λοιπόν...
η ιστορία έχει ως εξής.
καταρχήν πρέπει να γίνει αρχικά ένα supervision agreement - συνεργασία επίβλεψης με την εταιρεία ελέγχου, και να υπαχθείς μέσα σε μια κατηγορία εταιρειών που έχουν να κάνουν με εργαστηριακό έλεγχο, το οποίο είναι μια κλίμακα πάνω απο την απλή πιστοποίηση που συνήθως παίρνουν οι εταιρείες για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγωνται οι παραγγελείες (ποιος την παίρνει, σε ποιον την δίνει, ποιος την μεταβιβάζει στην παραγωγή, ποιος την παραδίδει κτλ κτλ).
έβλεπα σήμερα στην TUV και αυτοί κάνουν τετοιο συμβόλαιο σε ετήσια βάση, αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία δείχνει να έχει μια προτίμηση σε πιστοποιητικά της CATAS. μάλον εκεί κάνουν όλες τις αναλύσεις και θέλουν ένα πιστοποιητικό.
το θέμα όπως εξήγησα με την συγκεκριμένη πιστοποίηση, κυρίως, έχει να κάνει με το ποιοτικό αποτέλεσμα και την σταθερότητα του. γι'αυτο και είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα.
σε μεγάλες εταιρείες, υπάρχουν internal labs όπου και γίνεται επιτόπου η ανάλυση σε κάθε ξεκίνημα της παραγωγής (αυτό που είπαμε πιο πάνω, ότι αν σβήσουν οι μηχανές πρέπει όταν ξανανάψουν να γίνει έλεγχος στο πρώτο κομμάτι, να δουν ότι όλα είναι οκ, και ξανασυνεχίζουν με την παραγγελεία, έτσι ώστε το αποτέλεσμα της μιας παρτίδας σε σχέση με την άλλη, να είναι identical).
κόστη κτλ κτλ δεν τα έχουμε μάθει, σίγουρα είναι κάτι κοστοβόρο, σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα υπολογίσιμο μιας και πρέπει να βγεί αυστηρό πρόγραμμα για το πως θα βγαίνει μια παραγγελεία. δεν μπορεί δλδ αν εγώ θέλω να δουλεύω 8ωρο και μια παραγγελεία που θέλει 15 μέρες για να εκτελεστεί να πληρώσω εργαστήρια για 15 δείγματα ενώ θα πρέπει να περιμένει το εργοστάσιο με τις μηχανές ανναμένες το οκ για να συνεχίσει...χάνουμε όλη την μέρα και η παραγγελεία απο 15, θα θέλει 30 μέρες παράδοση +΄το γεγονός ότι πρέπει να έχω δεσμευμένη την παραγωγή για να πάρω εξουσιοδότηση...
δεν ξέρω, αρχίζει και μου φαίνεται μακρυνό το ενδεχόμενο να ασχοληθώ τουλάχιστον προς το παρόν με μια τέτοια δουλειά.
συγκεντρώνω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ, διαβάζω ορολογίες που δεν έχω ξανακούσει για να είμαι προετοιμασμένος για όταν θα επικοινωνήσω.
θα επανέλθω όταν συγκεντρώσω και άλλα στοιχεία.

Απάντηση με παράθεση