Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
Το εχω ζησει κιε γω εν μερει αλλα βρηκα διεξοδο-ενδιαφερον στη σχολη μου.

Μιας και στο φορουμ ειμαστε μεγαλοι και μικροι να ενημερωσουμε εδω τους μεγαλους οτι ειναι σκοτωμα η πιεση για τις υψηλοβαθμες σχολες. Κυριως καλυπτουν τις ανασφαλειες του ελληνα και τις τασεις για επιβεβαιωση απο τους γυρω του, κυριως λογω της γενικοτερης νοοτροπιες. Ο καθε ενας θελει να λεει "το παιδι μου ειναι γιατρος, δικηγορος, πολυτεχνιτης" για να ειναι περηφανος χωρις να εξεταζει την πραγματικη ψυχολογια του παιδιου. Αν αυτο το παιδι συνεχιζει να πιεζεται και στο πανεπιστημιο με μαθηματικη ακριβεια θα καταληξει στα (αντιδραστικα κυριως) κομματα η θα τα παρατησει.

Ας μη γελιομαστε. Το συστημα που εμεις οι φοιτητες βιωνουμε ειναι αυτο που εσεις οι μεγαλυτεροι δημιουργησατε η αφησατε να δημιουργηθει. Ας μην το αναπαραγουμε αλλο.

Στη γερμανια δεν ειναι κακο να πας σε τεχνικο λυκειο. Εδω ειναι χειριστη λυση. Φυσικα εδω βγαζουμε λιγους υδραυλικους που εχουν πολυ δουλεια και απειρους ανεργους δικηγορους.

Σε αλλες ανεπτυγμενες χωρες στο πανεπιστημιο μπαινει το 10-20% αυτων που τελειωνουν λυκειο. Στην ελλαδα μπαινουν σε αει-τει το 50% αυτων που δινουν πανελληνιες! Κι αυτο γιατι ο ελληνας εχει το ψωνιο να στειλει το παιδι του πανεπιστημιο. Αντε να πει η υπουργος παιδιας οτι μειωνει τις θεσεις στα πανεπιστημια (που πραγματικα ετσι θα βελτιωθει η εκπαιδευση στα αει-τει) και θα πεσουν να την φανε ολοι οι ελληναρες! φαυλος κυκλος και εδω δυστυχως.

Η απαντηση μου ειναι να προσπαθησουμε να κανουμε καποια πραγματα συνειδητοποιημενα και να τα εξεταζουμε σε βαθος.

Το πανεπιστημιο δεν ειναι πανακεια!
Ακριβώς έτσι είναι!! Αντε όλοι να γίνουμε μηχανικοι, γιατροι, δικηγόροι κτλ κτλ απλα γιατί πρέπει! Να γεμίζει ο τόπος πτυχεία και μετά όλοι καταλήγουμε σε ταξί-μπαρ-ντελιβερι