαλλον αδιστακτοι εγκληματιες στην πλατη μας) απλα εχουν βρει τα αυτοκινητα και τα ακινητα την ευκολη λυση (για αυτους) στο να μαζεψουν χρημα και τα εχουν γ@μησει στην κυριολεξια ολα.

14. The Following 4 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

A8hnaios (10-09-13), friendgr (10-09-13), nikos-Mpacket (10-09-13), Panos 316T (11-09-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Καλά τα λές, όμως, στην Ελλάδα δεν φορολογείται η χρήση αλλά η ιδιοκτησία.

Ο όρος "τεκμήρια διαβίωσης" που χρησιμοποιούν στα τεκμήρια, δεν είναι αντιπροσωπευτικός του τρόπου φορολόγησης. Το ορθό θα ήταν " φόρος κατοχής'' η "φόρος ιδιοκτησίας ".

16. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

BILL007 (10-09-13), Panos 316T (11-09-13)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες, το Ποθεν εσχες αγορας υπηρχε παντα και καλως υπαρχει. Απο εκει και περα ενα αυτοκινητο πολλων κυβικων ΟΤΑΝ κινειται θα πληρωνει περισσοτερα μεσω της φορου της βενζινης πολλαπλασια σε σχεση με τα αλλα αφου καιει περισσοτερο, οπως και μεσω του service/αναλωσιμων/ανταλλακτικων αφου και εκει ειναι ακριβοτερο σε σχεση με τα αλλα. Και θα εχει να πληρωνει στο κρατος και ενα πιο ακριβο τελος κυκλοφοριας.

Απο κει και περα να σου φερω ενα παραδειγμα, εγω γουσταρω με τα νομιμα λεφτα μου να παρω ενα καλο αυτοκινητο πολλων κυβικων (που το πληρωνω και στην αγορα του πιο ακριβα λογω φορων) και γουσταρω να το εχω στο γκαραζ μου να κανω 100-200 χιλιομετρα τον μηνα (οπως παρα πολλοι εδω περα), πρεπει να φορολογουμαι για αυτο επιπλεον? Αυτο λεγεται πολυτελη διαβιωση?
    Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη, το εισοδημα φορολογειται στην πηγη και μονο. Απο κει και περα το πως θα το ξοδεψει ο καθενας, αφορα τον ιδιο τον πολιτη.

Και φυσικα αμα παω και αγορασω ενα τριλιτρο μεταχειρισμενο με 30 χιλιαρικα ειμαι ο ορισμος της πολυτελους διαβιωσης, ενω αμα ξοδεψω αυτα τα 30 σε ταξιδια, σε πινακες ζωγραφικης, σε πολυτελη εστιατορια και σε διακοπες με κρουαζεροπλοια, ολα καλα, εκει δεν κανω πολυτελη διαβιωση και δεν χρειαζεται να πληρωσω επιπλεον φορο.

Οι ανθρωποι (ανθρωποι χαχα, μαλλον αδιστακτοι εγκληματιες στην πλατη μας) απλα εχουν βρει τα αυτοκινητα και τα ακινητα την ευκολη λυση (για αυτους) στο να μαζεψουν χρημα και τα εχουν γ@μησει στην κυριολεξια ολα.
    Στη τελευταια παραγραφο θα συμφωνησω απολυτα!

Στη πρωτη ομως παραγραφο που πολυ σωστα γραφεις και υπολογιζεις,μετρησε ομως οτι ολα αυτα προυποθετουν και αυξημενο εισοδημα.
    Εισοδημα που θα πρεπει να δηλωνεται!!!
    Και επειδη το παρελθον απεδειξε οτι δεν δηλωνεται, βρηκαν αλλο τροπο υπολογισμου.
    Ειπα και πριν ο τροπος υπολογισμου ειναι λαθος, χρειαζεται αμεσο επαναπροσδιορισμο.

Σελίδα 303 από 327 ΠρώτηΠρώτη ... 203253293301302303304305313 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP