Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 38 από 38

Θέμα: περί ISO κλπ

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

τελικά τα πράγματα είναι πολύ μπλεγμένα, σήμερα έχω φάει τον κόσμο στα τηλέφωνα, στα μέιλ και έχω βγάλει τα μάτια μου στον υπολογιστή και τον φάκελο που πείρα μαζί μου χθές.

συγκεκριμένα. και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον κλάδο του ξύλου.

catas = ειδικός σε αναλύσεις κόντρα πλακέ, καπλαμάδων, ξυλείας.
    carv = ειδικός σε αναλύσεις mdf, νοβοπάν και γενικότερα υποκατάστατα ξύλου που προέρχονται απο πολτό.
    tuv = ειδικός σε αναλύσεις χημικών κυρίως, αλλά εργαστηριακά μπορεί να ασχοληθεί για τα πάντα.

υπάρχουν και άλλοι φορείς, ο καθένας ειδικός στο κομμάτι του και λογικό, μιας και οι κλάδοι είναι άπειροι, τα υλικά εξίσου, άρα ένας φορέας δεν μπορεί να είναι καλός σε όλους τους τομείς.

αν αυτό που μου ζητήθηκε να κάνω, αντί να το κάνω με κόντρα πλακέ όπως αναφέρει στην φόρμα η εταιρεία και τους προτείνω να το κάνω mdf, τότε θα μου ζητηθεί πιστοποίηση carv. το συγκεκριμένο θα πρέπει να μου το δώσει το εργοστάσιο που θα τα αγοράσω βέβαια, απλά και εκεί ισχύει η ίδια νομοθεσία με τον catas αν θέλω ντε και καλά το χαρτί.

ελλαδιστάν είμαστε τελικά. ειλικρινά, αν η δουλειά που μου ζητήθηκε είχε κάποιο ενδιαφέρον σε κέρδη, θα το έκανα αμέσως. στην συγκεκριμένη περίπτωση, διστάζω πολύ...ακόμα βέβαια δεν έχω δώσει κάποια απάντηση, αλλά στο μέλον, όλη αυτή η έρευνα θα με βοηθήσει να μην εκτεθώ σαν κομπογιαννίτης που είμαι σε κάποιον που θα με ρωτήσει σχετικά με τις συγκεκριμένες πιστοποιήσεις.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

2. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Panos 316T (18-04-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Πρωτη φορα ακουω πιστοποιηση κατα carv. Οσο και αν εψαξα, δεν βρηκα απολυτως τιποτε σχετικο στο ιντερνετ

Νομιζω ομως πως έχεις μπερδευτει

Catas & TUV ειναι 2 φορεις (πες τες εταιριες) οι οποιοι ειναι πιστοποιημενοι απο καποιες αρχες, να μπορουν να πιστοποιουν.

Αν εσυ επιθυμεις να πιστοποιηθεις λοιπον βαση καποιου συγκεκριμενου προτυπου, ας πουμε 9001, τοσο ο catas οσο και o TUV μπορουν να σε πιστοποιησουν.

Το γιατι θα επιλεξει ο εν δυναμη πελατης τους εναν απο τους δυο, δεν το γνωριζω... Ενας λογος θα ειναι το οικονομικο ισως, ενας αλλος βαση της αναγνωρισιμότητάς τους.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομη, ειναι τι ακριβως (βαση πιανου προτυπου) πιστοποιηση θελεις

4. The Following User Says Thank You to ntinos For This Useful Post:

vagmag (18-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

carb...λάθος τυπογραφικό.

low formaldehyde emission, analysis method: ASTM 1333 CARB1 emission limit: 0.08 ppm, CARB 2 emission limit: 0.05 ppm...για τα εμ ντι εφ

formaldehyde emission – analysis method: EN 717
    C emission limit: ≤ 3,5 mgHCHO/m2h...για τις κόλλες

bonding certification for outdoor use
    (class 3, moisture resistant over sustained periods of time pursuant to EN 314-2)...στα υπόψιν για μελοντικές δουλειές που μπορεί να χρειαστεί.

το πρώτο είναι carb, το δεύτερο catas, το τρίτο ctbx.
    sympether with chiefτης

/

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

γιατί ζητάνε λοιπόν απο τρείς φορείς πιστοποιητικά ανάλογα με το αντικείμενο?

θα μπορούσαν πχ να τα ζητήσουν όλα απο έναν.

απο αυτόν που θα κάνει το μοντάζ και την τελική παράδοση, ζητάνε ce2+ απο fcba και το τρίτο απο το πιο πάνω ποστ.

δεν ξέρω, πραγματικά τα έχω μπερδέψει πλέον...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 18-04-13 στις 16:47
    sympether with chiefτης

/

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    carb...λάθος τυπογραφικό.

low formaldehyde emission, analysis method: ASTM 1333 CARB1 emission limit: 0.08 ppm, CARB 2 emission limit: 0.05 ppm...για τα εμ ντι εφ

formaldehyde emission – analysis method: EN 717
    C emission limit: ≤ 3,5 mgHCHO/m2h...για τις κόλλες

bonding certification for outdoor use
    (class 3, moisture resistant over sustained periods of time pursuant to EN 314-2)...στα υπόψιν για μελοντικές δουλειές που μπορεί να χρειαστεί.

το πρώτο είναι carb, το δεύτερο catas, το τρίτο ctbx.
    Δυο πιστοποιησεις διακρινω εγω
    Απλα ειναι τα πραγματα

(ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΟΝΔΡΙΚΩΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΩΣΤΑ)

- Χρειαζεσαι πιστοποιηση κατα CARB

On April 26, 2007, the California Air Resources Board (CARB) approved an Airborne Toxic Control Measure (ATCM) which aims at reducing formaldehyde emissions from composite wood products.

The ATCM places different roles and obligations to panel manufacturers, distributors, importers, fabricators, as well as retailers. Εχει εφαρμογη σε εσενα και τις δραστηριοτητες σου

The ATCM regulation consists of two phases of emission standards and requires good documentation control on the production quality management and formaldehyde emission standard compliance. To ensure compliance with the ATCM, panel manufacturers must be "third party certified" using a third party certifier Αρα χρειαζεσαι καποιον φορεα που να ειναι διαπιστευμενος οτι μπορει να κανει αυτη την πιστοποιηση πχ η TUV (Αν ειναι), (TPC) such as Intertek approved by the CARB. This involves independent emission testing of panels and factory audit of the manufacturing processes for manufacturers that sell or supply products to California.

Η δευτερη πιστοποιηση που χρειαζεσαι (CTBX) νομιζω πως αφορα την αντοχη του κοντρα πλακε σε συνθηκες εξωτερικου περιβαλλοντος (ισως να σχετίζεται με την συσκευασια και την αποθηκευση τους σε εξωτερικο μερος)
    Επισης στο δινει καποιος φορεας.

Αυτο που εσυ χρειαζεται να κανεις, ειναι να αναπτυξεις τις διαδικασιες που θα ακολουθεις σχετικα με τα 2 παραπανω, (θα ακολουθησεις τον μπουσουλα/απαιτησεις των αναλογων προτυπων).
    Μετα θα φωναξεις καποιον (πχ την TUV, αν πιστοποιει για αυτα) και θα παρεις το πιστοποιητικο σου.

Ποτε να ανεβω Θεσσαλονικη να στα φτιαξω ολα ?

Rides
    0

Προεπιλογή

Και αλλη μια θες (τωρα το προσεξα) για τις εκπομπες των κολλων βαση της κοινοτικης οδηγιας 717-Χ(?) https://owic.oregonstate.edu/sites/d...ubs/Schwab.pdf (Σελιδα 18, 4ο bullet)

Η 717 καλυπτει μαλλον και τις εκπομπες απο τα mdf.

Το CARB ειναι το αντιστοιχο αμερικανικο... (νομιζω)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntinos : 18-04-13 στις 17:02

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

στείλε με ένα πμ τηλέφωνο τώρα...γιατί δεν λές ότι ασχολείσε ρε τρελέ???
    sympether with chiefτης

/

Rides
    0

Προεπιλογή

Ασχολούμαι σε διαφορετικό τομέα (πλοία) αλλα το concept ειναι το ίδιο
    Τηλέφωνο εσταλει

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα