Δεν ξέρω ποιος πρέπει να καταθέσει μήνυση, ο Πάγκαλος ή ο Mike Myers.
Δεν ξέρω ποιος πρέπει να καταθέσει μήνυση, ο Πάγκαλος ή ο Mike Myers.
Μπράβο Θωμά, συγχαρητήρια !!
Thomelef (23-05-13)
1) Για πόσο θα μας δουλεύουν με τις συντάξεις;
Έχω υπόψη την εξής περίπτωση. Εργαζόμενη σε ΔΕΚΟ του ελληνικού δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκε στα 50 και με βάση το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες πάνω από τα 83 έτη έχει λαμβάνειν σύνταξη για 33 έτη.
Αν ξεκίνησε την εργασία στα 20 χρόνια, συγκεντρώνει εισφορές 30 συντάξιμων ετών. Υπάρχει στην υφήλιο ή τον γαλαξία μας ασφαλιστικό σύστημα κοινωνικό, κεφαλαιοποιητικό ή «αστροναυτικό» (χωρίς βαρύτητα) που να μπορεί να στηρίξει αυτή την εκδοχή;
Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση αλλά για μαζικό φαινόμενο.
Το 1950 όταν δομήθηκε το ασφαλιστικό μοντέλο, ο μέσος χρόνος συνταξιοδότησης ήταν περί τα 10 έτη. Μισό αιώνα αργότερα με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έχει διπλασιαστεί, καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται ταχύτερα από το όριο συνταξιοδότησης.
Τότε για κάθε ασφαλισμένο αντιστοιχούσαν 4 εργαζόμενοι. Σήμερα οι άνω των 65 ετών υπολογίζονται περί τα 2 εκατ. Έλληνες και το εργατικό δυναμικό θεωρητικά ανέρχεται στα 4,5 εκατ., έτσι αντιστοιχούν 2,04 εργαζόμενοι για κάθε ασφαλισμένο.
Ο αριθμός των συνταξιούχων όμως στην Ελλάδα υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 3 εκατ. και οι συντάξεις τα 4,3 εκατ.
Ήτοι, για κάθε συνταξιούχο αντιστοιχούν 1,5 εργαζόμενοι. Η αναλογία χειροτερεύει ακόμη περισσότερο αν συνυπολογίσουμε το 1,5 εκατ. ανέργους, οπότε για κάθε συνταξιούχο αναλογεί περίπου 1 εργαζόμενος.
Την περασμένη εβδομάδα ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια εφόδου σε κάποια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού διαπίστωσε καμιά 90 παρόντες και άλλους τόσους απόντες πολλοί εκ των οποίων με τις κάρτες χτυπημένες.
Αν αφαιρέσουμε από τα 3 εκατ. εχόντων εργασία το 1 εκατ. του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου οι αναλογίες γίνονται εφιαλτικές.
Αν ο αριθμός των συνταξιούχων στην Ελλάδα ξεπερνά τα 3 εκατ. και οι άνω των 65 υπολογίζονται σε 2 εκατ. τότε έχουμε περί το 1 εκατ. περισσότερους. Δεν πιστεύω πως πρόκειται για εργαζομένους στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά κατά κύριο λόγο για περιπτώσεις προνομιούχων πελατών της κομματοκρατίας σαν την περίπτωση της αρχής του άρθρου.
Τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες διοικήθηκαν με «σοβιετικό» τρόπο. Ήτοι, κομματικές διοικήσεις και όλα τα διαθέσιμα τοποθετούνταν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ή άτοκες καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το κενό μεταξύ ασφαλιστικών εισφορών και ύψος συντάξεων το καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Τα δικά τους παιδιά
Φυσικά το κομματικό κράτος και μετά τη χρεοκοπία της χώρας φροντίζει τα δικά του παιδιά.
Έτσι κάθε συνταξιούχος του ΙΚΑ επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 3.700 Ευρω το χρόνο τα οποία μέχρι το 2016 θα γίνουν 2.200 Ευρω.
Κάθε συνταξιούχος του ΟΤΕ επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 11.000 Ευρω τα οποία θα παραμείνουν τόσα και το 2016. Ούτε ο Τόμσεν κατάφερε να μας γλυτώσει, συμβιβάστηκε...
Δηλαδή το κράτος φορολογεί τον νέο των 500 και 700 Ευρω το μήνα για να δίνει 2.200 Ευρω στο συνταξιούχο του ΙΚΑ και 11.000 στο συνταξιούχο του ΟΤΕ. Αν η υπεραξία είναι κλοπή κατά τους Προυντόν και Μαρξ, αυτό τι είναι κατά τους διαδόχους τους;
Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας χωρίς να είναι ειδικός, συντάξεις δεν υπάρχουν.
Η πρόταση της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό με την προσθήκη 12 νέων φόρων ως πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί διέξοδο καθώς θα δώσει λύση στο πρόβλημα, με την έννοια πως θα οδηγήσει στην κατάρρευση στο επόμενο τρίμηνο ένα σύστημα που ίσως άντεχε 2-3 χρόνια.
Οι πολιτικοί μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, διστάζουν να πούνε την αλήθεια, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι: Δεν υπάρχουν συντάξεις. Και αν μια πρόβλεψη είναι ασφαλής για το άμεσο μέλλον είναι πως δεν είναι μακριά ο χρόνος που θα προκύψει μαζική αναστολή συντάξεων. Οι γενιές που ωριμάζουν τώρα θα χρειαστεί να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μεγάλο μέρος των ήδη συνταξιούχων θα χρειαστεί να αναζητήσει εργασία εκ νέου.
Όποιος υπόσχεται άλλα, είτε κοροϊδεύει τους άλλους είτε τον εαυτό του.
Πηγή:www.capital.gr
Αντί να βρουν κάποιο τρόπο μείωσης του προσδόκιμου ζωής, ώστε να μειωθούν οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάθονται και ασχολούνται με τη φοροδιαφυγή .Η φοροδιαφυγή στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής
Κατά τις αφίξεις των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι υπενθύμισαν ότι τάσσονται υπέρ της κατάργησης του τραπεζικού απορρήτου.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/art...#ixzz2U7Ug3aiv![]()
S8N (23-05-13)
Στάθη ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την αναλογία εργαζόμενων προς συνταξιούχων.
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Δλδ θες να μου πεις ότι ο εργαζόμενος δουλεύει για να παίρνει σύνταξη κάποιος άλλος;
Και αν ισχύει αυτό γιατί να είναι έτσι; Δλδ αν δεν είμασταν ασφαλισμένοι και πχ τα βάζαμε στην τράπεζα μέχρι να φτάσουμε 60 θα έπρεπε να παίρναμε χρήματα από την αποταμίευση ενεργών εργαζομένων;
Samaro (23-05-13)
το θέμα με το ασφαλιστικό λευθέρη είναι πλέον ακαταλαβίστικο. έχει εκτροχιαστεί τόσο πολύ η κατάσταση, που όπως είχε πεί κάποιος, είναι μια βόμβα κάτω απο τα πόδια μας...
φυσικά δεν πρόκειτε να λυθεί, ελπίζουμε να σκάσει κάποια στιγμή απο μόνο του, να μας πάρει όλους μαζί ο διάολος και μετά φτου και απο την αρχή...
σκέψου μονάχα ότι οι εισφορές που πληρώνει ένας υπάλληλος απο το μισθό του σε ασφάλιση, είναι περίπου 600¤ το μήνα. οπότε, ένας συνταξιούχος των 1200ων, αποροφά την ασφάλιση 2 ιδιωτικών υπαλλήλων.
γι'αυτό και σήμερα κανένας δεν έχει σχεδόν καμμία παροχή απο το σύστημα υγείας.
φυσικά τα λεφτά δεν φτάνουν, γιατί υπάρχουν και οι υπάλληλοι των ταμείων...2εκ ενεργοί ιδιωτικοί υπάλληλοι, εναντίων 4+εκ συνταξιούχων. για το έλειμα να'ναι καλά αυτοί οι ουρακοτάγκοι οι κακοί που μας στέλνουν λεφτά με το τσιγκέλι.
πρέπει να γίνει κάτι και να επιστρατευτούν όλοι όσοι είναι κάτω των 60 χρονών και να βγούνε απο τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα.
δε νοείτε συνταξιούχος 47 χρονών, ούτε και μαιμού συνταξιούχος. τι είναι αυτά?
όσο για την φοροδιαφυγή, πάλι μεγάλη κουβέντα. σε δεύτερη μοίρα όμως, μιας και είναι του κώλου τα εννιάμερα και έχει να κάνει πιο πολύ με την αγανάκτηση αυτών που τα έσοδα τους είναι φανερά και δεν μπορούν να κρυφτούν απο πουθενά.
το ένα πρόβλημα σε σχέση με το άλλο, είναι 10 φορές μικρότερο σε διάσταση και κρατικό κόστος.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
oldcarskickass (23-05-13), Stathis (23-05-13)
Αντι να μειωθει το προσδοκιμο ζωης, εναλλακτικα μπορει να αυξηθει το οριο συνταξιοδοτησης.
Επισης να σταματησουν οι απατεωνιστικες εθελουσιες, οι οποιες το μονο που κανουν ειναι να ξεφορτωνουν το κοστος ενος εργαζομενου απο την επιχειρηση που εργαζεται και να το φορτωνουν στην κοινωνια, αυτους που δουλευουν δηλαδη για να ζουνε ατομα στη συνταξη 30 και 40 χρονια.
Ελεος, που ειναι η δημοκρατια και η ισοτητα, οταν ενας εργαζομενος δουλευει μεχρι να πεθανει (ο πατερας μου δουλευε μεχρι τα 83 του πριν καθηλωθει απο αλλεπάλληλα εγκεφαλικα) και ενας αλλος παιρνει συνταξη στα 50 και πιο νωρις και περιμενει να πληρωνεται 40 χρονια καθησιο (καλα να ειναι οι ανθρωποι να τα εκατοστησουν), για 30 χρονια δουλειας?
Που συμβαινει αυτο? δεν ντρεπονται λιγο να εχουν υποθηκευσει με τα δανεικα ολες τις μελλοντικες γενιες, επειδη για ενα διαστημα βρεθηκε καποιος και τιναξε ολα τα συστηματα και την κοινη λογικη στον αερα.
Δεν υπαρχει τσιπα, να φορολογειται ο νεος των 476 ευρω πλεον για να επιχορηγουνται βυσματιες συνταξιουχοι απο εθελουσιες οι οποιοι οπως φαινεται δεν γνωριζουν και δεν γνωρισαν ποτε πως βγαινουν τα λεφτα.
Τα φερνει ο πελαργος, ο αγιος βασιλης, ο αλλαγη, ο ισχυρη ελλαδα, ο επανιδρυση του κρατους, ο λεφτα υπαρχουν, ο επαναδιαπραγματευση και παει λεγοντας.
Και προσεχως ο μιστερ αλεξις που θα ακυρωσει ολα τα μνημονια και θα προσλαβει μερικες χιλιαδες δημοσιους που τοσο εχει αναγκη το κρατος μας.
Τα λεφτα θα τα παρει απο την πλουτοκρατια που πινει το αιμα των εργαζομενων ως βαμπιρ.
Τραγικα πραγματα, γι αυτο ειμαστε εκατο χρονια πισω και θα παμε ακομα περισσοτερα.
Πραγματικα βαρεθηκα την ειρωνια και την επιθετικοτητα ανθρωπων που ζουν απ τους φορους μου.
Το καταλαβαινουν οτι δεν επιθυμω αυτες τις υπηρεσιες για τις οποιες με αναγκαζουν να πληρωνω, δεν επιθυμω να επιδοτω εναν συνταξιουχο οτετζη με εντεκα χιλιαρικα το χρονο?
ΔΕΝ ΘΕΛΩ, δεν μπορω, δεν αντεχω αλλη κοροϊδια πλεον.
Σταση πληρωμων στη χουντα των βολεμενων, των πελατων και λοιπων πασης φυσεως και λογης τρωκτικων, κρατικοδιαιτων, λαμογιων επιχειρηματιων, φοροφυγαδων κλπ, εδω και τωρα.
Stathis (23-05-13)
Nαι ρε συ Θωμά το ξέρω ότι είναι όχι μόνο ακαταλαβίστικο αλλά και άδικο, και για τους λόγους που λέει ο Στάθης αλλά και γιατί τα λεφτά στην Ελλάδα νομίζαμε ότι φυτρώνουν ξέρω γω.
Και είμαι στη φάση της ζωής μου που πρέπει να δω τι θα γίνει άπαξ και πάρω το πτυχίο. Να ασφαλιστώ (ΤΣΜΕΔΕ) που πρέπει να πληρώνεται μηνιαίως έχω δεν έχω δουλειά, να την κάνω για έξω, να ξεκινήσω στη ζούλα;
Και το θέμα είναι ότι ακόμα και τώρα να υπάρχει ο ελάχιστος ορθολογισμός μαζεύτηκαν οι ΤΡΕΙΣ και ακόμα βολεύουν τα πελατάκια τους. γτπκ. Ότι ναναι, καμιά ελπίδα.
Προφανως αυτο γινεται λευτερη.
Δουλευεις εσυ για να ζει ενας δημοσιος υπαλληλος και δυο συνταξιουχοι.
Τους εχεις παρει στην καμπουρα σου θες δεν θες, μπορεις δεν μπορεις.
Αυτο γινεται διοτι το ασφαλιστικο ηταν σχεδιασμενο με αλλες παραμετρους.
Οι γεννησεις ετρεχαν με μεσο ορο 2,8 παιδια ανα οικογενεια.
Αν αυτο συνεχιζοταν και ο πληθυσμος μας ειχε αυξητικη ταση μια χαρα θα εβγαινε.
Διοτι δεν ειναι ανταποδωτικο συστημα, ειναι αναδιαναμητικο.
Που σημαινει οτο οι νεεοι ασφαλισμενοι πληρωνουν τους παλιους.
Οταν ομως οι γεννησεις φτανουν πλεον 1,2 παιδια ανα οικογενεια, απο το 1981 και μετα, ο πληθυσμος γερναει με μεγαλυτερο ρυθμο απο τα νεα ατομα που μπαινουν για εργασια.
Αν υπολογισουμε και την εισφοροδιαφυγη (που υπηρχε παντα σε ενα ποσοστο βεβαια) ερχομαστε στο σημειο να δουμε οτι απλα δεν βγαινει.
Το λενε αρκετοι επιστημονες, εδω και δεκα χρονια, αλλα κανενας δεν ακουει, αντιθετα οποιος μιλαει γι αυτο το θεμα αντιμετωπιζει ειρωνιες και υβρεις.
Απο τους βολεμενους, τους πελατες, τους ευνοουμενους του συστηματος αυτου.
Στο παραδειγμα που εβαλες, ναι αν τα ειχαν στην τραπεζα και δεν βγαιναν τα κουκια θα επαιρναν απο τις καταθεσεις των αλλων για να συμπληρωσουν.
Αυτο γινεται και τωρα με τους φορους και πιο πριν με τα δανεια.