Σελίδα 70 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 2060686970717280 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 691 έως 700 από 994

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...02 2013

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Θωμα, ακόμα και αν ειναι 100% ακριβη οσα λες για την πιτσα χατ (το δεχομαι) δεν αναιρούν τη λογική της ελευθερης αγορας. Ο.κ. εστω ο επιχειρηματίας εκανε λαθος εκτιμήσεις. Τι θα γίνει τωρα ? Θα πληρωνει ζημιογονα επιχείρηση από την περιουσία του ? Υπαρχει λογική σε αυτό ? Εχει ξαναγινει πουθενά στον δυτικό κοσμο ?

ο υπαλληλος ειναι ενας συντελεστης της παραγωγής, ο επιχειρηματιας (οπως ξερεις) εχει αλλους 50 συντελεστες στο κεφαλι του ... κοβει εδω, κοβει εκεί, κοβει παρα κει, δεν βγαίνει. Game over. Υπαρχει κάτι άλλο να γίνει ? Γιατί δεν αντιπρότειναν οι εργαζόμενοι κάτι για να ζησει η δουλειά ? Το ντελιβερυ π.χ. ... το να δουλεψουν με τα μισά λεφτά για 6 μηνες π.χ. και να ξανακατσουν στο τραπεζι μετά τους 6 μηνες ... Δεν ξερω ... παντως προσωπικά θα εκανα τα αδυνατα, δυνατα να μη χασω τη δουλειά μου, στο βαθμό που θα περνούσε από το χερι μου.

2. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

sheriff (17-04-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο που αναφερεις θωμα επειδη στην αθηνα εχουν ολα κανονικα delivery.
    Επειδη αυτα ειναι με φραντσαιζ να υποθεσω, ισως ο επιχειρηματιας της θεσσαλονικης ειχε αλλη στρατηγικη.
    Που επαναλαμβανω μου κανει εντυπωση διοτι η οικογενεια σταματησε να πηγαινει στην πιτσαρια εδω και χρονια.

Εγω αλλο ηθελα να πω, οχι ειδικα για την περιπτωση της πιτσα χατ θεσσαλονικης.

4. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

Thomelef (16-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θωμα, ακόμα και αν ειναι 100% ακριβη οσα λες για την πιτσα χατ (το δεχομαι) δεν αναιρούν τη λογική της ελευθερης αγορας. Ο.κ. εστω ο επιχειρηματίας εκανε λαθος εκτιμήσεις. Τι θα γίνει τωρα ? Θα πληρωνει ζημιογονα επιχείρηση από την περιουσία του ? Υπαρχει λογική σε αυτό ? Εχει ξαναγινει πουθενά στον δυτικό κοσμο ?

ο υπαλληλος ειναι ενας συντελεστης της παραγωγής, ο επιχειρηματιας (οπως ξερεις) εχει αλλους 50 συντελεστες στο κεφαλι του ... κοβει εδω, κοβει εκεί, κοβει παρα κει, δεν βγαίνει. Game over. Υπαρχει κάτι άλλο να γίνει ? Γιατί δεν αντιπρότειναν οι εργαζόμενοι κάτι για να ζησει η δουλειά ? Το ντελιβερυ π.χ. ... το να δουλεψουν με τα μισά λεφτά για 6 μηνες π.χ. και να ξανακατσουν στο τραπεζι μετά τους 6 μηνες ... Δεν ξερω ... παντως προσωπικά θα εκανα τα αδυνατα, δυνατα να μη χασω τη δουλειά μου, στο βαθμό που θα περνούσε από το χερι μου.
    και εγώ μαγαζί έχω, και ξέρω πολύ καλά τι παίζει. κανείς δεν είπε ότι έπρεπε να κάτσουν και να μπαίνουν μέσα. δεν ανοίγουν γι'αυτό το λόγο τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις.

το τι έγινε εν τέλη μεταξύ αφεντικών και υπαλλήλων, κανείς μας δεν έχει ιδέα, περα απο τους ίδιους, αν και μας έδωσε ο κώστας μια εικόνα με το παράδειγμα του φίλου του.

εγώ σε όλο αυτό το θέμα, στέκομαι στο ότι το βάρος πέφτει στους υπαλλήλους που δεν δέχτηκαν τις καινούριες συμβάσεις, ενώ τα αφεντικά πρέπει να την περάσουν λάδι για την κακή τους διαχείρηση να το πώ, στρατηγική να το πώ, δεν ξέρω, επειδή είναι αφεντικά?

η εταιρεία λειτουργούσε λάθος. και δεν το λέω για τα ντελίβερυ, το εξήγησα πιο πάνω γιατί. όλοι ξέρουμε ότι ο όρος πιτσαρία δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν κπαποτε και αποτελούσε οικογενειακή έξοδο.

αν η συγκεκριμένη τώρα θεωρούσε ότι αποτελούσε εξαίρεση, τι να πώ.

αλλά δεν μπορεί βρέξει χιονίσει να φταίνε μια ζωή οι υπάλληλοι. τις απόψεις μου τις ξέρετε σε αυτά τα θέματα, αλλά εδώ η κατάσταση είναι διαφορετική.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

6. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

S8N (17-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο που αναφερεις θωμα επειδη στην αθηνα εχουν ολα κανονικα delivery.
    Επειδη αυτα ειναι με φραντσαιζ να υποθεσω, ισως ο επιχειρηματιας της θεσσαλονικης ειχε αλλη στρατηγικη.
    Που επαναλαμβανω μου κανει εντυπωση διοτι η οικογενεια σταματησε να πηγαινει στην πιτσαρια εδω και χρονια.

Εγω αλλο ηθελα να πω, οχι ειδικα για την περιπτωση της πιτσα χατ θεσσαλονικης.
    με τον μόρμον κάθε σαββάτο πηγαίναμε και τις παίρναμε, ενώ οι γυναίκες περίμεναν πότε θα γυρίσουμε. το 5 λεπτά που ανέφερα, ήταν πολύ...με τα πόδια ήταν πέντε λεπτά.
    sympether with chiefτης

/

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προφανώς ρε Θωμά ούτε το αφεντικό τη πέρναγε "λάδι" αφού ήταν στο χείλος του γκρεμού, βαράγανε τα καμπανάκια - οι σειρήνες και τελικά έκλεισε.

9. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

S8N (17-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προφανώς ρε Θωμά ούτε το αφεντικό τη πέρναγε "λάδι" αφού ήταν στο χείλος του γκρεμού, βαράγανε τα καμπανάκια - οι σειρήνες και τελικά έκλεισε.
    ε ναι...δικά του τα γένια, δικά του και τα χτένια. ζήτησε απο το προσωπικό να κάνουν ντελίβερυ με ένα γεύμα την ημέρα και για μισθό τα τιπς, λόγο του ότι έβλεπε - ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν έκανε και τπτ για να αλλάξει την κατάσταση, και το προσωπικό του είπε πάρε τα @@ μας.

να μιλήσουμε για κάποιον ο οποίος κάνει τα πάντα, τρέχει όλη μέρα, προσπαθεί να μείνει όρθιος, γενικότερα να κάνει τον αγώνα του, να πώ οκ, μπορούσαν οι υπάλληλοι να κάνουν πίσω.

αν και εδώ που τα λέμε, ο κυριοτερος λόγος αποτυχίας της πιτσαρίας, ήταν η κατακόρυφη πτώση της ποιότητας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 16-04-13 στις 21:52
    sympether with chiefτης

/

11. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

bakalos (17-04-13), S8N (16-04-13)

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ο μισθος καθοριζεται απο πολλους παραγοντες, μεταξυ των οποιων η κερδοφορια της επιχειρησης και η κατασταση της αγορας.

Ισχύει και αντίστροφα ; Αν η κερδοφορία ειναι υπαρκτή και μεγαλώνει ο υπάλληλος μπορει να διεκδικήσει παραπάνω ;
    αντε γεια...

13. The Following 3 Users Say Thank You to hades7 For This Useful Post:

bakalos (17-04-13), S8N (17-04-13), Stathis (17-04-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

τα σχόλια στο capital έχουν πολύ γέλιο.

Οι μισοί λένε στα τσακίδια, επειδή λέει ήταν ακριβή και κακής ποιότητας.

Γι αυτό μάλλον δε δέχτηκαν κ οι εργαζόμενοι τους νέους όρους, θα βρήκαν αλλού δουλειά με περισσότερα λεφτά κ καλύτερη πίτσα χαχαχαχαχα.

έδιτ: άντε τώρα για φραπεδούμπα αμισθι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 16-04-13 στις 22:25

15. The Following 2 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

S8N (16-04-13), Stathis (17-04-13)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

οταν μια επιχειρηση πλεον δεν ειναι κερδοφορα και φυσικα δεν μπορει το αφεντικο επάπειρον να τη χρηματοδοτει, τοτε δυστυχως η επιχειρηση κλεινει.
    Τιμια και ομορφα, αν η επιχειρηση δηλωνει αδυναμια λογω μειωμενων κερδων τοτε μειωνει τα εξοδα της και ενας τροπος ειναι και οι απολυσεις παλι τιμια και ομορφα.
    Σε πολες επιχειρησεις απο κοινου εργαζομενοι και ιδιοκτητες εβαλαν πλατη μαζι μεχρι να περασουν αυτη τη μπορα και καλα εκαναν.
    Οποια επιχειρηση ομως νομιζει οτι θα βρει δουλικα που θα της δουλευουν για 150 ευρω και 200 ευρω τοτε δεν θα της περασει.
    Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαω οι αποψεις μας ειναι εκ διαμετρου αντιθετες αυτο δεν χρειαζεται να μας κανει να τσακωθουμε...

17. The Following 7 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

gant (16-04-13), hades7 (16-04-13), katsaraios (16-04-13), Leonidas_E39 (16-04-13), Panos 316T (16-04-13), Ptboul (17-04-13), Samaro (16-04-13)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    οταν μια επιχειρηση πλεον δεν ειναι κερδοφορα και φυσικα δεν μπορει το αφεντικο επάπειρον να τη χρηματοδοτει, τοτε δυστυχως η επιχειρηση κλεινει.
    Τιμια και ομορφα, αν η επιχειρηση δηλωνει αδυναμια λογω μειωμενων κερδων τοτε μειωνει τα εξοδα της και ενας τροπος ειναι και οι απολυσεις παλι τιμια και ομορφα.
    Σε πολες επιχειρησεις απο κοινου εργαζομενοι και ιδιοκτητες εβαλαν πλατη μαζι μεχρι να περασουν αυτη τη μπορα και καλα εκαναν.
    Οποια επιχειρηση ομως νομιζει οτι θα βρει δουλικα που θα της δουλευουν για 150 ευρω και 200 ευρω τοτε δεν θα της περασει.
    Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαω οι αποψεις μας ειναι εκ διαμετρου αντιθετες αυτο δεν χρειαζεται να μας κανει να τσακωθουμε...
    Σιγά μη βάλουμε και πλερέζες. Ας παει το αφεντικό της hut ρε Γιάννη να δουλέψει πιτασδόρος, 200 ευρά καλά είναι.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

19. The Following 7 Users Say Thank You to gant For This Useful Post:

bakalos (17-04-13), katsaraios (16-04-13), Nino (16-04-13), Panos 316T (16-04-13), Ptboul (17-04-13), Samaro (16-04-13), viper (17-04-13)

Σελίδα 70 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 2060686970717280 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP