Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Σελίδα 9 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 789101119 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Rides
    0

Προεπιλογή

Εχεις γινει ξεκάθαρος.

Δεν διαφωνώ, απλά υπέδειξα την εξειδίκευση που δίνουν οι ξένοι σε σχέση με εμάς.

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπότε απ' ότι καταλαβαίνω για εσάς τους φοιτητές δεν υπάρχει θέμα με το άσυλο. Δεν δημιουργεί "κώλυμα" στη μάθηση, ούτε καθιστά πιο "εύκολες" τις καταλήψεις, εισβολές, κλπ. Όλα βαίνουν καλώς με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες νομίζετε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα εκ των έσω.

Ρωτάω όλα αυτά γιατί σε λίγα χρόνια ίσως τα παιδιά μου χρειαστεί να φοιτήσουν σε ένα τέτοιο ίδρυμα και ομολογώ πως με αυτά που βλέπω ...έχω ένα άγχος. Τους λέω τα χειρότερα για τους πολιτικούς, ώστε να μισήσουν την πολιτική και να μη διανοηθούν να μπουν σε κυκλώματα τέτοιου τύπου... Θέλω να τα κρατήσω ουδέτερα, μακριά από πολιτικά συμφέροντα, φασαρίες, κλπ.

Έχω λόγους να ελπίζω ότι οι κόποι τους και οι κόποι μου δεν θα πάνε χαμένοι? ή να βρω τρόπο να τους στείλω κι εγώ στο εξωτερικό, όπως κάνει η πλειοψηφία των γονιών που προβληματίζεται με το θέμα αυτό?
    Συγνωμη πυο καθυστερω να απαντησω αλλα αυριο δινω και μαθημα.

Η αποψη μου σε γενικες γραμμες ειναι πως αν υπαρχει κατι που τους αρεσει και μπορεσουν αν περασουν στην αντιστοιχη σχολη καλο θα ειναι να το επιδιωξουν να μπουν σε σχολη της ελλαδας ειτε τει ειτε αει. Υπαρχουν οντως σχολες που ειναι οικοι ανοχης και κατα τη γνωμη μου ενα τετοιο ειναι η παντειος. Συμφωνημενα μαθηματα μαζι με τις ψηφους στις παραταξεις. Απαραδεκτα πραγματα. Σε διαβεβαιω πως στα πολυτεχνεια και τις σχολες θετικων επιστημων που εχω σαφη αποψη δεν γινεται αυτο.

Ενα αλλο προβλημα των αθηναικων τμηματων ειναι ο υπερπληθυσμος. Δε μπορεις να εχεις ποιοτικο μαθημα σε ταξεις των 150-200 ατομων ειδικα οταν μιλαμε για δυσκολα γνωστικα αντικειμενα. Σε αυτο η επαρχια υπερεχει.

Επισης μεγαλο προβλημα ειναι μερικοι κομπλεξικοι καθηγητες που ηδονιζονται με το να κοβουν πολυ κοσμο βαζοντας δυσκολα θεματα στις εξετασεις που δεν διδαξαν. Και εκει η επαρχια υπαρεχει. Στην προσπαθεια τους να βλετιωσουν το επιπεδο καταστρεφουν την ψυχολογια των φοιτητων. Καπου εκει νομιζω παρεπιπτοντως οτι ανηκει και ο lil .

Παντως το εξωτερικο δεν ειναι παντα σωστη λυση. Πχ εχω ξαδερφο που ακομα παιδευεται να τελειωσει στην ιταλια. 35+ χρονων.. και ποσοι ακομα θα ξερετε ιστοριες απο εξω.

Το εξω εχει νοημα οταν καποιος καλος μαθητης δεν περναει με το ελληνικο (απαραδεκτο) συστημα εξετασεων σε σχολη που του ταιριαζει και θελει. Τοτε αν παει εξω εχει καποιες βασεις και θα τελειωσει εξω. Μη μου πειτε ομως μαθητες του 12 και 14 να πανε πολυτεχνειο σε αλλη χωρα γιατι αυτο ειναι ουτοπια.

Οτι αλλο θελεις ρωτησε με (μας).

3. The Following User Says Thank You to Dimzan For This Useful Post:

NickE60 (23-03-10)

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    1 Καπου εκει νομιζω παρεπιπτοντως οτι ανηκει και ο lil .

2Το εξω εχει νοημα οταν καποιος καλος μαθητης δεν περναει με το ελληνικο (απαραδεκτο) συστημα εξετασεων σε σχολη που του ταιριαζει και θελει. Τοτε αν παει εξω εχει καποιες βασεις και θα τελειωσει εξω. Μη μου πειτε ομως μαθητες του 12 και 14 να πανε πολυτεχνειο σε αλλη χωρα γιατι αυτο ειναι ουτοπια.

Οτι αλλο θελεις ρωτησε με (μας).
    1 Nop εχω περασει 1 μαθημα!! ( φυσικη χοχοχο ) και αυτο γιατι στα αλλα δεν ασχοληθηκα να τα περασω... γενικα δεν πιστευω οτι υπαρχει "με εκοψε" υπαρχει μονο "κοπηκα"

2 σε αυτην την κατηγορια ανηκω... γι αυτο ειπα οτι ειμαι παθον του τροπου εισαγωγης στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, για την ιστορια λογω οικογενειακων επρεπε να περασω Αθηνα, οι σχολες που μου αρεσαν ηταν εκτος αθηνων (επεξεργασιας εικονας κ ηχου, Κερκυρα και και με τεχνολογια ΜΜΕ στην Μυτιλινη) στην αθηνα δεν υπηρχε σχολη πανω σε αυτο που ηθελα να σπουδασω, επεσε πανω και η οικογενεια να περασω σε ΚΑΛΗ σχολη με πιθανοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης (ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ) και περασα εν τελει σε μια σχολη που δεν εβρισκα κατι ενδιαφερον... προσπαθησα να παρακολουθησω αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα να κανω στην ζωη μου, μιας και η ιδεα που επικρατει στην κεφαλα μου ειναι πως αμα κανεις κατι που δεν σαρεσει σε ολη του την ζωη εισαι τουλαχιστον δυστυχημενος, αυτο ομως δεν με περιοριζε να αντιληφθω τα σκατα στο παρασκηνιο της σχολης, τους καθηγητες, τους βοηθους τους, τις συνελευσεις τις αιθουσες 70 θεσεων με 150 ατομα... οσο εψαχνα τοσο κρυωνα με το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα....

το μεγαλο Θετικο που με αφησε εκπλικτο εδω (αγγλια) ειναι οτι οι καθηγητες προσεγγιζουν καθε παιδι εξαιταζουν το learning style του τις δυνατοτηες του τα δυνατα του σημεια και χτιζουν πανω στο καθε παιδι ξεχωριστα!!!
    το οτι ειναι ενδιαφερον τα μαθηματα ειναι καθαρα υποκειμενικο γιατι πλεον διδασκομαι κατι που λατρευω! ο Μιχαλης ειχε ερθει ειχαμε κανει μια μινι ξεναγηση στο campus στην βιβλιοθηκη στους καθαρους χωρους στα στουντιο στον εξοπλισμο... υπαρχει ΟΡΓΑΝΩΣΗ....

ναι ειναι ιδιωτικα... (με ευκολιες πληρωμης ωστε να εχουν ΟΛΟΙ προσβαση στην γνωση και στην παιδεια) αλλα αξιζουν τα λεφτα τους... προτιμω ενα ιδιωτικο συστημα που να δουλευει σωστα απο ενα δημοσιο απαξιωτικο προς τον μαθητη που φτυνει ιδρωτα τουλαχιστον 2 χρονια ωστε να περασει σε μια καλη σχολη.....

*στα ιδιωτικα δεν αναφερομαι στα ελληνικα Ι.Ε.Κ. μιας και απο ενα περασμα που εκανα κ απο αυτα μπορω επιοικως να τους χαρακτηρισω απατεωνες....
    (η ολη ιδεα μου και γνωμη εχει σχηματιστει αφου ειδα και εζησα καποια πραγματα ως φοιτητης σε ξενο πανεπηστημιο)

σορρυ για το μακρυ κ λιγο εκτος reply,
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dioskouroi : 22-03-10 στις 23:56

χίμαιρα, δεινὸν ἀποπνείουσα πυρὸς μένος αἰθομένοιο (Ιλιάς Ζ 182)

5. The Following User Says Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

Kostas_1 (23-03-10)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dioskouroi Εμφάνιση μηνυμάτων
    .........

υπηρχε σχολη πανω σε αυτο που ηθελα να σπουδασω, επεσε πανω και η οικογενεια να περασω σε ΚΑΛΗ σχολη με πιθανοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης (ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ) και περασα εν τελει σε μια σχολη που δεν εβρισκα κατι ενδιαφερον... προσπαθησα να παρακολουθησω αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα να κανω στην ζωη μου,

......

Το εχω ζησει κιε γω εν μερει αλλα βρηκα διεξοδο-ενδιαφερον στη σχολη μου.

Μιας και στο φορουμ ειμαστε μεγαλοι και μικροι να ενημερωσουμε εδω τους μεγαλους οτι ειναι σκοτωμα η πιεση για τις υψηλοβαθμες σχολες. Κυριως καλυπτουν τις ανασφαλειες του ελληνα και τις τασεις για επιβεβαιωση απο τους γυρω του, κυριως λογω της γενικοτερης νοοτροπιες. Ο καθε ενας θελει να λεει "το παιδι μου ειναι γιατρος, δικηγορος, πολυτεχνιτης" για να ειναι περηφανος χωρις να εξεταζει την πραγματικη ψυχολογια του παιδιου. Αν αυτο το παιδι συνεχιζει να πιεζεται και στο πανεπιστημιο με μαθηματικη ακριβεια θα καταληξει στα (αντιδραστικα κυριως) κομματα η θα τα παρατησει.

Ας μη γελιομαστε. Το συστημα που εμεις οι φοιτητες βιωνουμε ειναι αυτο που εσεις οι μεγαλυτεροι δημιουργησατε η αφησατε να δημιουργηθει. Ας μην το αναπαραγουμε αλλο.

Στη γερμανια δεν ειναι κακο να πας σε τεχνικο λυκειο. Εδω ειναι χειριστη λυση. Φυσικα εδω βγαζουμε λιγους υδραυλικους που εχουν πολυ δουλεια και απειρους ανεργους δικηγορους.

Σε αλλες ανεπτυγμενες χωρες στο πανεπιστημιο μπαινει το 10-20% αυτων που τελειωνουν λυκειο. Στην ελλαδα μπαινουν σε αει-τει το 50% αυτων που δινουν πανελληνιες! Κι αυτο γιατι ο ελληνας εχει το ψωνιο να στειλει το παιδι του πανεπιστημιο. Αντε να πει η υπουργος παιδιας οτι μειωνει τις θεσεις στα πανεπιστημια (που πραγματικα ετσι θα βελτιωθει η εκπαιδευση στα αει-τει) και θα πεσουν να την φανε ολοι οι ελληναρες! φαυλος κυκλος και εδω δυστυχως.

Η απαντηση μου ειναι να προσπαθησουμε να κανουμε καποια πραγματα συνειδητοποιημενα και να τα εξεταζουμε σε βαθος.

Το πανεπιστημιο δεν ειναι πανακεια!

7. The Following 2 Users Say Thank You to Dimzan For This Useful Post:

Dioskouroi (23-03-10), kloukakis (23-03-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το εχω ζησει κιε γω εν μερει αλλα βρηκα διεξοδο-ενδιαφερον στη σχολη μου.

Μιας και στο φορουμ ειμαστε μεγαλοι και μικροι να ενημερωσουμε εδω τους μεγαλους οτι ειναι σκοτωμα η πιεση για τις υψηλοβαθμες σχολες. Κυριως καλυπτουν τις ανασφαλειες του ελληνα και τις τασεις για επιβεβαιωση απο τους γυρω του, κυριως λογω της γενικοτερης νοοτροπιες. Ο καθε ενας θελει να λεει "το παιδι μου ειναι γιατρος, δικηγορος, πολυτεχνιτης" για να ειναι περηφανος χωρις να εξεταζει την πραγματικη ψυχολογια του παιδιου. Αν αυτο το παιδι συνεχιζει να πιεζεται και στο πανεπιστημιο με μαθηματικη ακριβεια θα καταληξει στα (αντιδραστικα κυριως) κομματα η θα τα παρατησει.

Ας μη γελιομαστε. Το συστημα που εμεις οι φοιτητες βιωνουμε ειναι αυτο που εσεις οι μεγαλυτεροι δημιουργησατε η αφησατε να δημιουργηθει. Ας μην το αναπαραγουμε αλλο.

Στη γερμανια δεν ειναι κακο να πας σε τεχνικο λυκειο. Εδω ειναι χειριστη λυση. Φυσικα εδω βγαζουμε λιγους υδραυλικους που εχουν πολυ δουλεια και απειρους ανεργους δικηγορους.

Σε αλλες ανεπτυγμενες χωρες στο πανεπιστημιο μπαινει το 10-20% αυτων που τελειωνουν λυκειο. Στην ελλαδα μπαινουν σε αει-τει το 50% αυτων που δινουν πανελληνιες! Κι αυτο γιατι ο ελληνας εχει το ψωνιο να στειλει το παιδι του πανεπιστημιο. Αντε να πει η υπουργος παιδιας οτι μειωνει τις θεσεις στα πανεπιστημια (που πραγματικα ετσι θα βελτιωθει η εκπαιδευση στα αει-τει) και θα πεσουν να την φανε ολοι οι ελληναρες! φαυλος κυκλος και εδω δυστυχως.

Η απαντηση μου ειναι να προσπαθησουμε να κανουμε καποια πραγματα συνειδητοποιημενα και να τα εξεταζουμε σε βαθος.

Το πανεπιστημιο δεν ειναι πανακεια!
    Ακριβώς έτσι είναι!! Αντε όλοι να γίνουμε μηχανικοι, γιατροι, δικηγόροι κτλ κτλ απλα γιατί πρέπει! Να γεμίζει ο τόπος πτυχεία και μετά όλοι καταλήγουμε σε ταξί-μπαρ-ντελιβερι

Rides
    0

Προεπιλογή

υπάρχουν πολλά και ποικίλα προβλήματα που πρέπει να λυθούν πρώτα...θεωρώ ότι είναι κάτι ιερό το άσυλο....δεν θα γινει κ αυτό ίσιωμα μπροστά στην παγκοσμιοποίηση....

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

να καταγηθει και το ασυλο αλλα και καθε οργανωμενη και πολιτικα υποκινουμενη οργανωση. Οταν θα ξεβρωμισουν τα πανεπιστημια απο τα κομματικα και πολιτικα ρομποτακια ολων των κομματων δεν θα χρειαστει να υπαρχει το ασυλο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavr : 23-03-10 στις 03:58

11. The Following User Says Thank You to stavr For This Useful Post:

tmilatos (23-03-10)

Περιοχή
    Κάπου στα βόρεια της Αθήνας
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με την σειρά μου, ψήφισα την κατάργηση του ασύλου.

Κρίνω όμως απαραίτητο πως απαραίτητο είναι να γίνει και ο εξωστρακισμός των κομματικών εγκάθετων που είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας.
    Το χω ξαναγράψει πως ένα μεγάλο μέρος της κατάντιας της ανωτέρας και ανωτάτης εκπαίδευσης οφείλεται στο παρακμιακό αυτό γεγονός.
    Δεν είναι κατάντια ο εκάστοτε πρύτανης να εκλέγεται μέσα από κομματικούς μηχανισμούς;
    Δεν είναι κατάντια να υπάρχουν συντεχνίες, έχθρες και αντιπαλότητες μεταξύ των καθηγητών μέσα απ τους κομματικούς μηχανισμούς, αντί η αντιπαράθεση τους να γίνεται στον τομέα της μάθησης, της έρευνας, της εξέλιξης και της προόδου;
    Δεν είναι κατάντια να ζητούν από φοιτητές να γραφτούν στις φοιτητικές κομματικές οργανώσεις τους, να γίνουν αφισοκολλητές και σφιγγοκολάριοι του κάθε μ@λ@κα γιά να περνούν τα μαθήματα η να παίρνουν έτοιμα τα θέματα εξετάσεων;
    Όποιος λοιπόν η όποιοι έχουν τα @ρχ@δια να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου απ τους εκπαιδευτικούς χώρους, τότε πλέον δεν θα υπάρχει λόγος για την ύπαρξη και του πανεπιστημιακού ασύλου.
    Συμφωνώ 100% μαζί σου ρε αδερφέ.. Μια φορά έκανα το λάθος να πω τα ίδια πράγματα που ανέφερες στη δουλειά μου (ειμαι δημοσιογράφος) και κόντεψαν να με φάνε!!!

13. The Following User Says Thank You to Pitbull For This Useful Post:

gant (23-03-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

και μια τελευταία ερώτηση γιατί δεν έχω ψηφίσει ακόμη

Πως θα έβλεπαν οι ίδιοι οι σπουδαστές το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το άσυλο ΑΛΛΑ! να απαγορευτούν οι πολιτικές/κομματικές δραστηριότητες μέσα (και παντού γύρω) από τα ιδρύματα..?

Για φανταστείτε μια ενιαία φοιτητική κίνηση απ' όλη την Ελλάδα σε 15θήμερη καθιστική ειρηνική διαδήλωση με ουσιαστικά αιτήματα γύρω απ' την Βουλή ....τι αποτελέσματα θα είχε, πως θα εισακουόταν από το σύνολο του πληθυσμού, του διεθνούς τύπου ...και πως θα έτριζε τα δόντια σε αυτούς που τους χώρισαν σε "τμήματα" ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να συγκεντρωθούν και να απαιτήσουν ενωμένοι.... και έτσι να είναι σχετικά ακίνδυνοι (σαν δύναμη διαμαρτυρίας) και ελεγχόμενοι... φορτώνοντας/μεταθέτοντας πάντα τις όποιες υποσχέσεις στο μέλλον....
    ...πόση ουσία θα είχαν οι δεσμεύσεις της πολιτείας σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο?

λέω εγώ τώρα.....

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    και μια τελευταία ερώτηση γιατί δεν έχω ψηφίσει ακόμη

1) Πως θα έβλεπαν οι ίδιοι οι σπουδαστές το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το άσυλο ΑΛΛΑ! να απαγορευτούν οι πολιτικές/κομματικές δραστηριότητες μέσα (και παντού γύρω) από τα ιδρύματα..?

2) Για φανταστείτε μια ενιαία φοιτητική κίνηση απ' όλη την Ελλάδα σε 15θήμερη καθιστική ειρηνική διαδήλωση με ουσιαστικά αιτήματα γύρω απ' την Βουλή ....
    1) Χωρις υπερβολη... "ονειρο!!!"

2) Ελλαδα και ειρηνικη διαμαρτυρια ειναι 2 ακρως αντιθετα πραγματα μιας και σε ολες τις ειρηνικες διαδηλωσεις βρισκονται παντα οι κομματικα υποκοινουμενοι γνωστοι αγνωστοι που δινουν το εναυσμα της τραγωδιας... (μεγαλη συζητηση κ εκτος θεματος)

χίμαιρα, δεινὸν ἀποπνείουσα πυρὸς μένος αἰθομένοιο (Ιλιάς Ζ 182)

16. The Following 2 Users Say Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

Dimzan (23-03-10), M_Dolce (23-03-10)

Σελίδα 9 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 789101119 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP