Καταντια........https://www.newsauto.gr/2013/05/10/a...rgazomenon-te/
Λυπούμε πολύ για τα γεγονότα αυτά...Και για μένα ήταν το περιοδικό που με μεγάλωσε
αυτοκινητιστικά,το αγόραζε ο πατέρας μου και αργότερα εγώ.Από το '89 και μετά έχω
όλα τα τεύχη.Ήταν το ευαγγέλιό μας κακά τα ψέματα... Τους "αντίλογους" άρχισα να τους
καταλαβαίνω όταν μεγάλωσα λίγο (μέχρι τότε η Νο1 πληροφορία που ψάχναμε ήταν το 0-100
και η τελική) και τότε άρχισα να τον βλέπω(τον Κ.Κ.) σαν δάσκλαλο,σαν συμβουλάτορα.Με τα χρόνια
όμως άρχιζε να μ'ενοχλεί η υπεροψία και η αλλαζονεία του και κυρίως η επανάληψη των
γραφόμενων του.Προσπερνούσα όμως γιατί ήταν το περιοδικό μου! Μπορώ να ξεχάσω τα
εξώφυλλα της F40 και της 959? Την γνωριμία της ΕΒ110,τα αναλυτικά σαλόνια του Παρισίου
τις εκθέσεις της Γενεύης...Αλλά και στα απλά καθημερινά 1400άρια οι 4σέλιδες δοκιμές τους
αντιστοιχούσαν σε 10 τεστντραιβ.
Η πτώση της ποιότητας τα τελευταία χρόνια με κρύωσε αλλά δεν σταμάτησε την μηνιαία μου
επίσκεψη στο περίπτερο.Αυτό που με χαλούσε πραγματικά όμως ήταν η άρνηση διεξαγωγής
ενός αληθινού συμπεράσματος από τις δοκιμές.ΟΛΑ τα αυτοκίνητα είναι καλά ανάλογα με το
τι ψάχνεις.Δεν μπορούσα να το δεχτώ με τίποτα αυτό και κάπου εκεί άρχισα να παίρνω ΚΑΙ το
ντράιβ όπου αισθανόμουν ότι διάβαζα κάτι ρεαλιστικό με σχόλια του τύπου "στο πατημένο
εσάκι του δόξαρινγκ χάνεις δέκα χρόνια από τη ζωή σου στο τιμόνι του OPC! ".
Τέλος η θεοποίηση της VW σε όλες τις κατηγορίες ήταν τουλάχιστον ενοχλητική για μένα.
(αυτό μαζί με τις διαφημίσεις της VW του στυλ "γιατί??? γιατί είναι γκολφ" μετέτρεψαν την
απλή αδιαφορία μου σε σχεδόν απέχθεια για την φίρμα).
Κρίμα και πάλι λοιπόν,αισθάνομαι ότι έχασα ένα καλό φίλο -τους 4τ όχι τον Κ.Κ.- έναν φίλο
που μου την έσπαγε ώρες-ώρες που τον έβριζα,που τον βαριόμουνα αλλά έτσι δεν είναι οι φίλοι μας!?
![]()
apovas (11-05-13), Bazil Van Sinner (12-05-13), BILL007 (22-05-13), bill_m3 (11-05-13), bmw-318is (11-05-13), EVERGET (11-05-13), gant (11-05-13), hades7 (11-05-13), joseph (18-05-13), Konstantinos E60 (13-05-13), Leonidas_E39 (12-05-13), nikos1400 (11-05-13), Nino (11-05-13), PANOS-E60 (11-05-13), pilot (11-05-13), Ptboul (11-05-13), S8N (11-05-13), Thomelef (11-05-13), vagmag (10-05-13), Vassilis ///M (11-05-13)
Διαβαζοντας το κειμενο στο link αρχικα ειχα την εντυπωση πως οι περι ων ο λόγος εργαζόμενοι θα ηταν καποιοι ¨χαμηλοβαθμοι¨ στην εταιρεία.
Ονόματα 'ομως όπως Θανος Ηλιόπουλος , Μιχάλης Σταυρόπουλος...αυτοί δεν ειναι τυχαίοι , ουτε χθεσινοι....Κρίμα...Τελικα ο Καβ ισως διέφερε από αυτό που ειχαμε πλάσει στο μυαλό μας...
ειναι παλιο αλλα σημερα το ειδα.
θαυμαστε...
4ΤΡΟΧΟΙ 455 8/2008:
Η εξασφάλιση μιας καλής GT3 στην Ελλάδα, και μάλιστα σε έκδοση ClubSport (CS) με roll bar, αυστηρά μπάκετ καθίσματα, κόκκινες ζώνες έξι σημείων κτλ., είναι από δύσκολο έως απίθανο, και για αυτό, άλλωστε, επί του προκειμένου αξιοποιήσαμε την πολύχρονη φιλία που μας συνδέει με τον Κώστα Απέργη, και να Άμαστε με μια σχεδόν καινούργια GT3 χωρίς πρόγραμμα και χωρίς περιορισμούς. «Στράτη, να βάλει ο κ. Σμυρνιός τα καλά, τα κεραμικά φρένα και δική σας» ήταν η απάντηση του επιτυχημένου ντίλερ, ενός ανθρώπου του οποίου ο λόγος αποδεδειγμένα ισοδυναμεί με συμβόλαιο αγγλικών προδιαγραφών, και είναι σαφές πως, ακόμα και σήμερα, έτσι απλά γίνονται οι συμφωνίες, όταν δεν υπάρχουν στη μέση συμφέροντα και διαπλοκές.
Κείμενο: Στράτης Χατζηπαναγιώτου
https://www.4troxoi.gr/default.php?p...2&art_id=13920
ολο το αρθρο του εθνους:ΕΘΝΟΣ
«E» 7/3/2009:
Πάντως αυτός επέλεξε να φτιάξει το κομπόδεμά... του και να εξαφανιστεί αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες πελάτες και συνεργάτες του.
Το άνοιγμα που άφησε πίσω του υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 εκ. ευρώ και θεωρείται ικανό να ξεκινήσει ένα ντόμινο κατάρρευσης στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Η φυγή του επιχειρηματία με τις υψηλές γνωριμίες φαίνεται πως έγινε βάσει ενός καλά επεξεργασμένου σχεδίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να είχε αρχίσει να προετοιμάζεται εδώ και έναν χρόνο, προτού δηλαδή εμφανιστεί η οικονομική κρίση, η οποία όμως επιτάχυνε τις εξελίξεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο στις αστυνομικές βεβαιώσεις για το γνήσιο της υπογραφής δήλωνε ψευδή διεύθυνση κατοικίας.
Πλαστογραφούσε υπογραφές και πουλούσε αυτοκίνητα
Ο επιχειρηματίας εκτιμάται ότι διέφυγε στο εξωτερικό έχοντας αποκομίσει κάποια εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία ματάφερε να συγκεντρώσει μέσα από μια σειρά απάτες που φαίνεται να έκανε το τελευταίο διάστημα.
Το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Απέργης υπολογίζεται ότι εξέδωσε εκατοντάδες ακάλυπτες επιταγές οι οποίες βρίσκονται στα χέρια άλλων εμπόρων αυτοκινήτων από διάφορες συναλλαγές που είχαν μαζί του.
https://www.ethnos.gr/article.asp?ca...&pubid=2616815
Bazil Van Sinner (12-05-13), BILL007 (22-05-13), Kostas_1 (12-05-13), S8N (12-05-13), trueno (11-05-13)
Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις Τοτέ (Στρατη)??
ετσι γινονταν οι μπιζνες παιδια, μη σας κανει εντυπωση.
τα εχει πει και ο πιερ-ζοζεφ στην αρχη αυτου του νηματος.
Ειναι γι αλλον, αλλα ταιριαζει κι εδω. δειχνει την πρακτικη που ακολουθειτο.Αβάντα, εσείς, αβάντα εμείς σε όλα τα επίπεδα. Εκδοτικά, εκθεσιακά, μουσειακά, αγωνιστικά, δικά μας μαγαζιά ήταν όλα. Μονοπώλιο. Και στις σελίδες μας; Μέλι για τον εισαγωγέα. Τι κύριος, τι Gent, τι άνθρωπος.
Αν αυτό δεν διαμορφώνει συνειδήσεις, τότε τι κάνει;
Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά δεν είμαστε ευρώπη και το να πάρεις μια πόρσε για παρουσίαση από καποιον ντήλερ και να γράψεις κάτι κολακευτικό γι αυτόν δεν είναι και το εγληματικότερο, άσχετα αν αυτός αργότερα αποδεικνύεται λαμόγιο και εκτίθεσαι και σύ.
Τουλάχιστον στους 4τ ότι έκαναν δεν το έκαναν copy paste από τις ξενόφωνες εκδόσεις των περιοδικών τους.
Και για μη αμαυρίζουμε μια πορεία 40 χρόνων, έχω διαβάσει και για λάντσια και αλφα που κρεμούσαν οι πόρτες απ τους μεντεσέδες, για τρύπια από σκουριά πατώματα, για ηλεκτρολογικά που έβγαινα εκτός με μόνο μια ομίχλη.
Για bmw που παρά το "σπαστό διαφορικό" χόρευαν τρελλά τον κώλο τους στην βροχή και αυτό που έσωζε την κατάσταση ήταν το τιμόνι -ξυράφι.
Γιά τα ντατσουν και τογιότα που παρά τις πρωτόγονες αναρτήσεις και τιμόνια τους, ήταν ποιοτικότερα των πρωτοπόρων στην ενεργητική ασφάλεια σιτροέν και ρενώ.
Τού έκοβαν τότε τις διαφημήσεις όπως ισχυρίζονταν και δεν είχα κανένα λόγο να μη τον πιστέψω. Του έλεγαν κατηγορείς το προιόν μας στο περιοδικό σου, θέλεις και διαφήμιση?
Από την άλλη όμως, ναι, την τελευταία δεκαετία, η μπάλα χάθηκε.
Γέμισαν, φούσκωσαν τα μυαλά, απομακρύνθηκαν οι παλιοί συνοδοιπόροι του όπως συνήθιζε να τους αποκαλεί, ξανοίχτηκε επιχειρηματικά, οικονομικά και να το τέλος.
Βασικός υπεύθυνος είναι μόνο αυτός και κανείς άλλος.
Πάντως αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως οι συντάκτες, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι που δούλευαν μέχρι πρό τινος, και μορφωμένα παιδιά ήταν και μέσα απ τις σελίδες η δουλειά τους δεν μπορώ να πώ ότι δεν μου άρεζε.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
joseph (18-05-13), Leonidas_E39 (12-05-13), Nino (12-05-13), PANOS-E60 (12-05-13)
Δεν αμαυρωνεται η φημη κανενος αν δεν συντελεσει και ο ιδιος σε αυτο.
Φυσικα δεν ειναι εγκλημα η παραχωρηση ενος αυτοκινητου και οι ευγενικες ευχαριστιες στο τελος του αρθρου οπως εχει γινει εκατονταδες φορες στο παρελθον.
Αλλο αυτο και αλλο το ´συμβολαιο αγγλικων προδιαγραφων´ για εναν ανθρωπο που εριξε ενα απο τα μεγαλυτερα κανονια στην ελληνικη αγορα γενικως.
Και οχι μερικα χρονια μετα που θα μπορουσε να πει κανεις οτι αλλαξαν τα πραγματα, αλλα λιγους μηνες.
Ο απεργης ηταν κοινο μυστικο τι εκανε και πως, εγω παντως το ηξερα το πληροφορηθηκα χρονια πριν το φαλημεντο οταν ενδιαφερθηκα για το Μ6 του παυλου γιαννακοπουλου που το ειχε παρει ο απεργης με 5000 χιλιομετρα. Τοτε πελατης μαγαζιου μου που βρισκοταν στην ιδια περιοχη και ειχε παρε δωσε μαζι του μου ειχε πει χαρακτηριστικα: ´μην περνας ουτε απ εξω ´.
Ετσι πηρα καινουργιο τελικα.
Οταν μιλαμε για την πληρη απαξιωση και αλλαγη πλευσης του περιοδικου μιλαμε παντα για την τελευταια δεκαετια και λιγο παραπανω, οπου ο καββαθας το ειχε βαλει στον αυτοματο ο ιδιος και τα κουμαντα τα εκανε ο στρατης.
Το τι κουμαντα εκανε φανηκε μην το επαναλβουμε, φυσικα ευθυνη φερει και ο καββαθας, αλλα δεν τον κατηγορω γι αυτο, η εταιρια δικη του ηταν οπως ηθελε εκανε. Δεν μου πεφτει λογος.
Δεν απαξιωνουμε λοιπον τη συνολικη πορεια, πολλοι εμαθαν εναν καινουργιο κοσμο απο τα περιοδικα του καββαθα καθως τοτε ηταν το μονο παραθυρο προς κατι διαφορετικο, δεν υπηρχε ουτε τηλεοραση ουτε τιποτε αλλο.
Αυτοι ειναι που αισθανονται περισσοτερο στεναχωρεμενοι και προδομενοι θα ελεγα, παρα οι αναγνωστες της τελευταιας δεκαετιας που το περιοδικο πηρε αλλο δρομο.
Stathis (12-05-13)
Ποιος ειναι αυτος ο Καββαθας ρε παιδια;
(λεμε καμια μλκια να γελαμε)