Αρχικό μήνυμα απο
turbodog
Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες, το Ποθεν εσχες αγορας υπηρχε παντα και καλως υπαρχει. Απο εκει και περα ενα αυτοκινητο πολλων κυβικων ΟΤΑΝ κινειται θα πληρωνει περισσοτερα μεσω της φορου της βενζινης πολλαπλασια σε σχεση με τα αλλα αφου καιει περισσοτερο, οπως και μεσω του service/αναλωσιμων/ανταλλακτικων αφου και εκει ειναι ακριβοτερο σε σχεση με τα αλλα. Και θα εχει να πληρωνει στο κρατος και ενα πιο ακριβο τελος κυκλοφοριας.
Απο κει και περα να σου φερω ενα παραδειγμα, εγω γουσταρω με τα νομιμα λεφτα μου να παρω ενα καλο αυτοκινητο πολλων κυβικων (που το πληρωνω και στην αγορα του πιο ακριβα λογω φορων) και γουσταρω να το εχω στο γκαραζ μου να κανω 100-200 χιλιομετρα τον μηνα (οπως παρα πολλοι εδω περα), πρεπει να φορολογουμαι για αυτο επιπλεον? Αυτο λεγεται πολυτελη διαβιωση?
Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη, το εισοδημα φορολογειται στην πηγη και μονο. Απο κει και περα το πως θα το ξοδεψει ο καθενας, αφορα τον ιδιο τον πολιτη.
Και φυσικα αμα παω και αγορασω ενα τριλιτρο μεταχειρισμενο με 30 χιλιαρικα ειμαι ο ορισμος της πολυτελους διαβιωσης, ενω αμα ξοδεψω αυτα τα 30 σε ταξιδια, σε πινακες ζωγραφικης, σε πολυτελη εστιατορια και σε διακοπες με κρουαζεροπλοια, ολα καλα, εκει δεν κανω πολυτελη διαβιωση και δεν χρειαζεται να πληρωσω επιπλεον φορο.
Οι ανθρωποι (ανθρωποι χαχα, μαλλον αδιστακτοι εγκληματιες στην πλατη μας) απλα εχουν βρει τα αυτοκινητα και τα ακινητα την ευκολη λυση (για αυτους) στο να μαζεψουν χρημα και τα εχουν γ@μησει στην κυριολεξια ολα.