Κανένας ρε παιδιά?![]()
Κανένας ρε παιδιά?![]()
ανοιγεις μεγαλο θεμα...
αν και με 5 πραγματακια μπορουμε θεωρω να το καλυψουμε...
καταρχην και στις δυο περιπτωσεις περα απο τα roll cage και την πονταρισμενη καροτσα...χρειαζομαστε μια φουλ ρυθμιζομενη αναρτηση..καθως και ρυθμιζομενα ψαλιδια...και ball joints ή αντε σινεμπλοκ πολυουρεθανης παντου...και απο κει και περα ρυθμιζεις αναλογα ειτε για drift ειτε για χρονο..στα της κρεμαγιερας..συνηθως μια γρηγορη ειναι επικερδης και για τα δυο αμαξια αν δεν εχει μια καλη απο την μανα τους..στα driftadika θελουμε και ψαλιδια για να "ανοιξουμε" τους τροχους παραπανω...στο θεμα του διαφορικου..παιζεται μεγαλο παιχνιδι...εκει χωριζονται οι σχολες οδηγησης...οι driftades κατι σε 2 way (cusco, kaaz κτλ κτλ)..ενω οι αλλοι..κατι σε 1-1.5way (quaife κτλ κτλ)..
οσαναφορα τα αλογα...και στις δυο περιπτωσεις χρειαζεσαι μια ικανη ποσοτητα..με την εμφαση ομως και στις δυο περιπτωσεις στην ευκολια οδηγησης του συνολου..αρα στον τροπο αποδοσης της ροπης!!
παντως μην πιστεψεις οτι ενα σωστο time attack αμαξι διαφερει πολυ απο ενα drift αμαξι...σε γενικες γραμμες..ολα θεμα στησιματος ειναι..απο κει και περα...
τωρα για συγκεκριμενες ρυθμισεις αναρτησης ας μας πουνε και τα παιδια να συγκρινουμε..
Bazil Van Sinner (17-04-13), BILL007 (18-04-13), bill_m3 (18-04-13), nikos1400 (17-04-13), Panos 316T (17-04-13), Ptboul (17-04-13), Vasilis M3 (17-04-13)
Πολύ ενδιαφέροντα ακούγονται...
Ας πούμε ότι έχω ένα αμάξι που το θέλω να το βάλω πίστα να Driftάρω..
Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο Camber μπρος πίσω?Μπροστά αρνητικό κατα πόσες μοίρες?Και το πίσω?
Θα χρειαστεί να πειράξω το μπροστά Caster?
Σκληρές αντιστρεπτικές να φανταστώ?
Στην ανάρτηση υπάρχει κάποια έξυπνη ρύθμιση για το rebound stiffness?
Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά έχω κολλήσει![]()
Mε αφορμη την αποψη του Νικου αναφερω μια συζητηση που ειχα με τον Παπαπασχο Θωμα το περασμενο Σαββατο.
Τον ρωτησα πως με το ντριφταδικο silvia θα καταφερνε να κανει ικανο χρονο στη πιστα. Μου απαντησε χωρις δευτερη σκεψη πως ενα ντριφταδικο πρεπει πρωτα να ειναι ενα πολυ γρηγορο αυτοκινητο σε χρονους και μετα ερχεται η πλαγιολισθηση Επισης μου ειπε πως εκανε ελαχιστες αλλαγες ,κυριως στη ρυθμιση αναρτησης, για time attack.
Πουλάω το BMW ή το ανταλλάζω με saxo