Αρχικό μήνυμα απο
ntinos
Opel corsa 1.3 diesel.
Υπαρχει προβλημα ΦΙΛΕ ???
Ειμαι "υποχρεωμενος" να το παω σε αντιπροσωπια ή εξουδιοδοτημενο λογω της εγγυησης.... (εχει 4 χρονια ακομα)
Σε opel agila b πάντως που υπάρχει στην οικογένεια και το πάω εγώ για σέρβις, αλλαγή φίλτρου αέρα έχει κάθε 30.000 χλμ ή ανα 2 σέρβις.
Το θέμα είναι ότι τα 80 ευρώ που σου ζητάνε για την αλλαγή του είναι γελοιωδώς πολλά, κανα 50αρι μου κοστίζει εμένα.
Γενικά, 60.000χλμ είναι πολλά για αλλαγή φίλτρου αέρα, αλλά και 30.000 ίσως και να΄ναι λίγα. Όπως σου είπαν τα παιδιά, τσέκαρε την κατάστασή του και αν δεν έχει τίποτα τρελό, φύσα το λίγο και είσαι οκ, αλλιώς άλλαξέ το.
Πάντως, κι εγώ έχω 5ετη εγγύηση στο agila αλλά από φέτος (3 έτος) δεν το ξαναπάω σε εξουσιοδοτημένο, γιατί τα χρήματα που ζητάνε είναι αστεία πραγματικά.
80-90 ευρώ μου είπαν για αλλαγή λαδιού με φίλτρο, όταν το GM 5-30 λάδι (αυτό αποκλειστικά βάζουν στην opel) κοστίζει το βρίσκω με 7 ευρώ το λίτρο.
Πήγα λοιπόν σε μάστορα στη γειτονιά μου και με 45 ευρώ άλλαξα λάδια και φίλτρο (της opel) και τέλος.
Μέχρι τα 2 έτη που είναι η γενική εγγύηση και καλύπτονται τα πάντα, καλό είναι να πάει κάποιος σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
Αλλά αν είναι για να'χω 2-3 χρόνια εγγύηση παραπάνω να κοστίσει το opelακι πιο πολύ κι απ'τη bmw, δεν πειράζει θα το ρισκάρω.
Έτσι κι αλλιώς μετά τα 2 χρόνια μόνο σοβαρές βλάβες του κινητήρα καλύπτονται, τίποτ'άλλο. Ε, ένα αμάξι που συντηρείται σωστά τι να πάθει πια μέσα σε 5 χρόνια, να βαρέσει μπιέλες?
Κι αν βαρέσει τις βάρεσε, απ'το να βαράω εγώ κάθε φορά με τις υπερκοστολογήσεις των εξουσιοδοτημένων το προτιμάω.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong