Σχετικά πρόσφατα έχει ανοίξει μαγαζί στην περιοχή μου (Καλογρέζα) και το έχω επισκεφτεί επανειλημμένα.
Τα ντόνατς (πιροσκί δεν έχω φάει ακόμα) είναι πολύ καλά, ιδίως το κλασικό με τη σοκολάτα και αυτό με το μπισκότο (δεν είμαι τόσο της άχνης και της κρέμας).
Και η τιμή φυσικά ξεφτύλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (60 σεντς ένα πράγμα σχεδόν 150 γραμμάρια).
Όσο για το franchise, απ'ότι άκουσα θέλει περίπου 30 χιλιάδες ευρώ.
Με την κεκτημένη ταχύτητα που έχουν τα μαγαζιά αυτά, αν κάποιος ανοίξει σήμερα έχει κάνει απόσβεση σε λιγότερο από χρόνο, οπότε θεωρώ ότι αξίζει μιας και δεν ενέχει κανα τρελό ρίσκο (ο κόσμος κάνει ουρές και δε νομίζω ο ανταγωνισμός να προσφέρει κατώτερες τιμές ώστε να πάνε εκεί οι πελάτες).
Το κάθε μαγαζί άλλωστε έχει κανα 2 υπαλλήλους και είναι ανοιχτό μόνο 2,5 ώρες (αν και σίγουρα απαιτείται να είναι και κάποιες επιπλέον ώρες πριν και μετά), όπότε το κόστος παραγωγής είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα καταστήματα που είναι ανοιχτά πολλαπλάσιες ώρες.
Σίγουρα τόσο κόσμο δεν παίζει να έχει για πάντα, για ντόνατς μιλάμε άλλωστε όχι για κανα είδος πρώτης ανάγκης, και πάλι όμως θεωρώ ότι θα έχει έναν επαρκή αριθμό ώστε να βγαίνει ένα καλό μεροκάματο.
Αυτή που θα πάει σύντομα εντελώς άκλαφτη είναι η αλυσίδα με τα παγωμένα γιαούρτια.
Εκεί πρόκειται καθαρά για φαινόμενο των καιρών, όπου κάποια ψώνια ζήλεψαν την μόδα του εξωτερικού (με κανα 2 χρόνια καθυστέρηση) κι αρχίσαν να τρώνε τα γιαούρτια για να το παίζουν in.
Κι έχουν ανοίξει ένα κάρο τέτοια μαγαζιά, τα οποία τα βλέπω να αντέχουν το πολύ μέχρι το καλοκαίρι που μας έρχεται.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong