Η εξαθλιωση του ελληνα πολιτη:
Πριν απο περιπου 2 μηνες εκανα το τραγικο λαθος να πληρωσω 2 φορες την ασφαλιστικη μου εισφορα στον ΟΑΕΕ(το ασφαλιστικο ταμειο των ελ.επαγγελματιων). Ο αφελης υπεθεσα οτι με την κοινη-κοινοτατη-λογικη θα επρεπε να γινεται αυτοματα συμψηφισμος ωστε να μην χρειαστει να πληρωσω το επομενο δημηνο. Αμ δε! Το ταμειο με υποχρεωσε: -Να καταθεσω αιτηση επιστροφης χρηματων πρωτοκολλημενη.
-Να καταθεσω τα πρωτοτυπα δικαιολογητικα που αποδεικνυουν οτι οντως πληρωσα(να σημειωθει οτι θα'πρεπε αυτο να φαινεται με μια ματια στο συστημα) -Να περιμενω σχεδον 2 μηνες για να ελεγθει το αιτημα απο την αρμοδια υπαλληλο -Να ξαναπαω στο ταμειο για να καταθεσω εκ νεου την μια αποδειξη πληρωμης γιατι δεν φαινοταν ευκρινως μια εντελως ασημαντη λεπτομερεια(η ερωτηση αν φαινονται η οχι οι πληρωμες στο συστημα εμεινε αναπαντητη).
-Να ξαναπαω παλι σημερα για να εισπραξω επιτελους την πολυποθητη επιταγη αφου εγιναν επιτελους οι ελεγχοι και μετα απο τηλεφωνημα να παω "οποτε θελω", απο την αρμοδια υπαλληλο.
-Να ξαναματαπαω καποια επομενη μερα γιατι η αρμοδια υπαλληλος ελλειπε σημερα(παρα το "οποτε θελω") και βεβαια δεν υπηρχε αντικαταστατης!
Ολα τα παραπανω απιστευτα Καφκικα περιστατικα ειναι απολυτως πραγματικα και αποδεικνυουν ποσο εχει αντιμετωπιστει το λεγομενο "τερας της γραφειοκρατιας" με το οποιο υποτιθεται οτι τα εχουν βαλει κυβερνησεις επι κυβερνησεων. Αποδεικνυουν επισης οτι για να γινει το τελειως απλο(ο συμψησιμος με τον λογαριασμο μου και εφοσον αυτο Δεν αρεσει στους αρμοδιους, εστω η επιστροφη των χρηματων) επρεπε εγω να κλεισω το μαγαζι μου(δεν με ρωτησε κανενας ουτε νοιαστηκε αν εχω καποιον να αφησω) για να διεκδικω τα απολυτως αυτονοητα.
Αυτο ακριβως εγω το ονομαζω πραγματικη εξαθλιωση του πολιτη. Και καμια αριστερα δεν ειδα να νοιαζεται για αυτην .Αν αντιθετως τολμησει να μιλησει καποιος για την απανθρωπη συμπεριφορα των υπαλληλων προς τον πολιτη αντιμετωπιζεται περιπου σαν φασιστας.
Οι υπαλληλοι να παραμεινουν ολοι στην θεση τους και χωρις μεωσεις αποδοχων! Οι ελευθεροι επαγγελματιες ας κλεισουν ολοι!