Σελίδα 193 από 200 ΠρώτηΠρώτη ... 93143183191192193194195 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1.921 έως 1.930 από 1993

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...01 2013

  1. #1921
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Εξαιρετικός Άγης.


    Καταθέτης όπως Μέτοχος!

    Του Άγη Βερούτη

    Ως τώρα, για να αποφασίσει κάποιος σε ποιά τράπεζα θέλει να αποταμιεύσει το περρίσευμά του, έβλεπε το επιτόκιο, την απόσταση στο κοντινότερο υποκατάστημα για να κάνει τη δουλειά του, την ευχέρεια μεταβολής των όρων σε περίπτωση που έπαιρνε προθεσμιακό, και την αντιμετώπιση που ετύγχανε από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος που θα εξυπηρετείτο. Άντε και το μπλοκάκι επιταγών ή την κάρτα αναλήψεων συνδεμένη με κάποιο δίκτυο συναλλαγώ όπως η VISA ή η MASTERCARD, αλλά ως εκεί.

    Όλα αυτά άλλαξαν προχθές στη ζώνη του Ευρώ...

    Πλέον ο κάθε καταθέτης, θα πρέπει να κοιτάζει τον ισολογισμό της τράπεζας πριν καταθέσει τις αποταμιεύσεις του, ή το προϊόν κάποιας πώλησης ακινήτου, ως να είναι υποψήφιος μέτοχος της τραπεζικής επιχείρησης.

    Πλέον θα πρέπει να μπορεί να διαβάζει το Ενεργητικό-Παθητικό της επίδοξης τράπεζας-παραλήπτριας των μετρητών του, να εξετάζει εξονυχιστικά την έκθεση των ορκωτών λογιστών, να σταθμίζει τους κινδύνους από τη μόχλευση που η τράπεζα χρησιμοποιεί για τα "παιγνίδια" σε παράγωγα, μετοχές, κρατικά ομόλογα και άλλα εξωτικά εργαλεία του financial engineering, και τελικά να αξιολογεί την επικινδυνότητα της τράπεζας σε συνάρτηση με το προσφερόμενο από αυτήν επιτόκιο για τα χρήματά του.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κάθε καταθέτης θα αναλαμβάνει συνευθύνη για τις λανθασμένες επιλογές της διοίκησης, οι οποίες μπορεί να μην έχουν ακόμα συμβεί τη στιγμή που καταθέτει τα μετρητά του!

    Πλέον ο κάθε καταθέτης θα πρέπει να το κάνει αυτό συνεχώς και αδιαλείπτως, όσο τα χρήματά του βρίσκονται στην κάθε τράπεζα, καθώς τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η νεοσυσταθείσα Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή απεκδύθησαν της ανωτέρω ευθύνης ως προς την παρακολούθηση των Ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Και μην ακούσω αηδίες ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες, διότι μια βδομάδα πριν το Eurogroup προωθούσε πρόταση για δήμευση του 6,75% των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, που η Κυπριακή βουλή με στόμφο απέρριψε.

    Σκέφτομαι να ανοίξω μια υπηρεσία αξιολόγησης για balance-sheets τραπεζικών ιδρυμάτων, και να πουλάω τις εκθέσεις μου προς 10 ευρώ το τρίμηνο σε όλους τους καταθέτες της Ευρωζώνης, αλλά αμέσως είδα πως θα είναι αποτυχημένη ως δραστηριότητα: με βάση τα ανωτέρω, σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχουν καταθέτες στην Ευρωζώνη.

  2. The Following 3 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

    Bazil Van Sinner (27-03-13), nikos1400 (27-03-13), Stathis (27-03-13)

  3. #1922
    Εγγραφή
    18-01-10
    Περιοχή
    AΘΗΝΑ
    Ηλικία
    42
    Μηνύματα
    798
    Thanked
    766
    Rides
    1

    Προεπιλογή Η αργία του αντιπρύτανη για το κινητό στη Ν. Δραγούμη

    Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η οριστική απόφαση παύσης καθηκόντων του αντιπρύτανη Οικονομικού προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, Γιάννη Παντή, καθώς δεν έχουν σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα απαραίτητα έγγραφα της απόφασης του δικαστηρίου για αμετάκλητη παραπομπή του αντιπρύτανη σε δίκη (που ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία αργίας), αλλά και ο σχετικός φάκελος από τις πρυτανικές αρχές.

    Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ είναι αντιμέτωπος με τη προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία να τεθεί σε αργία, καθώς βάσει αυτού (νόμος Μανιτάκη 4093/2012), η αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη δημόσιου υπαλλήλου, ακόμη και για πλημμέλημα (όπως στην περίπτωση Παντή), οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία.

    Ο αντιπρύτανης είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση χορήγησης συσκευής κινητού τηλεφώνου στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, ενώ πριν λίγες μέρες η δικαιοσύνη απέρριψε προσφυγή του, καθιστώντας αμετάκλητη την παραπομπή του σε δίκη.

    Σε ανακοίνωσή του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο κ.Παντής επαναλαμβάνει ότι οι εν λόγω κατηγορίες είναι συκοφαντικές και ότι ο ίδιος, από μία «αβάσιμη κατηγορία» βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της εξόντωσης της πολυετούς σταδιοδρομίας του στο πανεπιστήμιο τόσο από τη θέση του αντιπρύτανη όσο και από τη θέση του καθηγητή του ΑΠΘ.

    https://newpost.gr/post/202376/i-arg...i-prootheitai/

  4. #1923
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Moufas E46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    οι πιλοτοι και οι χειρουργοι ειναι στα ειδικα μισθολογια. αλλο ενιαιο και αλλο ειδικο μισθολογιο. οι δεκο απο οτι ξερω πηρανε. ενας φιλος μου στα τρολευ πηρε απο τον ιανουαριο

    Τέσπα όπως και να το λένε, προφανώς δεν έχει αλλάξει ακόμα κάτι με τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων.

  5. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

    Stathis (27-03-13)

  6. #1924
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο STREETRACING Εμφάνιση μηνυμάτων
    μια χαρα τα λεει ο Νοτης.
    οποιος δεν γουσταρει δεν τον ακουει.

    Έτσι. Έπρεπε και η Άντζελα να έχει τον αρσενικό της αντίζηλο.

  7. #1925
    Εγγραφή
    18-01-10
    Περιοχή
    AΘΗΝΑ
    Ηλικία
    42
    Μηνύματα
    798
    Thanked
    766
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τέσπα όπως και να το λένε, προφανώς δεν έχει αλλάξει ακόμα κάτι με τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων.
    μπορει και να μη πηρανε γιατι η αττικο μετρο ειναι ανωνυμη εταιρεια και σε αυτο βασιζονταν οι εργαζομενοι. παρολα αυτα εχουν τη μορφη νπιδ. σκεψου πως οι εισηγμενες δεκο στο χρηματιστηριο δεν πηρανε ενιαιο μισθολογιο. παροτι δεν ειναι εισηγμενη η αττικο μετρο προσπαθουσαν να το γλυτωσουν γιατι δεν ειναι καθαρο δημοσιο αλλωστε
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Moufas E46 : 27-03-13 στις 17:29

  8. #1926
    Εγγραφή
    05-02-10
    Περιοχή
    Γερακας
    Μηνύματα
    5.944
    Thanked
    12384
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άκουγα κάποιον στον ΣΚΑΪ το πρωί να εξηγεί ποια είναι τα τρία 'αδύνατα ενδεχόμενα' τα οποία συνέβησαν από την αρχή της κρίσης:

    1. Η διάσωση μιας χώρας της Ευρωζώνης (δεν το προέβλεπε η συνθήκη του Μάαστριχτ)

    2. Το κούρεμα ομολόγων με εγγύηση δημοσίου.

    3. Το κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων.


    Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα: Όταν μια επιχείρηση πάει σκατά, την πληρώνουν προμηθευτές, πελάτες, υπάλληλοι. Όταν μια χώρα πάει σκατά, την πληρώνουν οι πολίτες. Όταν μια τράπεζα πάει σκατά, την πληρώνουν οι καταθέτες της οι οποίοι ενίοτε βαπτίζονται και επενδυτές (αναλόγως του υπολοίπου του λογαριασμού τους).

    Ένα πράγμα μόνο δεν έχει αλλάξει: Το ότι κάποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Έξοδος από την κρίση χωρίς να πληρωθεί ο λογαριασμός στο ακέραιο, δεν προβλέπεται.
    Σωστός ο Αρης.

    χρωστάμε 300 κάτι δις ... αν υπάρχει μία πιθανότητα στα 1000 να τα πληρωσουμε αυτά τα λεφτά εντός ευρω, δεν υπάρχει ούτε 1 στο δις να τα πληρωσουμε με δραχμες
    (περίπου 650 δις) ...

    εκτός κι αν τους τα φαμε ... αλλά για να συμβεί αυτό πρεπει να γίνουμε Βόρεια Κορεα, με ότι αυτό συνεπαγεται.

  9. The Following 3 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

    BILL007 (27-03-13), S8N (27-03-13), Stathis (27-03-13)

  10. #1927
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων

    Όταν μια τράπεζα πάει σκατά, την πληρώνουν οι καταθέτες της οι οποίοι ενίοτε βαπτίζονται και επενδυτές (αναλόγως του υπολοίπου του λογαριασμού τους).

    ι.
    αφου αυτοι θελουν απο καταθετες να μας λενε επενδυτες που αυριο θα αναλαβουμε τις λαθος αποφασεις τα χρυσα bonus και τα τεραστια λειτουργικα εξοδα και οτι αλλο...
    Ας ξανασκεφτουμε λοιπον σε ποιον "επενδυουμε"...

  11. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

    Bitz (27-03-13), S8N (27-03-13)

  12. #1928
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18817
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο STREETRACING Εμφάνιση μηνυμάτων
    μια χαρα τα λεει ο Νοτης.
    οποιος δεν γουσταρει δεν τον ακουει.
    Τύπε, εγώ τον ακούω και τον γουστάρω. Αγαπημένο μου τραγούδι το 'Σώμα μου φτιαγμένο από μπετό, έσπασες και πάλι το σκαμπώ'.

  13. The Following 3 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

    gnx (27-03-13), joseph (27-03-13), katsaraios (27-03-13)

  14. #1929
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    και σαν ευαισθητο παιδι παραπονο με πιανει που...

  15. #1930
    Εγγραφή
    08-08-10
    Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Μηνύματα
    9.952
    Thanked
    27412
    Rides
    2

    Talking

    Aπαγορεύεται η εξαργύρωση επιταγών στην Κύπρο

    Το διάταγμα στο οποίο κατέληξε η Κεντρική Τράπεζα κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό των συναλλαγών θα έχει ισχύ 7 ημερών και προβλέπει ως ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό τις 3.000 ευρώ εξαιρουμένων συγκεκριμένων περιπτώσεων.
    Το προσχέδιο του διατάγματος προβλέπει τα εξής:
    1) Απαγορεύεται η εξαργύρωση επιταγών αλλά επιτρέπεται η κατάθεση επιταγών σε λογαριασμό.
    2) Απαγορεύεται η πληρωμή χωρίς μετρητά και η μεταφορά χρημάτων εκτός της Δημοκρατίας με εξαίρεση τις πιο κάτω περιπτώσεις:
    - Εισαγωγές με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων.
    - Έξοδα διαμονής και δίδακτρα για φοιτητές μέχρι 10.000 ευρώ.
    - Πληρωμές μισθών υπαλλήλων που εργάζονται εκτός της Δημοκρατίας
    - Πληρωμές απαιτήσεων από ασφαλιστικές εταιρίες.
    - Πληρωμές και μεταφορές χρημάτων που έχουν την έγκριση της Επιτροπής.
    3) Απαγορεύονται οι πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω πιστωτικής, χρεωστικής και προπληρωμένης κάρτας άνω των 5.000 ευρώ.
    4) Απαγορεύεται ο τερματισμός γραμματίων εκτός και αν τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δανείου.
    5) Απαγορεύεται η μεταφορά συναλλάγματος ή ευρώ άνω των 3.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
    6) Το διάταγμα ισχύει και για χρηματοοικονομικές συναλλαγές, πληρωμές και μεταφορές που δεν είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του διατάγματος.
    7) Απαγορεύεται σε πιστωτικό ίδρυμα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή η οποία παρακάμπτει το συγκεκριμένο διάταγμα.
    8) Το διάταγμα ισχύει για όλους τους λογαριασμούς ανεξαρτήτως του νομίσματος με το οποίο είναι συνδεδεμένοι.
    Επιπλέον το διάταγμα προνοεί ότι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει συνήθη διαμονή στη Δημοκρατία ή εταιρία με έδρα στην Κύπρο, θα πρέπει να επαναπατρίζουν όσα χρήματα αποκτήσουν από εξαγωγές ή περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται εντός της Δημοκρατίας.
    Πηγή: Sigmalive.com
    τι καθονται στο ευρω ???
    Λιρα ρε και ξερο ψωμιι...

    ο μπενοβγενο τωρα στον σκαι
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A8hnaios : 27-03-13 στις 18:15



    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


    Current World Population Clock

    U.S.National Debt Clock



    Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

  16. The Following User Says Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

    Bazil Van Sinner (27-03-13)

Σελίδα 193 από 200 ΠρώτηΠρώτη ... 93143183191192193194195 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP