Αν κάνει απότομες εκκινήσεις, κακή χρήση αμπραγιάζ, κλπ είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.
Συνήθως η αλλαγή σε συμβατικό αμάξι με συνετό οδηγό έρχεται μετά τις 150-200Κ km.
Αν κάνει απότομες εκκινήσεις, κακή χρήση αμπραγιάζ, κλπ είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.
Συνήθως η αλλαγή σε συμβατικό αμάξι με συνετό οδηγό έρχεται μετά τις 150-200Κ km.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Νίκο πάντως εμένα η γνώμη μου είναι να το αφήσεις..οχι τιποτα αλλο τσαμπα τα 410 ευρω σου φιλε..με τοσο λιγα χιλμτρα δεν υπαρχει περιπτωση να θελεις δισκο πλατο..Το σκορτσαρισμα προερχεται απο αλλου..Οχι απο δισκο πλατο..
Κανε ενα ελεγχο τον κεντρικο αξονα δες λιγο τα συνεμλοκ σου σε τι κατασταση ειναι..το σκορτσαρισμα ειναι συνηθως απο την μεσσαια τριβη και τα κενα που δημιουργουνται με την παροδο του χρονου..
Αν αλλαξεις ενα flex dick στο κεντρικο πχ θα δεις πως θα σταματησει αυτο..
απ την αλλη αν εχεις ειδη προχωρησει στην αλλαγη δισκου-πλατο οκ..![]()
Μ´εβαλες σε σκεψεις τωρα στελιο.
Γενικως ειμαι προσεκτικος στις εκκινησεις μου.
Θα'χει πλακα να το αλλαξει κ να σκορτσαρει ακομα. Θα τον σφαξω... :-D
Sent via mobile device
Nikos
την ίδια γνώμη με το Στέλιο έχω και εγώ.
Αλλαξα δισκόπλατο στις 100κ χλμ γιατί είχα βαρύ πετάλι, δεν πατινάριζε. Οταν είδα το δίσκο βγαλμένο, ήταν φανερό ότι είχε ζωή ακόμα ... Τες πα, το λίγο σκορτσάρισμα προσπερνιέται με λίγο πατινάρισμα.
Μην κατεβάσεις σαζμάν στις 44.000 χλμ, ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ.
Kostas_1 (06-03-13), Ptboul (06-03-13), steliosm46 (06-03-13)
Κοίτα εάν έκλεισες τελικά να τον αλλάξεις και δεν γυρνάει πίσω τι να πω..Άλλαξε τον..Αν δεν γίνεται να το ακυρώσεις κλπ..
Παντως αν σου ειπαν να σου αλλαξουν δισκο-πλατο επειδη σκορτσαρει λιγο καλα ειναι να το πας καπου αλλου να το δουν το αυτοκινητο..Αλλαγη δισκο πλατο στις 44.000 μονο εαν ειχε αστοχια το υλικο θα αλλαζες και παλι θα στο εβγαζε ποιο πριν και επισης θα πατιναριζε..
Και στο κατω κατω εαν θες να το χειριστεις σωστά, πες φιλε εισαι σιγουρος οτι το λιγο σκορτσαρισμα οφειλεται σε δισκο-πλατο? εαν τον αλλαξουμε και παλι κανει θα μου εγγυηθεις οτι θα μου δωσεις τα χρηματα μου πισω?
Απλά το παρήγγειλε το ανταλλακτικό και αύριο θα το έχει στο μαγαζί να πάω να το βάλω.
Μπορεί να είναι αστοχία υλικού, αλλά τώρα είναι αργά γιατί έχει κλείσει 7ετία σχεδόν το αυτοκίνητο.
Θα του πω αυτό για τα χρήματα που λες, σωστός.
Γενικώς ο μάστορας είναι καλός, δεν έχω παράπονο. Πάντως το σκορτσάρισμα δεν είναι λίγο, τραντάζεται το αυτοκίνητο μερικές φορές και μου το κάνει καιρό τώρα.
Nikos
Νικο, μπορεις να περιγραψεις λιγο περισσοτερο αυτο το σκορτζαρισμα?
Ναι βεβαίως.
Σκορτάρισμα εννοώ ότι το αυτοκίνητο τραντάζεται όταν αφήνω το συμπλέκτη και πατάω το γκάζι σαν να περνάω από σκαμμένο δρόμο έτοιμο για ασφαλτόστρωση.
Το αυτοκίνητο από στάση ξεκινάει χωρίς κάποιο σκορτσάρισμα, αν και το σημείο αποσύμπλεξης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Όμως όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλή ταχύτητα (2/3κμ/ω) και πάω να αποσυμπλέξω τη 1η, σκορτσάρει.
Μερικές φορές μου έχει σκορτσάρει κι από στάση, αλλά όχι πάντα.
Nikos
ntinos (06-03-13)