Σελίδα 198 από 200 ΠρώτηΠρώτη ... 98148188196197198199200 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1.971 έως 1.980 από 1993

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...01 2013

  1. #1971
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Το κάνουμε σήμερα FACEPALM Day ? Τι λέτε ?



    Πάρτε πόδι από την Ελλάδα!




    Οι αγώνες τόσων χρόνων τώρα δικαιώνονται. Μπορεί να μας τη χάλασε η Κύπρος και να μην χρεοκόπησε, αλλά που θα πάει, τα καλύτερα έρχονται. Γιατί έτσι κι αλλιώς η Γη θα γίνει κόκκινη.

    Από το Capital

    Σύντροφοι,

    Επιτέλους, οι Γάλλοι ξεκουμπίζονται. Τα ξένα καπιταλιστικά κοράκια και τα ντόπια τσιράκια τους παίρνουν πόδι. Οι αγώνες τόσων δεκαετιών πλησιάζουν στην δικαίωση. O σύντροφος Hollande δείχνει τον δρόμο.

    Κλείνει η ρυπογόνος μονάδα της Lafarge-ΑΓΕΤ στην Χαλκίδα και πλέον οι κορμοράνοι θα μπορούν να αφήνουν ανενόχλητοι, στοργικά, τα αυγά τους στους πυλώνες της γέφυρας.

    Αποχωρεί η μονοπωλιακή Michelin. Ούτως η αλλιώς σύντροφοι, στην Λαϊκή Δημοκρατία που πασχίζουμε να κτίσουμε όλοι μαζί, θα αλλάζετε λάστιχα στο Μόσκβιτς κάθε 10 χρόνια. Αν έχετε κληρωθεί για Μόσκβιτς.
    Κατέρρευσε το κάστρο του καπιταλισμού. Αποχωρεί η Credit Agricole που ρούφηξε τον κόπο και τον ιδρώτα του μεροκαματιάρη δανειολήπτη, φεύγοντας σαν βρεγμένη γάτα με ζημιές άνω των 2 δισ ευρώ. Εμείς, σύντροφοι, ενώνουμε τις γροθιές μας και βροντοφωνάζουμε μέχρι να ακουστούμε στα πέρατα της Οικουμένης. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

    Δεν θέλουμε την ανάπτυξή ΣΑΣ. Δεν παραμυθιαζόμαστε, σύντροφοι. Ο καπιταλιστικός δρόμος ΤΟΥΣ βασίζεται στην εξαθλίωση των εργαζόμενων, σε μισθούς πείνας, σε ανύπαρκτα δικαιώματα, στην καταστροφή του περιβάλλοντος.
    Κάτι σαν Gulag σύντροφοι, αλλά χωρίς τα πλεονεκτήματα της καθημερινής 18ωρης διαφώτισης στα ορυχεία από πολιτικούς κομισάριους. Χωρίς τις τυχαίες εκτελέσεις και εκκαθαρίσεις που αποτελούν το αλατοπίπερο στην ζωή του προλετάριου.

    Σύντροφοι, η αποχώρηση των Γάλλων είναι μόνο η αρχή. Φεύγουν με την ουρά στα σκέλια. Βάλτε τα στήθη σας μπροστά. Μια ανθρώπινη, ατσάλινη αλυσίδα από την Γαύδο μέχρι τον Έβρο. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.
    ΟΧΙ. Δεν θα περάσετε.

    Οι όποιες SAP, Phillip Morris, Unilever, ΟΛΑ τα μονοπωλιακά τραστ που στηρίζονται στο τσάκισμα των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και θέλουν να "επενδύσουν", δεν έχουν θέση εδώ.

    Λέμε καθάρια: Φρένο και ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαικής πολιτικής μπορεί να βάλει μόνο ο λαός με την πάλη του. Οι πλατιές λαϊκές μάζες δεν θα επιτρέψουν την παράδοση του πλούτου μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο πλούτος ανήκει στον λαό.

    Η ανάπτυξη δεν έρχεται με την «επιχειρηματικότητα», τις «καινοτομίες» το «λιγότερο κράτος» και όλα αυτά τα παραμύθια που πλασάρουν στις μάζες τα πληρωμένα, εμετικά ΜΜΕ.

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάπτυξη θα επέλθει όταν ο κάθε χαρτογιακάς τεχνοκράτης αντικατασταθεί από 6 κομματικούς γραφειοκράτες. Όταν κοινωνικοποιήσουμε κάθε μέσο παραγωγής. Από τον λαό. Για τον λαό. Σε εμένα.

    Υ.Γ. Σύντροφοι. Οι ρεβιζιονιστές που σχολιάζουν τις ανακοινώσεις μου, επιδεικνύουν αντανακλαστικά ελεύθερης σκέψης. Θα παταχθούν. Η ελεύθερη σκέψη είναι αντεπαναστατική! Για αυτό πατάσσεται! Τι σημαίνει "πιστεύω"; Τίποτα δεν "πιστεύεις", σύντροφε. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΙΣΤΑ τη γραμμή του Κόμματος. Αλλιώς στρώνεις την γραμμή του Υπερσιβηρικού για Yakutsk.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Lavrenti Beria εμφανίστηκε στα ξαφνικά και μπορεί και πάλι το ίδιο έξαφνα να χαθεί στα σκοτεινά σοκάκια της ιστορίας. Αυτό που διαβάσατε μπορεί να ήταν το τελευταίο κείμενο του μεγαλύτερου συνωμότη των δύο τελευταίων αιώνων.


    Πηγή:www.capital.gr

    Αναρτήθηκε από Λεωνίδας Καστανάς στις 7:55 π.μ.

  2. The Following 6 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

    Bazil Van Sinner (28-03-13), PANOS-E60 (28-03-13), S8N (28-03-13), Stathis (28-03-13), Thomelef (28-03-13), turbodog (28-03-13)

  3. #1972
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Διάλειμμα για διαφημίσεις...


    Πόσα κουρέματα καταθέσεων έχουν γίνει στις ΗΠΑ;


    Του Γιώργου Καισάριου

    Πάρα πολλοί με ερωτούν, "καλά στις ΗΠΑ για ποιο λόγο δεν κουρεύονται καταθέσεις"; Η απάντηση είναι ότι έχουν κουρευτεί πολλές φορές καταθέσεις στις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι δεν είναι πρωτοσέλιδα δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει.

    Ένα από τα προβλήματα είναι ότι στοιχεία για τα ποσά των ανασφάλιστων καταθέσεων δεν είναι εύκολα να τα βρεις. Μάλιστα τις επόμενες μέρες όταν θα βρω καιρό, θα στείλω επίσημο γραμμα στο FDIC, ζητώντας να μου δοθούν αναλυτικά στοιχεία της περασμένης δεκαετίας. Έχει μεν ένα data-mining εργαλείο το site της FEIC, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω τα συγκεντρωτικά στοιχεία που θέλω.

    Ως εκ τούτου λοιπόν θα πρέπει να αναζητήσουμε στοιχεία από τις ειδήσεις.

    Στις 4 Φεβρουαρίου του 2008 άρθρο στο marketwatch, σχετικά με την προετοιμασία του FDIC με μια μεγάλη τράπεζα που θα έπεφτε έξω στην Φλόριντα, μας λέει:

    Αν έχετε ανασφάλιστες καταθέσεις σε μια τράπεζα, θα πρέπει να ανησυχείτε; Ενδεχομένως. Οι καταθέτες χωρίς κάλυψη FDIC χάσει χρήματα σε τουλάχιστον δύο πρόσφατες αποτυχίες - Netbank, Alpharetta, GA, και το Μαϊάμι Valley Bank, Lakeview, Οχάιο.

    Από 109 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις σε ανασφάλιστους λογαριασμούς της Netbank, σχεδόν το 30% δεν έχει ακόμη επιστραφεί. Από 14 εκατομμύρια δολάρια σε ανασφάλιστους λογαριασμούς στην Miami Valley, μόνο το 5,9% των ανασφάλιστων κεφαλαίων, μέχρι στιγμής, έχει επιστραφεί.

    Αν το ψάξει κανείς λίγο, θα δει τις σχετικές ανακοινώσεις του FDIC εδώ και εδώ.

    Σε άλλο ένα άρθρο του marketwatch, μας αποκαλύπτει ότι στην περίπτωση της τράπεζας IndyMac, οι καταθέτες που είχαν ανασφάλιστες καταθέσεις αξίας 1 δισ. δολάρια, έλαβαν μόνο το 50% των χρημάτων τους πίσω (κούρεμα 50% δηλαδή). Σχετική ανακοίνωση του FDIC εδώ.

    Κάποιος θα μας πει, "ναι αλλά εκεί οι τράπεζες είναι μικρές και τα ποσά είναι μικρά”. Κατ΄ αρχάς τα ποσά είναι και εκεί μεγάλα αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το ποσοστό επί των ανασφάλιστων καταθέσεων. Και όπως είδατε, και εκεί μπορεί να είναι πολύ μεγάλα.

    Δεύτερον, ένας από τους λόγους που εκεί τα ποσά είναι σχετικά μικρά, είναι διότι υπάρχουν πολλές τράπεζες. Στην Ελλάδα όμως κάποιοι μας έχουν πείσει ότι πρέπει να υπάρχουν μονάχα 2,5 τράπεζες. Δυστυχώς εκεί που είχαμε τράπεζες πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν, τώρα είναι πάρα πάρα πολύ μεγάλες για να πέσουν έξω. Την ευθύνη για αυτό την έχει η πολιτική ηγεσία, διότι φτιάχνουμε τραπεζικά τερατουργήματα που θα μειώσουν κάθετα τον ανταγωνισμό στο μέλλον.

    Γενικά πάντως δεν έχουν χαθεί πάρα πολλά λεφτά στις ΗΠΑ σε ανασφάλιστους λογαριασμούς, παρόλο που έχουν πέσει έξω 450 τράπεζες από το 2006. Τούτο διότι το FDIC δρα προληπτικά και δεν αφήνει τις χασούρες να τρέχουν όπως κάνουμε εδώ.

    Όσο γρήγορα κλείσεις έναν κόκκινο κωδικό margin, τόσο λιγότερες οι χασούρες. Για παράδειγμα, αντί να είχαμε κλείσει την ΑΤΕ προ δεκαετίας, αφήναμε τις χασούρες να τρέχουν και μέχρι σήμερα μας έχει κοστίσει περίπου 7 δισ. ευρώ. Για να αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει αυτό, είναι πάνω από το 3% του ΑΕΠ με βάση τα σημερινά μεγέθη. Αυτά τα έχουν χρεωθεί οι πολίτες.

    george.kesarios@capital.gr



    Πηγή:www.capital.gr

  4. The Following 4 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

    PANOS-E60 (28-03-13), S8N (28-03-13), Stathis (28-03-13), vagmag (28-03-13)

  5. #1973
    Εγγραφή
    08-08-11
    Περιοχή
    χαιδαρι
    Ηλικία
    61
    Μηνύματα
    3.220
    Thanked
    7747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Συμβαινει τωρα...ο μπουμπουκος στον σκαι δινει ρεστα.

  6. The Following User Says Thank You to Bitz For This Useful Post:

    S8N (28-03-13)

  7. #1974
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    4.206
    Thanked
    7582
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Σύντροφοι, η αποχώρηση των Γάλλων είναι μόνο η αρχή. Φεύγουν με την ουρά στα σκέλια.
    Προφανώς, δεν βλέπουν τον δρόμο που αναφέρει ο Φ. Ολαν.


  8. #1975
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  9. #1976
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Larissa
    Ηλικία
    56
    Μηνύματα
    409
    Thanked
    448
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ίδια είδηση, τον Ιούλιο του 2011 (ίσως να είναι και παλαιότερη...)
    https://www.inews.gr/116/sti-laimito...margariti-.htm
    ...

  10. The Following User Says Thank You to asot For This Useful Post:

    S8N (28-03-13)

  11. #1977
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    τώρα την γ@μήσαμε κανονικά...μόνο αυτό έλειπε με τα χάλια που έχουμε.

    σήμερα τελείωσε παραγγελεία για το συγκεκριμένο εργοστάσιο και αύριο ήταν να πάρω για να κανονίσουμε τον λογαριασμό...

    πως το είπες άρη???πλάαααααααατσα?

    https://www.palo.gr/cluster/articles.../?clid=7470762
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  12. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    S8N (28-03-13)

  13. #1978
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    https://www.toxrima.gr/fotia-sto-erg...-thessaloniki/

    και ένα ωραίο άρθρο για την εταιρεία.
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  14. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    Bazil Van Sinner (28-03-13), Ptboul (29-03-13)

  15. #1979
    Εγγραφή
    28-12-09
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    3.201
    Thanked
    4060
    Rides
    5

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    τώρα την γ@μήσαμε κανονικά...μόνο αυτό έλειπε με τα χάλια που έχουμε.

    σήμερα τελείωσε παραγγελεία για το συγκεκριμένο εργοστάσιο και αύριο ήταν να πάρω για να κανονίσουμε τον λογαριασμό...

    πως το είπες άρη???πλάαααααααατσα?

    https://www.palo.gr/cluster/articles.../?clid=7470762
    Ά ρε ψηλέ, τώρα το άκουσα το απόγευμα και έλεγα λές να ακουμπά το Θωμά αυτό...

  16. The Following User Says Thank You to gnx For This Useful Post:

    Thomelef (28-03-13)

  17. #1980
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ά ρε ψηλέ, τώρα το άκουσα το απόγευμα και έλεγα λές να ακουμπά το Θωμά αυτό...
    άστα ρε γιώργο γμτ. τπτ δεν πάει καλά γμτ μπελά μου.
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Σελίδα 198 από 200 ΠρώτηΠρώτη ... 98148188196197198199200 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP