Σελίδα 71 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 2161697071727381 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 701 έως 710 από 994

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...02 2013

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Περα απ' αυτο που λεει ο Θωμας, οποιος εργαζεται πρεπει να αμοιβεται αναλογως της αποδοσης του. Το να προσφερεις ενα γευμα την ημερα αντι αμοιβης δειχνει ελλειψη σεβασμου. Δουλεια ψαχνει ο ανθρωπος, οχι συσσιτιο. Ενας λογικος υπαλληλος απ' την αλλη, βλεποντας τις θυσιες που κανει το αφεντικο του, πιθανοτατα θα συναινεσει σε μειωση μισθων. Εχω πολλα τετοια παραδειγματα. Οι συγκεκριμενοι δε νομιζω οτι ειχαν ονειρο να σταδιοδρομησουν εκει, ουτε εκστασιαζονταν ψηνοντας πιτσες οπως ο μπομπ ο σφουγγαρακης φτιαχνοντας καβουροπατι. Νεαρα παιδια ηταν με μισθους της πλακας. Θα μπορουσαν να τα βροντηξουν και να παιρνουν τα ιδια απο το ταμειο ανεργιας. Καπου πρεπει να οφειλονται λοιπον οι αντιδρασεις τους. Κατι πηγαινε στραβα. Ποιος ξερει, ενδεχομενως να ενδιαφερονταν περισσοτερο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης απ' οτι τα αφεντικα.

Δεν εχω δουλεψει ποτε ως υπαλληλος, ο πατερας μου ομως μου εμαθε να εκτιμω τη δουλεια μου και να χρεωνω αναλογως. Οταν δουλευεις τζαμπα, δινεις την εντυπωση πως κανεις κατι ευκολο κι ασημαντο. Αυτο δεν ισχυει μονο για ενα επιστημονα που βαζει την υπογραφη του και φερει ευθυνη εφ' ορου ζωης, ισχυει και για τον υπαλληλο, και για τον εργατη, για ολους. Δεν εχω σκοπο ουτε να χαιδεψω αυτια ουτε να λαικισω, ειμαι σκληρος με τα συνεργεια μου και γνωριζουν οτι στο εργοταξιο Θεος ειμαι εγω, η μηχανη ομως δουλευει πιο αποτελεσματικα οταν τους δωσεις να καταλαβουν οτι στην ουσια ειμαστε συνεργατες γιατι ο ενας δινει ψωμι στον αλλο. 15 χρονια μηχανικος σκεπτομενος ετσι δε δυστυχησα, ουτε εφερα δυστυχια ακομα κι αυτες τις δυσκολες ωρες.

2. The Following 21 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (17-04-13), bakalos (17-04-13), bill_m3 (16-04-13), Bitz (17-04-13), gant (16-04-13), hades7 (16-04-13), katsaraios (16-04-13), Konstantinos E60 (17-04-13), Leonidas_E39 (17-04-13), Monsta (17-04-13), Nino (16-04-13), ntinos (17-04-13), Panos 316T (16-04-13), PANOS-E60 (17-04-13), Ptboul (17-04-13), Samaro (16-04-13), scania124 (17-04-13), Skyline_IS (16-04-13), Stathis (17-04-13), Thomelef (16-04-13), vagmag (17-04-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σιγά μη βάλουμε και πλερέζες. Ας παει το αφεντικό της hut ρε Γιάννη να δουλέψει πιτασδόρος, 200 ευρά καλά είναι.
    Σιγά μη δουλέψει πιτσαδόρος βρε Γιώργο.
    Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις λιμοκτονούν, αλλά οι επιχειρηματίες ευημερούν. Απειρα παραδείγματα..

4. The Following 4 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

bakalos (17-04-13), gant (16-04-13), Nino (16-04-13), Ptboul (17-04-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περα απ' αυτο που λεει ο Θωμας, οποιος εργαζεται πρεπει να αμοιβεται αναλογως της αποδοσης του. Το να προσφερεις ενα γευμα την ημερα αντι αμοιβης δειχνει ελλειψη σεβασμου. Δουλεια ψαχνει ο ανθρωπος, οχι συσσιτιο. Ενας λογικος υπαλληλος απ' την αλλη, βλεποντας τις θυσιες που κανει το αφεντικο του, πιθανοτατα θα συναινεσει σε μειωση μισθων. Εχω πολλα τετοια παραδειγματα. Οι συγκεκριμενοι δε νομιζω οτι ειχαν ονειρο να σταδιοδρομησουν εκει, ουτε εκστασιαζονταν ψηνοντας πιτσες οπως ο μπομπ ο σφουγγαρακης φτιαχνοντας καβουροπατι. Νεαρα παιδια ηταν με μισθους της πλακας. Θα μπορουσαν να τα βροντηξουν και να παιρνουν τα ιδια απο το ταμειο ανεργιας. Καπου πρεπει να οφειλονται λοιπον οι αντιδρασεις τους. Κατι πηγαινε στραβα. Ποιος ξερει, ενδεχομενως να ενδιαφερονταν περισσοτερο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης απ' οτι τα αφεντικα.

Δεν εχω δουλεψει ποτε ως υπαλληλος, ο πατερας μου ομως μου εμαθε να εκτιμω τη δουλεια μου και να χρεωνω αναλογως. Οταν δουλευεις τζαμπα, δινεις την εντυπωση πως κανεις κατι ευκολο κι ασημαντο. Αυτο δεν ισχυει μονο για ενα επιστημονα που βαζει την υπογραφη του και φερει ευθυνη εφ' ορου ζωης, ισχυει και για τον υπαλληλο, και για τον εργατη, για ολους. Δεν εχω σκοπο ουτε να χαιδεψω αυτια ουτε να λαικισω, ειμαι σκληρος με τα συνεργεια μου και γνωριζουν οτι στο εργοταξιο Θεος ειμαι εγω, η μηχανη ομως δουλευει πιο αποτελεσματικα οταν τους δωσεις να καταλαβουν οτι στην ουσια ειμαστε συνεργατες γιατι ο ενας δινει ψωμι στον αλλο. 15 χρονια μηχανικος σκεπτομενος ετσι δε δυστυχησα, ουτε εφερα δυστυχια ακομα κι αυτες τις δυσκολες ωρες.
    Δυστυχώς όμως δεν σκέφτονται όλοι έτσι Αρη !

6. The Following User Says Thank You to Samaro For This Useful Post:

S8N (16-04-13)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

η μηχανη ομως δουλευει πιο αποτελεσματικα οταν τους δωσεις να καταλαβουν οτι στην ουσια ειμαστε συνεργατες γιατι ο ενας δινει ψωμι στον αλλο. 15 χρονια μηχανικος σκεπτομενος ετσι δε δυστυχησα, ουτε εφερα δυστυχια ακομα κι αυτες τις δυσκολες ωρες.
    Σωστος !!

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

8. The Following User Says Thank You to katsaraios For This Useful Post:

S8N (16-04-13)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σωστος !!
    Σωστός Χ 2.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

10. The Following User Says Thank You to gant For This Useful Post:

S8N (16-04-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σιγά μη δουλέψει πιτσαδόρος βρε Γιώργο.
    Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις λιμοκτονούν, αλλά οι επιχειρηματίες ευημερούν. Απειρα παραδείγματα..
    Λογικο ειναι αυτος που βαζει το κεφαλαιο και ρισκαρει να εχει και το κερδος. Το θεμα ειναι οτι συνηθως οι επιχειρηματιες διακρινονται απο απληστια ενω οι υπαλληλοι απο αδιαφορια. Το να εχεις μεγαλοπνοα σχεδια δεν ειναι κακο, αντιθετως θα ελεγα, αρκει να εισαι σε θεση να τα φερεις εις περας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 16-04-13 στις 23:16

12. The Following 10 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Bitz (17-04-13), gant (16-04-13), hades7 (17-04-13), Konstantinos E60 (17-04-13), Monsta (17-04-13), Panos 316T (17-04-13), Ptboul (17-04-13), Samaro (16-04-13), Stathis (17-04-13), vagmag (17-04-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Λογικο ειναι αυτος που βαζει το κεφαλαιο και ρισκαρει να εχει και το κερδος. Το θεμα ειναι οτι συνηθως οι επιχειρηματιες διακρινονται απο απληστια ενω οι υπαλληλοι απο αδιαφορια. Το να εχεις μεγαλοπνοα σχεδια δεν ειναι κακο, αντιθετως θα ελεγα, αρκει να εισαι σε θεση να τα φερεις εις περας.
    Αρη, εννοώ πως, πάρα πολλοί επιχειρηματίες, όχι μόνον δεν βάζουν δικά τους κεφάλαια αλλά υπερχρεώνουν τις επιχειρήσεις τους και τις αφαιμάζουν οικονομικά ενώ παράλληλα δημιουργούν προσωπικές περιουσίες.
    Ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουν δικαιολογία για την οικονομική κατάσταση της επιχ/σής τους την σημερινή γενική οικονομική κρίση της αγοράς

14. The Following 5 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

gant (17-04-13), Konstantinos E60 (17-04-13), Panos 316T (17-04-13), S8N (16-04-13), vagmag (17-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

όταν κάποιος κάνει μια δουλειά, την κάνει για να κονομήσει αυτός και κανένας άλλος.

αν αυτή η δουλειά δεν τραβάει άλλο και αποφασίζει να την κλείσει με τον νόμιμο τρόπο χωρίς να αφήσει εκκρεμότητες πουθενά, είναι ελεύθερος να την κάνει και να συνεχίσει να πλουτίζει αλλιώς, αν φυσικά έχει αυτή την δυνατότητα.

150 ευρω μισθό. και γιατί δεν πήγαν στην επιθεώρηση εργασίας να δούν αν στέκει αυτό που λέει το αφεντικό???γιατί αν θυμάμαι καλά, ο κατώτατος μισθός είναι άλλος. ακόμα και για την ημιαπασχόληση, τα λεφτά είναι λίγο παραπάνω απο τα 150.

ας σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν κατά κανόνα και ας μην πιανόμαστε απο υποθέσεις οι οποίες δεν είναι η πραγματική εικόνα της σημερινής αγοράς εργασίας.

όποιος έχει φίλους μικροεπιχειρηματίες, θα δεί ότι ανα καιρούς το προσωπικό φεύγει με περισσότερα απ'οτι τα ίδια τα αφεντικά, τα οποία καταχρεώνονται σε δημόσια ταμεία, επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή για να επιβιώσουν.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

16. The Following 6 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

mitsos_chania (17-04-13), Monsta (17-04-13), PANOS-E60 (17-04-13), S8N (17-04-13), Stathis (17-04-13), vagmag (17-04-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

μιλατε συνεχως για 150 και 200 ευρω αμοιβη χωρις να εχετε ιδεα τι εργασια αφορα αυτο το ποσο.

αν ας πουμε αφορα μια 4ωρη εργασια delivery καποιες μερες της εβδομαδας ειναι φυσιολογικη.
    διοτι αυτην την αναγκη εχει το μαγαζι, αυτο ζηταει.
    τι να κανει να πληρωνει καποιον για να καθεται οταν δεν εχει δουλεια?
    ξεχνατε οτι υπαρχει νομος που κατω απο ενα οριο δεν επιτρεπεται να δινει ο εργοδοτης.
    ξεχνατε επισης εργοδοτικες εισφορες και ενσημα τα οποια στην πραξη διπλασιαζουν σαν κοστος τα χρηματα που παιρνει ο εργαζομενος.
    και λογικο να τα ξεχνατε αφου δεν τα δωσατε ποτε.

αν η εργασια αυτη αφορα 150-200 μαυρα χωρις τιποτε αλλο για φουλ ταϊμ, δεν χρειαζεται να το συζητησουμε και να βγαλουμε κορωνες.
    ειναι απαραδεκτο και καταδικαστεο.
    οπως και το παραδειγμα που ειπε ο αρης που πληρωνουν με ενα γευμα, φυσικα και ειναι ελλειψη σεβασμου και τραγικα ηλιθια προταση εργασιας.

κατα τα αλλα γιατι να βαλουμε πλερεζες αν μια επειχειρηση κλεισει?
    να πεφτει μεσα ο μισθος ή η συνταξη και οι αλλοι να πανε να...
    οταν ομως θα πανε ολοι να..., θα διαπιστωσετε οτι κανενας δεν θα μεινει να σας πληρωνει τη σιγουρια σας.

διοτι αναμεσα σε αυτους που σας πληρωναν ηταν οι συγκεκριμενοι εργαζομενοι και ο συγκεκριμενος επιχειρηματιας.
    ο οποιος αν εκανε λαθος επιλογες και εκτιμησεις ας το πληρωσει με την απωλεια της επιχειρησης του, οι εργαζομενοι ετσι κι αλλιως θα μπουν ταμειο ανεργειας και θα παιρνουν για να καθονται οσα θα επαιρναν δουλεοντας.
    αρα γιατι να δουλεψουν, γιατι να προσπαθησουν να κρατηθουν οι θεσεις εργασιας?

το προβλημα αυτο το αντιμετωπισα προσφατα.
    ναι, υπαρχει σε μεγαλο μερος των εργαζομενων αυτη η λογικη.
    δεν μπορω να πω οτι κι εγω δεν θα το σκεφτομουνα, αλλα αποτελει μια σκεψη πολυ βραχυπροθεσμη.
    οταν θα τελειωσουν τα χρηματα της αποζημιωσης και το ταμειο, τι θα γινει?
    εχει ο Θεος θα πουνε πολλοι...

Για κατι που ακουσα αν ο εργαζομενος παιρνει περισσοτερα οταν ανεβαινει η δουλεια, φυσικα και αυτο γινεται, πως αυξαθηκαν οι μισθοι την τελευταια δεκαετια δηλαδη ως δια μαγειας?
    φυσικα και παιρνει παραπανω γιατι ετσι πρεπει, για να ειναι ευχαριστημενος, γιατι ειναι δικαιο για ενα σωρο λογους.
    ο εργαζομενος ειναι βασικο και αναποσπαστο μερος μιας δουλειας και δεν πρεπει να αισθανεται αντιπαλος με τον επιχειρηματια.
    πρεπει να αισθανεται συμμετοχος, οπου βλεπει οτι παει καλα να διεκδικει περισσοτερα και αν δεν του τα δινουν να φευγει, αν βλεπει οτι παει ασχημα να καταλαβαινει οτι ηρθε η ωρα να βοηθησει.
    εγω ετσι το βλεπω και τωρα και παλιοτερα.

18. The Following 8 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Bitz (17-04-13), Monsta (17-04-13), Panos 316T (17-04-13), PANOS-E60 (17-04-13), Ptboul (17-04-13), S8N (17-04-13), Thomelef (17-04-13), vagmag (17-04-13)

Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σιγά μη βάλουμε και πλερέζες. Ας παει το αφεντικό της hut ρε Γιάννη να δουλέψει πιτασδόρος, 200 ευρά καλά είναι.
    Εάν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ήταν μέλος στο φόρουμ αυτό θα σου απαντούσε το εξής:

"Σιγά μή βάλουμε και εμείς πλερέζες για τη μειωμένη σου σύνταξη. 400 ευρώ το μήνα σου έκοψαν; Σιγά τα αυγά. Έχεις δεί τις συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας μου τα τελευταία χρόνια; Ως πότε θα τη συντηρώ; Εγώ θέλω να την κλείσω και η εργατική νομοθεσία με εμποδίζει."

Εάν τις δείτε, θα ζαλιστείτε.

Καμία επιχείρηση δεν είναι κοινωφελής οργανισμός. Όσοι δεν έχετε ρισκάρει χρήματα επενδυτικά μπορεί απλά να έχετε άγνοια.

20. The Following 9 Users Say Thank You to gnx For This Useful Post:

Bitz (17-04-13), hades7 (17-04-13), mitsos_chania (17-04-13), Monsta (17-04-13), ntinos (17-04-13), PANOS-E60 (17-04-13), Stathis (17-04-13), Thomelef (17-04-13), vagmag (17-04-13)

Σελίδα 71 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 2161697071727381 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP