Δεν ξερω τι του εφταιξε.
Δεν με νοιαζει κιολας.
Εγω τα ιδια πιστευα και επι Σημιτη και τωρα.
Η μονη αλλαγη που εχω κανει εγω στη ζωη μου ειναι πως η βαφτηστιρα μου στα λιγα χρονια της, μιλαει σωστα Ελληνικα, ζωγραφιζει, γνωριζει μαθηματικα και ξερει τη διαφορα της απο τα υπολοιπα παιδια της ταξης της.
Ποια ειναι η διαφορα της; Ξερει να κρινει. Τι ειναι καλο και τι κακο. Και αποφευγει το κακο παραδειγμα σχολιαζοντας το.
Αυτο το παιδακι ειναι η δικη μου συνεισφορα στο συνολο.
Παιδακια δεν μου εδωσε η φυση, αλλα βλεπω τι μεγαλωνει ο καθενας γυρω μου και με πιανει απελπισια.
Δεν χρειαζομαστε τον μαγικο ηγετη που σαν μεσσιας θα μας σωσει.
Μονοι μας και σιγα σιγα θα αλλαξουμε.
A8hnaios (26-08-13), bill_m3 (25-08-13), Bitz (25-08-13), Dioskouroi (27-08-13), fanisk (26-08-13), jkourkoulis (25-08-13), Konstantinos E60 (26-08-13), Kostas_1 (25-08-13), Leonidas_E39 (25-08-13), nikos valvetronic (26-08-13), nikos1400 (25-08-13), Nino (25-08-13), ntinos (03-09-13), PANOS-E60 (25-08-13), Ptboul (02-09-13), S8N (25-08-13), Samaro (25-08-13), saulm3 (25-08-13), spar@ (26-08-13), Stathis (25-08-13), vagmag (25-08-13)
Εγω Κωστα πιστευω ότι η χωρα ειναι καταδικασμένη να προχωρησει εμπρος.
Οχι επειδή εχει τα αντικειμενικά εφόδια για να το κάνει, αλλά επειδή θα φροντίσουν οι ξένοι να το κάνει. Οπως εγινε το 1974, το 1944, το 1932, το 1922, το 1897, το 1821 κλπ.
Δεν βολεύεται κανείς ξένος με την καταστροφή μας, αυτό πρεπει να το χωνεψουμε επιτελους. Αν "πεσουμε', η ευρωζωνη πάει χαμένη και αυτό δεν εχει τρόπο να το διαχειριστεί η Γερμανία. Αυτό μας λέει και ο Ομπαμα διαρκώς.
κατα τη γνωμη μου, το μονο που εχουμε να κάνουμε ειναι να μεινουμε δίπλα στις ευρωπαικές εξελίξεις. Οι παντες εχουν καταλάβει στην Ευρωπη, ότι ο ανεργος χρειαζεται δουλειά (εστω των 500ε), γιατί αλλιώς θα ψηφίσει άκρα στις επόμενες εκλογές. Και ακρα υπαρχουν σε ολη την Ευρωπη, οχι μονον εδώ ...Δεν αντεχει το παγκοσμιο σύστημα εάν ακόμα θύλακα φανατισμού, απέναντι στον καπιταλισμό, φτανει το 1+δις μουσουλμάνοι.
αργα η γρηγορα, η ΕΚΤ θα κόψει χρημα και θα υποτιμήσει το ευρω, θα το δείτε. Ως τότε, το μονο που χρειάζεται ειναι υπομονή και αυτό που λέει ο Σταμάτης, ας γινουμε ο καθενας ένας πυρηνας θετικού επηρρεασμού των τριγύρω μας.
Να το ριξουμε ολοι στην Amita Motion; Αλλη θετικη ενεργεια δε βλεπω.
Φίλε κανένας πυρήνας απο μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα και οι εστίες πυρηνων πλέον στους νεοέλληνες είναι λίγες αν όχι ανύπαρκτες. Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν με κανέναν τροπο αν πρωτίστως δεν το επιθυμεί ο ίδιος και στην παρούσα σε αυτήν την χώρα μάλλον αυτό συνέβαινε και συμβαίνει . Εγώ πλέον στην ζωή μου πορευομαι( ίσως λανθασμένα ) με την λογική της ατομικοτητας αλλά όχι απο την οπτική γωνία που την βλέπεις εσύ . Εγώ δεν ασχολούμαι με τα σκατα δίπλα μου δεν προσπαθώ να τα ακουμπισω ούτε με γάντια καν γιατί ως γνωστόν τα γάντια μπορούν να γίνουν σκατενια τα σκατα δεν μπορούν να γίνουν ποτέ γαντενια
αντε γεια...
Stathis (25-08-13)
Δε ξέρω Πάνο, ούτε αντιλέγω. Μακάρι.
Πάντως όταν λέω για αλλαγές και 'σώσιμο', σαφώς και δεν εννοώ τις δουλειές των 500-700-1.000 ή 10.000e. Αυτό που ενοχλεί εμένα προσωπικά -φυσικά και δε περιμένω να συμφωνήσει κανείς μαζί μου-, είναι η ανάγκη για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στη χώρα, το ηθικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, το γιατί φτάσαμε ως εδώ, την ανάγκη να γίνουμε ΕΥΡΩΠΗ, να επιστρέψει ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στην Ελλάδα....αυτά που έγραφα και πριν. Αυτό εννοώ, όταν λέω συνέχεια ότι ΔΕΝ έχω ελπίδα ότι θα αλλάξει αυτός ο τόπος. Όχι στη δική μου γενιά, όχι στων παιδιών μου, ούτε καν στων εγγονιών μου. Και μέσα από όλα αυτά, αρνούμαι πλέον να συμβιβαστώ.
Δε ξέρω, μπορεί και λόγω συγκυριών να έχω περάσει ήδη στην απέναντι όχθη...
Ναι αλλά κάθε φορά μετά από λίγα χρόνια βρισκόμαστε σε δεινή θέση. Πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα.
Όλοι αυτοί οι κακοί επιχειρηματίες, οι κακοί δ.υ. υπάλληλοι και ούτω καθεξής υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου απλά σε αυτές που θεωρούμε "πρότυπες" το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο. Δεν υπάρχει τέλειος πολίτης, δεν μπορούμε πχ να πούμε ότι ο Γερμανός είναι και το ιδεατό. Όταν πήγα να μείνω για λίγο καιρό στην Ιταλία το γειτονικό κράτος με "υποδέχτηκε επίσημα" με έναν Γερμανό που δούλευε στο Ιταλικό δημόσιο. Συναναστράφηκα μαζί του για 6 περίπου μήνες και έχω να πω ότι ήταν από τους πιο τεμπέληδες και άχρηστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει σε αντίθεση με την Ελληνίδα της αντίστοιχης υπηρεσίας στην Ελλάδα που με βοήθησε σε ό,τι και αν χρειάστηκα.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί σε κάθε χώρα να υπάρχει μία γενικότερη ιδεολογία και μία αντιμετώπιση των πραγμάτων αλλά ακόμα και αν ζούμε κάπου όπου οι πολλοί έχουν μάθει να συμπεριφέρονται άσχημα και να ζουν εις βάρος των άλλων εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτό που είναι σωστό και ηθικό. Ας κάνουμε ότι μπορούμε από μέρους μας και ποιος ξέρει ίσως σιγά σιγά να ακολουθήσουν και άλλοι.
Μπορεί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μας σώσουν αλλά αν δεν αλλάξουμε και εμείς πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρεθούμε.