Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Περα απ' αυτο που λεει ο Θωμας, οποιος εργαζεται πρεπει να αμοιβεται αναλογως της αποδοσης του. Το να προσφερεις ενα γευμα την ημερα αντι αμοιβης δειχνει ελλειψη σεβασμου. Δουλεια ψαχνει ο ανθρωπος, οχι συσσιτιο. Ενας λογικος υπαλληλος απ' την αλλη, βλεποντας τις θυσιες που κανει το αφεντικο του, πιθανοτατα θα συναινεσει σε μειωση μισθων. Εχω πολλα τετοια παραδειγματα. Οι συγκεκριμενοι δε νομιζω οτι ειχαν ονειρο να σταδιοδρομησουν εκει, ουτε εκστασιαζονταν ψηνοντας πιτσες οπως ο μπομπ ο σφουγγαρακης φτιαχνοντας καβουροπατι. Νεαρα παιδια ηταν με μισθους της πλακας. Θα μπορουσαν να τα βροντηξουν και να παιρνουν τα ιδια απο το ταμειο ανεργιας. Καπου πρεπει να οφειλονται λοιπον οι αντιδρασεις τους. Κατι πηγαινε στραβα. Ποιος ξερει, ενδεχομενως να ενδιαφερονταν περισσοτερο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης απ' οτι τα αφεντικα.
Δεν εχω δουλεψει ποτε ως υπαλληλος, ο πατερας μου ομως μου εμαθε να εκτιμω τη δουλεια μου και να χρεωνω αναλογως. Οταν δουλευεις τζαμπα, δινεις την εντυπωση πως κανεις κατι ευκολο κι ασημαντο. Αυτο δεν ισχυει μονο για ενα επιστημονα που βαζει την υπογραφη του και φερει ευθυνη εφ' ορου ζωης, ισχυει και για τον υπαλληλο, και για τον εργατη, για ολους. Δεν εχω σκοπο ουτε να χαιδεψω αυτια ουτε να λαικισω, ειμαι σκληρος με τα συνεργεια μου και γνωριζουν οτι στο εργοταξιο Θεος ειμαι εγω, η μηχανη ομως δουλευει πιο αποτελεσματικα οταν τους δωσεις να καταλαβουν οτι στην ουσια ειμαστε συνεργατες γιατι ο ενας δινει ψωμι στον αλλο. 15 χρονια μηχανικος σκεπτομενος ετσι δε δυστυχησα, ουτε εφερα δυστυχια ακομα κι αυτες τις δυσκολες ωρες.