Μιλάτε για αναδιάρθωση, ορθολογική , στο τομέα των φόρων.
Οκ απλά να πω κάτι από την τελευταία μου εμπειρία με το διαστημικό δίκαιο και εξελιγμένο taxisnet.
Ξέχασα, λόγω βλακείας ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ δε μου φταίει κανείς σε αυτό, να τικάρω το box που έλεγε ότι είμαι γεννημένος μετά το 81 ώστε να αλλάξει το αφορολόγητο και ήρθε η δήλωση ότι ναναι, μετά από συνεννόηση με τον λογιστή μου είπε να κάνω συμπληρωματική.
Και έρχομαι και ρωτάω ένα σύστημα το οποίο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έχει ΟΛΑ μου τα στοιχεία (από την στιγμή που έχει το ΑΦΜ μου) πως στο διάκο γίνεται να θέλει ΕΞΤΡΑ box το οποίο τικάρει ο χρήστης για την ημερομηνία γέννησης. Το οποίο μπορεί να το τικάρει και κάποιος που ΟΝΤΩΣ είναι ΠΡΙΝ το 81... με τις ανάλογες μειώσεις...
Στο μυαλό μου γυρνάνε 2 πράματα:
1)ή το έβαλαν για κάτι ηλίθιους σαν και εμένα ώστε να τσιμπήσουνε με πλάγιο τρόπο κάποια ¤ παραπάνω (εδώ ποντάρω εγώ)
2)ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Οπότε ρε παίδες, θεωρώ ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένα σύστημα καταρχήν αξιοκρατικό και κατά δεύτερο, τέτοιο ώστε να θέλει πληροφορίες από ΠΑΡΑΠΑΝΩ από έναν φορέα για να είναι δίκαιο.
Κατά συνέπεια η μόνη βιώσιμη λύση - δεδομένου ότι ούτε το σύστημα ούτε η νοοτροπία άλλαξε - είναι να πέσουν οι φόροι των καυσίμων ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα τέλη κυκλοφορίας, και να μπορούν τα τέλη να πληρώνονται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με τους μήνες χρήσης.