zaharias (19-03-10)
Εγω παιδες εχω πειραματιστει αλλαζοντας 4 φορες διαφορικο στο αυτοκινητο.
Απο την εμπειρια μου λοιπον εχω να πω τα εξης..
Μην ξεγελιεστε με το πιο κοντο διαφορικο. Το αμαξι δεν παει πιο γρηγορα. Απλα δινει την αισθηση οτι ξεκιναει και αρπαει καλυτερα, ωστοσο τα χιλιομετρα στο κοντερ στην αλλαγη καθε ταχυτητας ειναι λιγοτερα... Ουσιαστικα λοιπον το αυτοκινητο δεν "απλωνει" σωστα την δυναμη του με πολυ κοντο διαφορικο...
Συμφωνω οτι το 2,93 ειναι πολυ μακρυ αλλα....για ταξιδια ειναι πραγματικα απολαυση. Το 3,38 θα μπορουσε να συνδιαστει πολυ ωραια με τον τριλιτρο της ΒΜW με την προυποθεση οτι το σασμαν θα ειναι εξαρι, αλλιως ειναι κουραστικο... αν κανει κανεις την πραξη θα δει οτι αν δεν φορας προγραμμα και εχεις 5αρι σαμαν με διαφορικο 3,38 το αυτοκινητο θα σπαει στα 228 χλμ..
Δεν ειναι κριμα...??
Απο την αλλη με το 2,93 (το μαμα δηλαδη) εισαι σαφςω γρηγορος αλλα δεν εχεις αυτην την ομορφη αισθηση οτι "κολλας στο καθισμα" κατα την επιταχυνση..
με το 3,07 δεν θα δεις μεγαλη διαφορα απο το 2,93 απλα θα αρπας λιγο καλυτερα στα χαμηλα που βολευει για κινηση εντος πολεως...
εγω λοιπον που εχω δοκιμασει ολη την γκαμα καταληγω οτι ο καλυτερος συνδιασμος με τριλιτρο ειναι το 3,15 αν θες να μεινεις μαμα..
Αν τωρα στο τριλιτρο βαλεις εκκεντρα, προγραμμα και εχεις 6αρι πας ασυζητητη για βημα 3,23...
Ετσι θα πετυχεις
- αισθηση απο χαμηλα
- τελικη 250+ (αναλογα αν φορας προγραμμα)
- ξεκουραστο ταξιδι (δεν θα δουλευει ψηλα το μοτερ)
- στησιμο για κοντρα απο φαναρι η απο σταση...
ελπιζω να σε καλυψα....
BILL007 (19-03-10), bill_m3 (19-03-10), Vassilis ///M (08-05-12), zaharias (19-03-10)
To 3.23 το φοράω εγώ σε επίσης 323 κινητήρα σαφώς λιγότερα αλογα απο το 330
Εάν το σκέφτεται κάποιος Α-πο-κλει-στι-κα με 6άρι κιβώτιο όπως λέει ο Dolce.
Ακόμα και στην δικιά μου ιπποδύναμη, σκάει στα ταξίδια το αυτοκίνητο.
Το μόνο καλό που έχει είναι ότι δίνει πολύ δυνατές επιταχύνσεις απο τα 140 και πάνω, όπου το 2.93 θέλει κατέβασμα για να ακολουθήσει.
Οσο είμαι στην πόλη, λέω εντάξει ειναι.
Οταν κάνω ταξίδι θέλω να το αλλάξω με 3.07 η ακόμα και μακρύτερο.
Γενικά δεν είναι καλό διαφορικό για μαμά καταστάσεις αν θες να οδηγάς ήρεμα που και που ή να έχεις καλές τελικές χωρίς βαβούρα και κόφτες.
Με βαση αυτα που διαβαζω, με βλεπω για 3,07 νομιζω θα ειναι οκ για το νησι.. (δυστυχως (ή ευτυχως) δεν εχουμε ευθειες εδω παιδια)
Ευχαριστω ολους για τις αποψεις-απαντησεις..![]()
ΧΙΟΣ-CHIOS
Christos 330 (19-03-10), M_Dolce (19-03-10)
zaharias (19-03-10)
Εδώ είναι διαφορετικά Aνδρέα απ'ότι είχες μάθει...
Επιτρέπεται η διαφήμιση απο εμπειριά μέλους...ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ η δυσφήμιση...Εκεί μόνο με pm...Οπότε μην κολλάς...Αμα έχεις κάτι καλό που το έχεις δοκιμάσει βγάλτο στη φόρα...![]()